Gyakran, és egyre gyakrabban kapunk tőletek kérdést az autokassza kiterjesztésére vonatkozóan, legutóbb például ezzel a tartalommal kb.:

Sziasztok,
nagyon hasznos funkciónak tűnik az #autokassza, de egyelőre csak egy pénzintézettel használható. Mikor lesz kompatibilis más bankokkal is? Melyek lesznek ezek?
Most tervezek bankot váltani, és fontos lenne a választás szempontjából, hogy hol lesz hamarosan elérhető a megoldásotok!

Válaszunk egyre kevésbé ködös, hiszen a PSD2 sukár változást hoz a banki adatok hozzáférhetőségében. “Ködösítenünk” több dolog miatt is kell(ett):

  • Az elmúlt 14 évben alaposan megtanultuk, hogy nem jelzünk előre fejlesztést, csak hátra. 🙂 Még olyan is volt, hogy egy-egy funkcióvan sokkal hamarabb elkészültünk a tervezettnél, és nem szeretünk valótlant prognosztizálni. 🙂
  • “Banktitok.” Nagyon komoly titoktartási szerződéseket írunk alá a leendő partnereinkkel még a tárgyalási folyamat null-pontján, így még arról sem adhatunk ki információt, hogy elkezdtünk tárgyalni.
  • Bármikor képbe jöhet egy olyan pénzintézet, amelyiknek (és agilitásunknak) köszönhetően újraíródnak a fejlesztési ütemezések

De már van konkrét válaszunk is!

Minden, amit elárulhatunk, azt el is áruljuk, éppen a bankot váltó (és a nagyon tudatosan tervező) ügyfeleink kedvéért.

2019 második negyedévében az API szabványok publikálásra kerülhetnek“, írja a teljes PSD2 menetrendről a FinTechZone, így ősszel egész biztosan fejlesztést is tudunk mutatni. Addig viszont ezt a konkrétumot olvashatod az autokassza GYIK-ban:

“integrációt tervezünk minden olyan bankkal, ahol vannak Számlázz.hu felhasználók, például a K&H rendszerével. Az újdonságokról a Facebook-oldalunkon számolunk be.”

Stygár László, a Számlázz.hu szolgáltatásfejlesztési vezetője határozott véleménnyel van a folyamatról:

Soha nem kell ránk várni autokassza-ügyileg. Folytatjuk azt a stratégiát, amit az elmúlt 2 évben is: mindig a bank a szűk keresztmetszet, tehát pont annyit adunk és akkor adjuk, amikor a bank hajlandó nyitni, mert a fejlesztéseink mindig ‘szaladnának előre’, azokat mindig a bankok tempója fogja vissza.

Tehát, kövesd a híreinket, addig is tervezz tudatosan, és köszönjük a még 1 picike türelmeteket, amíg kész az autokassza kiterjesztés!

Hozzászólások

hozzászólás