Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2021.01.18. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

FRISSÍTÉS: 2021. január 4-től eltörölték a számlázóprogramok bejelentési kötelezettségét a NAV felé, így ezentúl nem kell bejelenteni az ÁNYK-n keresztül a számlázóprogram használatát. Részleteket itt olvashatsz erről. 

A számlázóprogramokkal kapcsolatos NAV bejelentési kötelezettségről részletesen írtunk itt és itt.

A bejelentésre rendelkezésre álló 6 hetes idősáv 5 nap múlva kezdődik (október 1.).

Összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

A bejelentési kötelezettség intervalluma október 1. és november 15 közé esik. Ez azt jelenti, hogy a bevallási kötelezettségének ezen az intervallumon belül kell eleget tenni, legkésőbb 2014 november 15-ig.

Az adóhatóság egyelőre nem bocsátotta rendelkezésünkre a bejelentéshez szükséges elektronikus nyomtatványt. Amint ez megtörténik, a Számlázz.hu azonnal segítséget nyújt a bejelentés teljesítéséhez.

A bejelentéshez szükséges, pontos adatokkal kitöltött nyomtatványt rövidesen letöltheted számlakibocsátó fiókodból, sőt, azt elküldheted egyenesen a könyvelődnek.

Az aktuális teendőkről emailben folyamatosan tájékoztatunk.

A lényeg tehát:

  • a bejelentési kötelezettség valós határideje 2014. NOVEMBER 15.
  • egyelőre nincs teendőd
  • a szükséges teendőkről és határidőkről folyamatosan tájékoztatunk

Frissítés: a nyomtatvány feldolgozása időközben megtörtént – részletek itt: kattints ide.

Ha neked még nincs saját számlakibocsátó fiókod, akkor most REGISZTRÁLJ!