Lehet, hogy már te is találkoztál a kétlépcsős azonosítással a Google, vagy más online szolgáltató felületén. Felesleges macera ez az egész, vagy a te érdeked a dupla védelem? Nézzük meg kicsit mélyebben!

Sok biztonsági incidens történt az elmúlt években a net világában, jelszavak és hozzáférések százezrei kerültek már illetéktelen kezekbe. A kétlépcsős azonosítás (más néven: kétfaktoros autentikáció) segíthet neked abban, hogy értékes Számlázz.hu hozzáférésed akkor se kaparinthassák meg mások, illetéktelenek, ha elveszíted a jelszavadat. A kétlépcsős (legtöbbször: jelszó + biztonsági SMS-kód) azonosításnak köszönhetően ilyenkor is védve maradsz az internet gonoszainak mesterkedésétől. 

Hogyan működik a kétlépcsős azonosítás a Számlázz.hu rendszerében?

Amennyiben felhasználói profilodon a profiladatok módosításánál bekapcsolod az SMS-kód belépéskor lehetőséget, minden új eszközön történő belépéskor küldünk egy belépést megerősítő SMS-t az általad megadott működő mobilszámra.

 


A funkció aktiválásához
meg kell adni egy érvényes mobiltelefont, erre a számra mi egyszeri ellenőrző kódot küldünk.


Az SMS-ben kapott egyszeri ellenőrző kódot ugyanezen a felületen 5 percen belül rögzíteni kell. Ezzel a telefonszámod validált lesz, és a kétlépcsős azonosítás aktívvá válik. Ezt követően mindig küldünk neked SMS-ben egy 6 számjegyű biztonsági kódot, ha új eszközről lépnél be – a kód megadásával pedig be tudsz lépni a felületre. Amint megadod a kódod,
már be is léptetünk a rendszerbe – szabad az út az online számlázás felé! 


Természetesen az első kétlépcsős azonosításod után beállíthatod, hogy
ugyanazon a számítógépen a továbbiakban már csak a jelszót kérje a rendszer belépéskor. Ha például csak te és bizalmasaid használjátok azt a gépet, amelyről a Számlázz.hu-t használni szoktad, ez jó ötlet lehet.

Ha másik számítógépről, újabb eszközről próbálsz bejelentkezni a fiókodba (vagy valaki más próbálkozik ezzel), újabb kétlépcsős azonosításra lesz szükség a fenti módszerrel egészen addig, amíg az SMS-kód belépéskor funkció be van kapcsolva. Így a fiókod maximális biztonsága továbbra is biztosított lesz. Csakis olyan eszközön lesz elég a jelszó a belépéshez, ahol te magad már engedélyezted azt. 

Hogyan működik együtt a Számlázz.hu kétlépcsős azonosítása a Facebook és Google jelszavakkal?

Amennyiben Google vagy Facebook adataiddal jelentkeznél be a Számlázz.hu rendszerébe, a Google vagy Facebook felületén tudod beállítani a kétlépcsős azonosítást. Ezért ilyenkor nem kell külön beállítanod a kétlépcsős azonosítást a Számlázz.hu felületén.

Ugye, hogy nem is bonyolult? Ha te is maximális biztonságban akarod tudni az adataidat, kapcsold be a profiladatok módosításánál az SMS-kód belépéskor lehetőséget!