Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2018.02.20. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Szerintünk egy #profi vállalkozás legfőbb ismérve: azzal foglalkozik, amit szeret csinálni, és amihez ért. Ha pék, akkor kenyeret süt. Ha nyelvtanár, akkor tanít. Ha fodrász, akkor frizurákat kreál, és folytathatnánk a végtelenségig.

Szerintünk egy #profi vállalkozás legfőbb ismérve, hogy nem foglalkozik unalmas adminisztrációval és lélekölő háttérmunkával.

Ha teheti, e-számlát bocsát ki (akár ingyen).

Ha a vevője valami miatt ragaszkodik a papír alapú számlához, akkor sem áll sorba a postán, hanem használja a Számlázz.hu postázási szolgáltatását.

Ha sok számlát kell kibocsátania (például hó végén), akkor sem kézzel pötyög: a számlákat Excel táblázat alapján generálja le.

Webáruháza folyamatosan kapcsolatban áll a Számlázz.hu-val: a számlákat a Számla Agent nevű automata generálja emberi beavatkozás nélkül.

Ha teheti, díjbekérőt küld az ügyfeleinek, amelyeket azok online is kifizethetnek. Ilyenkor a díjbekérőből a Számlázz.hu Digitális Pénzügyi Asszisztense automatikusan elkészíti a számlát, és ki is küldi a vevőnek. Egy #profi vállalkozás nem végez olyan munkát, amelyet helyette gépek is el tudnak végezni.

A #profi vállalkozás nem sasolja nap mint nap a bankszámláját: erre semmi szükség, hiszen a bankszámlája és a számlázási fiók közötti élő kapcsolatot az autokassza biztosítja. Az átutalásos számlák emiatt automatikusan kifizetettre adminisztrálódnak a Számlázz.hu-s fiókban. Mert persze a kintlevőségeit is a számlázási fiókjában tartja nyilván.

A későn fizető ügyfelekkel is a Digitális Pénzügyi Asszisztense foglalkozik: a fizetési felszólításokat automatikusan küldi ki a korábban beállított késedelmi napok szerint.

Egy #profi vállalkozás csak karácsonyt ünnepelni, vagy adótanácsért zarándokol el a könyvelőjéhez. A minimum az, hogy a könyvelő (olvasási joggal) hozzáfér a vállalkozó számlázási fiókjához, így önállóan ki tudja exportálni a számlaadatokat.

Persze ha a könyvelő is #profi vállalkozó, akkor már összekötötte könyvelési rendszerét a Számlázz.hu-val, és a számlák automatikusan, emberi beavatkozás nélkül suhannak át a számlakibocsátótól a könyvelési rendszerbe.

A #profi vállalkozó beszállítói (alvállalkozói) is #profik: Számlázz.hu-val számláznak. Így a bejövő számlák is automatikusan megjelennek a számlázási fiókban (ez a direkt számlázás).

A #profi vállalkozó bátor – az üzleti életben. Az iratmegőrzésben nem kell bátornak lennie ahhoz, hogy megsemmisítse kibocsátott és bejövő PAPÍR számláit: azok ugyanis automatikusan és NAV-állóan archiválódnak számlázási fiókjában. A #profi vállalkozó NAV-ellenőrzésre csak egy pendrive-ot visz magával (esetleg CD-t).

A #profi vállalkozó felkapaszkodott a digitális szuperexpresszre: érti és használja a 21. század digitális szolgáltatásait, amelyek helyette dolgoznak a vállalkozásában. Számára “marad” a kreativitás, a személyes kapcsolattartás, az ötletelés és azok a feladatok, amelyeket a gépek soha nem fognak tudni elvégezni helyettünk.

Egy kreatív frizura? Egy speciális fűszerezésű briós? Vagy a különbség a breath főnév és a to breathe ige kiejtése között? A #profi vállalkozó megengedheti magának, hogy az ügyfeleire, a termékére és a szolgáltatására koncentráljon.

Mert #profi.

#profi vállalkozás

Szeretnél te is #profi lenni?
Regisztrálj magadnak számlázási fiókot!

Regisztrálok