Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.03.30. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Foglalkoztunk már vele mi is (korábbi blogcikkünk itt), és a héten számos más helyen is felbukkant, hiszen a NAV szerdán újabb tájékoztatást adott ki a témában – de a képen látható szurikáta az egyetlen, aki valódi választ ad a problémára: nyugodt bizalommal tekint a jövőbe (ahogy egyik közismertségnek örvendő testvérkéje is), HISZEN:

  • a számlázóprogramokkal kapcsolatos új jogszabályi követelmények kizárólag a számlázóprogramok üzemeltetői számára jelent feladatot,
  • a Számlázz.hu a törvényi előírásoknak az elmúlt 10 évben is mindig eleget tett, és ez a jövőben sem lesz másképp, úgyhogy a funkció a megfelelő időben már élesedik is.

A Számlázz.hu használóinak tehát most sem, és 2016. január 1-től sem kell aggódniuk az „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” funkció bevezetésével kapcsolatban, a frissítés – ahogy az minden törvényi változás esetében – automatikusan megtörténik a számlafiókokban.

A törvényi szabályozás hátteréről olvashatsz többet például itt: RSM DTM blog.

NAV adatszolgáltatás – mit tegyünk és mit ne? – kérdeztétek, részletes illusztrált poszttal válaszoltunk!

KIPRÓBÁLOM MOST
Ha viszont neked még nincs számlakibocsátó fiókod olyan számlázási szolgáltatónál, aki ezt mindenkor garantálja számodra, regisztrálj most, akár ingyen, itt!