Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2019.12.30. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

De legalábbis jóval kevesebb, hiszen a Számlázz.hu automatikus fizetési felszólítást küld vevőjének. Megmutatjuk, hogyan tudod testreszabni, hogy mikor és milyen szövegezéssel menjenek ki az értesítők „emlékezetkiesésben” szenvedő vevőid felé.
A beállítások között megadhatod, hogy a fizetési határidő lejáratát követő hányadik napon küldjön a Számlázz.hu értesítő e-mailt nem-fizető vevődnek.

 

 

 

 

 

 

A rendszer mind a lejárt fizetési határidejű számlákról, mind pedig a díjbekérőkről e-mailt küld vevődnek a megadott napokon.

FONTOS! Csak az itt beállított napokon küld fizetési felszólítást az automata, tehát az ennél régebben lejárt számláidat ez a beállítás nem érinti.

A felszólító emailek szövege és tárgya testreszabható: külön a számlákról küldött fizetési felszólítás, és külön a díjbekérőkhöz tartozó ún. díjbekérő értesítő.

 

 

 

 

Látszik, hogy négyféle email szöveg adható meg:

  1. A számla első küldésekor számlaértesítő emailt küldünk. Ez általában rögtön a számla kibocsátásakor történik.
  2. Később (ha a vevő nem fizet) akár kézzel, akár automatikusan küldhetünk számla fizetési felszólítást.
  3. A díjbekérő elkészítésekor az ügyfélnek díjbekérő értesítőt küldünk.
  4. Ha a díjbekérőt a fizetési határidőig nem fizeti ki, akkor – kézzel vagy automatikusan – küldhetünk részére díjbekérő emlékeztetőt.
Az automatikus küldés csak a 2. és a 4. pontokat érinti: a rendszer a számlákról fizetési felszólítást küld, az elfelejtett díjbekérőkről pedig díjbekérő emlékeztetőt.
Ne felejtsd el, hogy az automatizmustól függetlenül te magad is bármikor küldhetsz értesítő emailt számláidról és díjbekérőidről. Erről részletesen olvashatsz korábbi cikkünkben.

A lényeg tehát: akár kézzel, akár az automatikus értesítést beállítva, de a kifizetetlen számláidról folyamatosan küldhetsz fizetési felszólítást feledékeny vevőidnek. Szerintünk válaszd az automatikus funkciót: dolgozzon helyetted a Számlázz.hu! Közben pedig gondolkodjunk el közösen, nem hiányzik-e valaki a lenti képről (szerintünk igen: TE 🙂   ).

Regisztrálj saját fiókot itt: KATTINTS IDE.

Állítsd be az automatikus email-küldést.

Dőlj hátra a tengerparton 🙂