Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2023.05.03. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

2023. április 30-án egyesült a Magyar Bankholding két tagbankja, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. Az egyesülés során a Takarékbank beolvadt az MKB Bankba, így általános jogutódja az MKB Bank lett. A létrejött egyesült bank 2023. május 1-től MBH Bank Nyrt. néven folytatja működését, ezért az érintett bankok ügyfelei az autokassza oldalainkon és a Számlázz.hu alkalmazásban is az új elnevezéssel (MBH Bank, korábban Takarékbank/MKB Bank/BB) és arculattal (logóval) találják meg a szolgáltatást.

Hurrá! Sokkal egyszerűbb lesz a Budapest Bank vállalkozó ügyfeleinek élete mostantól: bankszámlájukat már ők is összeköthetik a Számlázz.hu rendszerével, így nem kell többé figyelniük a bankszámlájukat és kézzel állítgatniuk a számláik fizetettségét! 

Miközben a magyar vállalkozások zöme a NAV online adatszolgáltatás lázában ég, és mi is azon dolgozunk, hogy számotokra minél könnyebb legyen átvészelni a számlázó és a NAV összekötését, nem állunk meg a többi fejlesztésünkkel sem! 

Miután tavaly szeptemberben elindult a nyílt bankolás Magyarországon, majd novemberben a Számlázz.hu Magyarországon negyedik vállalkozásként (és az online számlázók közül elsőként és egyetlenként) megkapta a Magyar Nemzeti Banktól az AISP (számlainformációs szolgáltatói) engedélyét, megnyíltak előttünk a lehetőségek kapui. A banki interfészekhez szabadon csatlakozhatunk, így az autokassza szolgáltatásunk elől is minden akadály elhárult: a MagNet Bank után a K&H Bankkal is elindulhatott az autokassza szolgáltatásunk. 

Megígértük, hogy sorban jön a többi bank, és amit megígértünk, azt be is tartjuk! 

Megérkezett a harmadik bank

Most pedig újabb örömhírrel szolgálhatunk: egy újabb bank csatlakozott az autokassza szolgáltatásához, már a Budapest Bank ügyfelei számára is elérhető a banki integráció! 

Miért is lett most jobb az autokasszával a Budapest Bank ügyfeleinek, mint eddig volt? 

  • Miután néhány lépésben összekötöd a Számlázz.hu fiókodat a Budapest Bank bankszámláddal (itt mutatjuk egy egyszerű videóval), ha ügyfeled utal, az automatikusan megjelenik a számlázási fiókodban. 
  • Vagyis a számláid fizetettsége automatikusan megváltozik, ha megérkezett a pénz a számládra, a rendszer automatikusan adminisztrálja az adatokat. 
  • Ha ügyfeled díjbekérőt fizet ki, akkor a rendszerünk automatikusan kiállítja a hozzá kapcsolódó számlát, és ki is küldi az ügyfelednek. 
  • Ha könyvelőd rendszerével is összekapcsoltad a számlázási fiókodat, akkor a kifizetettség adatai ott is megjelennek. Hát mennyivel egyszerűbb lett az ő élete is! 

Miért nagyszerű ez? 

Ügyfeleink visszajelzései alapján ezzel a szolgáltatással hetente, de akár naponta is órákat lehet spórolni, így igazán azzal foglalkozhatsz, ami fontos: adminisztráció helyett az üzleteddel!  

Az autokassza használata nemcsak azoknak előnyös, akik sok számlát állítanak ki: havi néhány számla kiállítása esetén is jól jöhet, hogy nem kell a banki tranzakciós listát bogarászgatnod, hogy utalt-e már az ügyfeled. 

Fontos a biztonság 

A Számlázz.hu az egyetlen online számlázó Magyarországon, amelynek a Magyar Nemzeti Bank számlainformációs szolgáltatói engedélyt adott, vagyis ezáltal hozzáférhet az ügyfelek banki számlainformációs adataihoz – természetesen csak akkor, ha az ügyfél ehhez hozzájárul. 

Számunkra az ügyfelek adatainak biztonsága nagyon fontos, éppen ezért volt fontos számunkra az is, hogy végigmenjünk a rendkívül hosszú és nehéz úton, amely az AISP-engedélyhez vezetett: lépésről lépésre haladtunk, hogy megfeleljünk a szigorú feltételeknek – mindezt értetek, vállalkozókért és a Ti és adataitok biztonságáért.

Miért vártátok az autokasszát? 

Jöjjenek a Ti szavaitok!

autokassza

Szeretnél többet tudni a NAV online számlázásról?