Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2021.09.16. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

FRISSÍTÉS: 2021 augusztusától a NAV Online Számla rendszerébe nem kell külön regisztrálni a vállalkozást, hanem a KAÜ-n keresztül kell bejelentkezni, majd a számlázóval összekötni a NAV rendszerét. A pontos lépéseket a megújult folyamatról mi is frissítettük a lépésről lépésre útmutatónkban és az alkalmazásban is.

Közhely, hogy egy profi sportoló máshogy sportol, mint egy amatőr – ettől profi, és ettől ér el kiemelkedő eredményeket. Ugyanez igaz persze szinte minden szakmára: a kiemelkedően sikeres vállalkozók valamit máshogy csinálnak, mint a többiek.

Mindez azért jutott eszembe, mert 3 hónappal a NAV online számla indulása előtt “felpörgött” a média – egyre több cikk jelenik meg a témában arról, hogy kinek hogyan és miként kell (vagy kellene) felkészülni az új jogszabályra. A cikkek alapvetően rendben vannak (RSM, 24.hu), azonban a Számlázz.hu-t használó közel 65 ezer #profi vállalkozásra ezek a cikkek igaziból nem vonatkoznak. Lássuk pontokba szedve, hogy miért!

1. A Számlázz.hu jogszabálykövető anélkül, hogy neked a kisujjadat kellene mozdítanod

Fejlesztőink folyamatosan naprakészen és jogszabálykövetően (NAV-állóan) tartják a Számlázz.hu-t, és ez vonatkozik a július 1-én életbe lépő NAV online számlabekötésre is. Ha te már velünk számlázol, te nyugodtan alhatsz, a szülséges fejlesztéseket elvégezzük helyetted!

2. Egyelőre nincs teendőd a NAV online számlabekötéssel kapcsolatban

Jelenleg már lehet regisztrálni a NAV online számla TESZT rendszerébe, ez azonban csak azoknak érdekes, akiknek foglalkozniuk kell a jogszabálykövetéssel. Ha kihívásokat keresel, vagy szakmai okokból érdekel, akkor regisztrálhatod a vállalkozásod itt, de valójában erre nincs semmi szükséged: a számlázási fiókod NAV bekötésén mi dolgozunk a háttérben, ezzel nincs teendőd.

3. Regisztráció és felkészülés a jövőben

Tehát jelenleg még csak a NAV online számla TESZT rendszerébe lehet regisztrálni. Biztosan lesz lehetőség július 1. előtt arra, hogy egy vállalkozás regisztrálja magát a NAV online számla ÉLES rendszerébe: ez szükséges lesz majd ahhoz, hogy az online számlabeküldés működjön. A regisztráció nem lesz épp a legegyszerűbb, hiszen az adatkapcsolathoz ún. technikai felhasználót is létre kell majd hozni, azonban NE ESS PÁNIKBA! 🙂 Amint a NAV megnyitja a valós (nem teszt) regisztráció lehetőségét, minden Számlázz.hu-s vállalkozást értesítünk majd arról, hogy hol és miképp tud regisztrálni. Biztos lehetsz abban is, hogy amit jogszerűen végrehajthat a nevedben a Számlázz.hu, azt meg is teszi majd – hogy neked a legkevesebb adminisztrációs terhed legyen.

Te még nem velünk számlázol, de szeretnél te is nyugodtan aludni? Neked sem kell pánikolnod, felesleges fejlesztéssel / adminisztrációval / NAV-értelmezéssel tölteni az idődet!

Szeretnél többet tudni a NAV online számlázásról?