Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2019.06.26. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Gyakran, és egyre gyakrabban kapunk tőletek kérdést az autokassza kiterjesztésére vonatkozóan, legutóbb például ezzel a tartalommal kb.:

Sziasztok,
nagyon hasznos funkciónak tűnik az #autokassza, de egyelőre csak egy pénzintézettel használható. Mikor lesz kompatibilis más bankokkal is? Melyek lesznek ezek?
Most tervezek bankot váltani, és fontos lenne a választás szempontjából, hogy hol lesz hamarosan elérhető a megoldásotok!

Válaszunk egyre kevésbé ködös, hiszen a PSD2 sukár változást hoz a banki adatok hozzáférhetőségében. “Ködösítenünk” több dolog miatt is kell(ett):

  • Az elmúlt 14 évben alaposan megtanultuk, hogy nem jelzünk előre fejlesztést, csak hátra. 🙂 Még olyan is volt, hogy egy-egy funkcióvan sokkal hamarabb elkészültünk a tervezettnél, és nem szeretünk valótlant prognosztizálni. 🙂
  • “Banktitok.” Nagyon komoly titoktartási szerződéseket írunk alá a leendő partnereinkkel még a tárgyalási folyamat null-pontján, így még arról sem adhatunk ki információt, hogy elkezdtünk tárgyalni.
  • Bármikor képbe jöhet egy olyan pénzintézet, amelyiknek (és agilitásunknak) köszönhetően újraíródnak a fejlesztési ütemezések

De már van konkrét válaszunk is!

Minden, amit elárulhatunk, azt el is áruljuk, éppen a bankot váltó (és a nagyon tudatosan tervező) ügyfeleink kedvéért.

2019 második negyedévében az API szabványok publikálásra kerülhetnek„, írja a teljes PSD2 menetrendről a FinTechZone, így ősszel egész biztosan fejlesztést is tudunk mutatni. Addig viszont ezt a konkrétumot olvashatod az autokassza GYIK-ban:

„integrációt tervezünk minden olyan bankkal, ahol vannak Számlázz.hu felhasználók, például a K&H rendszerével. Az újdonságokról a Facebook-oldalunkon számolunk be.”

Stygár László, a Számlázz.hu szolgáltatásfejlesztési vezetője határozott véleménnyel van a folyamatról:

Soha nem kell ránk várni autokassza-ügyileg. Folytatjuk azt a stratégiát, amit az elmúlt 2 évben is: mindig a bank a szűk keresztmetszet, tehát pont annyit adunk és akkor adjuk, amikor a bank hajlandó nyitni, mert a fejlesztéseink mindig ‘szaladnának előre’, azokat mindig a bankok tempója fogja vissza.

Tehát, kövesd a híreinket, addig is tervezz tudatosan, és köszönjük a még 1 picike türelmeteket, amíg kész az autokassza kiterjesztés!