Elkészítettünk neked egy olyan innovációt, amire talán gondolni sem mertél, olyan valószínűtlen volt, hogy valaha elérhető lesz: ez pedig a kiállított számláid és a bankszámla-forgalmad automatikus szinkronizálása, az autokassza

Az innováció elindításában első partnerünk a MagNet Bank, amelynek vállalati ügyfelei mától elérhetik a szolgáltatást.

Amikor először hallottad hírét az elektromos autónak (emlékszel a pillanatra?), talán meglepődtél, mert korábban legfeljebb vicces utópiaként jutott eszedbe a lehetőség, semmiképp nem megvásárolható valóságként. Amikor először láttál batman-kosztümben sziklák közt repkedő vitorlázó ejtőernyőst, azt hihetted, Hollywood termékét látod, nem pedig hús-vér extrém sportolókat.

Mostantól nem kell éjszakába nyúlóan bogarásznod a beérkezett utalásaidat, hogy lásd, melyik számláidra érkezett meg a megfelelő összeg. Mostantól nem kell akár hetente fél munkanapokat “összepontozásra” fordítanod, sőt, ha sok számlát állítasz ki sok különböző vásárlódnak, akkor akár napi 4 órát (mi magunk épp ennyi időt kaptunk vissza “ajándékba” ezzel a fejlesztéssel!) spórolsz meg. Mostantól az autokassza elvégzi helyetted, ami valójában a robotok, és nem élő emberek munkája kellene hogy legyen. 

Természetesen a különleges innováció nem egyedül a mi érdemünk: első banki partnerünk Magyarország egyik leginnovatívabb bankja, a MagNet Bank teszi lehetővé közös ügyfeleinknek, hogy az autokassza szolgáltatás alapjául szolgáló szinkronizációt bekapcsolhassák.

Első banki partnerünk: a MagNet Bank

Egy szép őszi napon megkeresett minket Magyarország egyik leginnovatívabb bankjának képviselője, hogy van egy ötlete. Amit röviden felvázolt, és ami alapján elkezdtük a tárgyalásokat, majd a fejlesztéseket mindkét oldalon, valójában már a mi fejünkben is megfogalmazódott. De ez volt az a fontos pillanat, amikor kiderült: az idő a hazai banki piacon is megérett arra, hogy a kiállított számlák adatai és a banki forgalom “kommunikálni kezdjenek” egymással. Természetesen a MagNet Bank nem egy átlagos bank.

Az év legjobb banki mobil applikációjának járó díjat például 2016-ban a MagNet Bank vehette át, amivel a Bankmonitor.hu objektív ismérvek alapján díjazta a bankpiac legjobb termékeit, digitális innovációit. 2016-ban zsinórban hatodik alkalommal vehette át az Év Társadalmilag Felelős Bankja elismerést a MasterCard – Az év bankja megmérettetésen. De az első hazai közösségi bank nemcsak innovációban és társadalmi felelősségvállalásban jár élen. Közel 20 éve működik nyereségesen a legnagyobb hazai, 100%-ig magyar magántulajdonban lévő pénzintézetként. Megoldásai és eszközei arra a célra épülnek, hogy átláthatóan vállaljunk társadalmi szerepet, és pénzügyileg tudatosabban működhessünk. Így egyértelmű volt, hogy elsőként lépnek be a fintech piac számlázást támogató szegmensébe. 

Hogyan működik az autokassza?

Mivel a bankszámlavezetés és a számlázás is nagyrészt “gépi” folyamat, ezért már csak azt kell elérni, hogy ez a két “gép” beszélgessen egymással. Stygár László, a Számlázz.hu szolgáltatásfejlesztési vezetője szerint ugyanis

minden olyan munkát, aminek az elvégzésében ember nem talál örömet, robotnak kellene elvégeznie. És ezt el is tudja végezni!

Az utolsó lépés
(a bekapcsolást lépései: www.autokassza.hu)

A fejlesztési folyamat természetesen egyáltalán nem volt egyszerű. Mind a MagNet Bank, mind pedig a Számlázz.hu fejlesztői csapata számtalan olyan problémát oldott meg menet közben, amivel más szolgáltatásai esetén még nem találkozott. A fejlesztés és a béta-üzem során felmerült minden kérdést megválaszoltunk, a szolgáltatás mától él, számodra is elérhető. Ha velünk számlázol, és a MagNetnél bankolsz, az autokassza első használóihoz máris csatlakozhatsz. 

Az autokassza szolgáltatás díjmentes, automatikusan jóváírja a bevételeket, szükségtelenné teszi a fölösleges fizetési felszólítások küldözgetését, díjbekérőre érkező utalás után automatikusan kiállítja a számlát, egyszerűen beüzemelhető, és naponta akár több órányi adminisztrációt megtakarít neked.
A Számlázz.hu további bankokkal is tervezi az autokassza létrehozását, mert célunk minél több hazai vállalkozó életének megkönnyítése. Ha szeretnéd, hogy a te bankodban is megjelenjen a szolgáltatás, írd meg nekünk, hol bankolsz!

Tudj meg többet az autokassza bekapcsolásáról!

Hozzászólások

hozzászólás