Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2022.09.26. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Az új kata hatálya alatt nem számlázhatsz cégeknek, csak magánszemélyknek. Amennyiben mégis számlát állítanál ki egy cég számára, úgy kata alanyiságod megszűnik. Pont ezért sok webáruház tulajdonos tart attól, hogy önhibáján kívül keveredik bajba. Mi történik például akkor, ha egy korábban céggel regisztrált felhasználó rendelése után, automatikusan kiállítódik a céges számla? Ne aggódj! Hozzuk a megoldást!

Ha egy felhasználó regisztrált a webáruházadban, akkor a Számlázz.hu-s WordPress plugin eltárolja az adatait a felhasználói fiókban is. Ezért van, hogy új rendelés esetén a pénztár mezői automatikusan kitöltődnek. Ha bemész a bővítmény beállításaiba, és kikapcsolod az adószámot, illetve a WooCommerce beállításai között elrejted a cégnév mezőt, a következő vásárlásnál már magánszemélyként fogja a vásárlót kezelni. Ebben az esetben a vásárló az új rendelés leadásakor átírhatja korábbi céges adatait.

TIPP: Így rejtsd el a cégnevet WooCommerce-ben: Megjelenés / Testreszabás / WooCommerce / Pénztár / Cégnév elrejtése opció

Előfordulhat, hogy nem egy-egy terméket adsz el webáruházadban, hanem havi előfizetéses szolgáltatást nyújtasz (WooCommerce Subscriptions). Ebben az esetben a korábban megadott számlázási adatokkal generálódik az új rendelés. Ha itt még fel volt tüntetve az adószám és a cégnév, akkor bizony ezen változtatni kell. Javasoljuk keresd fel a céges előfizetőket és jelezd feléjük, hogy mostantól magánszemélyként kell szerepelniük adatbázisodban. Ehhez a WooCommerce-ben is át kell írni az előfizetés adatait!

Lehetséges másik Számlázz.hu-s fiókot használni cégek számára? Igen!

Adj hozzá egy új fiókot a beállításokban, majd feltételnek add meg, hogy céges rendelés. Ez akkor teljesül, ha a vásárló cégnevet ad meg.

woocommerce számlázz.hu plugin

Ugyanezt az “Egyedi automatizálás” beállításánál is meg lehet adni feltételnek:

WooCommerce számlázz.hu plugin

BÓNUSZ SEGÍTSÉG!

A Viszt Péter által fejlesztett bővítménybe bekerült egy szuper frissítés, ami nem más mint a kata kompatibilis kapcsoló. Ha ezt bepipálod, akkor hiába kerül a számlára adószám (máshonnan, pl: más bővítményből), egy hibaüzenet fog megjelenni számla generálás helyett.

kata woocommerce

A cikket Viszt Péter válaszai alapján állítottuk össze.

Hogyan tovább? Segítünk!

Elvesztél? Semmi pánik! Nálunk a mentőöv! Döntéstámogató oldalunk segítségével közelebb kerülhetsz a számodra ideális adózási forma megtalálásához. Egy helyen az összes határidő és teendő.

Mutasd az utat
Kata után