SAJTÓKÖZLEMÉNY

2020. október 13.

Számlázz.hu 

 

A Visszaszámlálás kampányban az ismert humorista testesít meg három különleges Számlázz.hu felhasználót: olyan vállalkozókat, akik most digitalizálódtak, de máris otthon érzik magukat ebben a „mobilvilágban”.

A Számlázz.hu és a Sunny Studio közös forgatását és az előkészületeket nem csak a koronavírus nehezítette. Az egyedi maszkok rendkívül nagy odafigyelést igényeltek az alkotóktól, Ádámtól pedig sok kitartást. A maszkok lenyomatait hetekkel a felvétel előtt le kellett venni Kiss Ádám arcáról és napokig készültek a maszkmester műhelyében.

A három karakterből az első, Joli néni, a piacozás nagymamája, akit a rajongók már megismerhettek: Joli nénin nem foghat ki a technika ördöge és az online számlázás sem.

Vadócz Edina maszkmester elárulta, hogy a mintavétel meglehetősen kényelmetlen, sok hibázási lehetőséget rejtő folyamat, viszont 40 évet kellett öregíteni Ádámon, ami festéssel már nem volt megoldható. Meglehetősen hosszú idő, mire a mintázásból elkészül a szilikon maszk, ami tökéletesen követi Ádám mimikáját és visszaadja az apró ráncok mozgását is, hiszen ez elengedhetetlen része a karakter élethű megformálásnak.

Kiss Ádám hozzátette: „Nyilván öltöztem már be forgatásokon ennek-annak, de maszkmesterek még órákon át sosem dolgoztak rajtam ennyit. … Valóban voltak benne nagyon kellemetlen részek, de az olyan, mint a szülés: már csak a szépre emlékszem.
Én jólnevelten végigültem mindent, még a smink szakosztály is megdicsért, hogy milyen jól bírtam. Azt mondták, hogy Tom Hanks jobban ficánkolt. De azért, amikor nyolc kéz matat az arcodon, értsd: vág, ragaszt, színez, fúj, akkor a negyedik órában már megkérdezed, mikor lesz vége.”

További érdekesség, hogy Joli néni a forgatás ideje alatt egy, a stáb által ásott árokban állt, így leplezve Kiss Ádám 185 centis magasságát.

A Számlázz.hu nem állt meg Joli néninél. Szintén Kiss Ádám közreműködésével az ügynökség (Sunny Studio) elkészítette a másik két karaktert is, akiket a projekt rendezője, Majoros Dániel talált ki.

Linkek:

 

További információért keressen minket a sajto@szamlazz.hu e-mail címen.

A sajtóközlemény, a hozzá tartozó képek a forgatásról és Kiss Ádám átalakulásáról Google Drive-on itt érhetőek el vagy innen töltheti le egyben (.zip formátumban) szabad felhasználásra.