Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.05.08. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Elkészítettünk neked egy olyan innovációt, amire talán gondolni sem mertél, olyan valószínűtlen volt, hogy valaha elérhető lesz: ez pedig a kiállított számláid és a bankszámla-forgalmad automatikus szinkronizálása, az autokassza

Az innováció elindításában első partnerünk a MagNet Bank, amelynek vállalati ügyfelei mától elérhetik a szolgáltatást.

Amikor először hallottad hírét az elektromos autónak (emlékszel a pillanatra?), talán meglepődtél, mert korábban legfeljebb vicces utópiaként jutott eszedbe a lehetőség, semmiképp nem megvásárolható valóságként. Amikor először láttál batman-kosztümben sziklák közt repkedő vitorlázó ejtőernyőst, azt hihetted, Hollywood termékét látod, nem pedig hús-vér extrém sportolókat.

Mostantól nem kell éjszakába nyúlóan bogarásznod a beérkezett utalásaidat, hogy lásd, melyik számláidra érkezett meg a megfelelő összeg. Mostantól nem kell akár hetente fél munkanapokat “összepontozásra” fordítanod, sőt, ha sok számlát állítasz ki sok különböző vásárlódnak, akkor akár napi 4 órát (mi magunk épp ennyi időt kaptunk vissza “ajándékba” ezzel a fejlesztéssel!) spórolsz meg. Mostantól az autokassza elvégzi helyetted, ami valójában a robotok, és nem élő emberek munkája kellene hogy legyen. 

Természetesen a különleges innováció nem egyedül a mi érdemünk: első banki partnerünk Magyarország egyik leginnovatívabb bankja, a MagNet Bank teszi lehetővé közös ügyfeleinknek, hogy az autokassza szolgáltatás alapjául szolgáló szinkronizációt bekapcsolhassák.

Első banki partnerünk: a MagNet Bank

Egy szép őszi napon megkeresett minket Magyarország egyik leginnovatívabb bankjának képviselője, hogy van egy ötlete. Amit röviden felvázolt, és ami alapján elkezdtük a tárgyalásokat, majd a fejlesztéseket mindkét oldalon, valójában már a mi fejünkben is megfogalmazódott. De ez volt az a fontos pillanat, amikor kiderült: az idő a hazai banki piacon is megérett arra, hogy a kiállított számlák adatai és a banki forgalom “kommunikálni kezdjenek” egymással. Természetesen a MagNet Bank nem egy átlagos bank.

Az év legjobb banki mobil applikációjának járó díjat például 2016-ban a MagNet Bank vehette át, amivel a Bankmonitor.hu objektív ismérvek alapján díjazta a bankpiac legjobb termékeit, digitális innovációit. 2016-ban zsinórban hatodik alkalommal vehette át az Év Társadalmilag Felelős Bankja elismerést a MasterCard – Az év bankja megmérettetésen. De az első hazai közösségi bank nemcsak innovációban és társadalmi felelősségvállalásban jár élen. Közel 20 éve működik nyereségesen a legnagyobb hazai, 100%-ig magyar magántulajdonban lévő pénzintézetként. Megoldásai és eszközei arra a célra épülnek, hogy átláthatóan vállaljunk társadalmi szerepet, és pénzügyileg tudatosabban működhessünk. Így egyértelmű volt, hogy elsőként lépnek be a fintech piac számlázást támogató szegmensébe. 

Hogyan működik az autokassza?

Mivel a bankszámlavezetés és a számlázás is nagyrészt “gépi” folyamat, ezért már csak azt kell elérni, hogy ez a két “gép” beszélgessen egymással. Stygár László, a Számlázz.hu szolgáltatásfejlesztési vezetője szerint ugyanis

minden olyan munkát, aminek az elvégzésében ember nem talál örömet, robotnak kellene elvégeznie. És ezt el is tudja végezni!

Az utolsó lépés
(a bekapcsolást lépései: www.autokassza.hu)

A fejlesztési folyamat természetesen egyáltalán nem volt egyszerű. Mind a MagNet Bank, mind pedig a Számlázz.hu fejlesztői csapata számtalan olyan problémát oldott meg menet közben, amivel más szolgáltatásai esetén még nem találkozott. A fejlesztés és a béta-üzem során felmerült minden kérdést megválaszoltunk, a szolgáltatás mától él, számodra is elérhető. Ha velünk számlázol, és a MagNetnél bankolsz, az autokassza első használóihoz máris csatlakozhatsz. 

Az autokassza szolgáltatás díjmentes, automatikusan jóváírja a bevételeket, szükségtelenné teszi a fölösleges fizetési felszólítások küldözgetését, díjbekérőre érkező utalás után automatikusan kiállítja a számlát, egyszerűen beüzemelhető, és naponta akár több órányi adminisztrációt megtakarít neked.
A Számlázz.hu további bankokkal is tervezi az autokassza létrehozását, mert célunk minél több hazai vállalkozó életének megkönnyítése. Ha szeretnéd, hogy a te bankodban is megjelenjen a szolgáltatás, írd meg nekünk, hol bankolsz!

Tudj meg többet az autokassza bekapcsolásáról!