Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.03.31. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Kiterjeszti a kormányzat az online kasszák használatát. Szeptembertől nyugtát csak online pénztárgéppel adhatnak:

  • a plasztikai sebészek,
  • az autósboltok és alkatrész-kereskedők,
  • a diszkósok és
  • a konditermek.

2017 januártól pedig ugyanez vonatkozik:

  • a taxisokra és
  • az Uberesekre is.
NEM változik azonban az a szabály, hogy nyugtaadás, tehát online pénztárgép helyett minden esetben adhatsz ÁFÁ-s számlát.
Áfás számlát pedig adhatsz online számlázó segítségével, sőt, akár mobileszközről is.

Ahhoz, hogy ezt megtehesd, minden esetben el kell kérned a vevőd nevét és címét, de ezek az adatok sok esetben (pl. autósboltok, konditermek) eleve rendelkezésre állnak. Más esetekben a vevő adatainak bekérése komoly marketingelőnyt jelenthet, például hűségkártyával láncolhatod magadhoz vásárlóidat.

A legfontosabb azonban annak tisztázása: a jogszabály nem minden esetben kötelez arra, hogy nagyságrendileg százezer forintos összegért online pénztárgépet vegyél, és azt utána fix havi díjon üzemeltesd. Erről korábban részletesen írtunk egy gyakorlati útmutatót.
Tudtad például, hogy a Számlázz.hu teljesen ingyenes Free díjcsomagja végtelen időn keresztül végtelen darab papír alapú számla kibocsátását teszi lehetővé? És hogy nálunk a legmagasabb havi díj is alig több egy ezresnél? Ez a pénztárgép árának mindössze a századrésze!

További cikkeink a témában:

Nincs még saját számlakibocsátó fiókod?
Regisztrálj ingyenesen, még ma!

Tudtad, hogy nálunk az e-számla mindössze 6 Ft/db?
Tudtad, hogy a regisztráció ingyenes?
Tudtad, hogy most azonnal te is e-számlázhatsz?

KIPRÓBÁLOM MOST