527 592 vállalkozás
619 892 felhasználó
185 985 462 kiállított számla
Autokassza a Budapest Bankkal2021-09-27T15:15:09+02:00

Autokassza a Budapest Bankkal!

Vége a számlák és a bankszámládra érkező összegek párosítgatásának, spórolj akár több órát is naponta az autokasszával!

Már Budapest Bank-ügyfeleknek is elérhető!

Regisztrálok

Autokassza a Budapest Bankkal!

Vége a számlák és a bankszámládra érkező összegek párosítgatásának, spórolj akár több órát is naponta az autokasszával!

Már Budapest Bank-ügyfeleknek is elérhető!

Regisztrálok

Szereted bogarászni a tranzakciólistád, hogy kifizették-e a számládat? Nem, ugye?

Örülnél, hogyha kifizették a díjbekérődet, akkor a számlát ügyfeled automatikusan megkapná? Persze, ugye?

Budapest Bank

Autokassza animáció

Mit nyersz az autokasszával?

Ha bekapcsolod az autokasszát,

  • ha ügyfeled utalt, a Számlázz.hu rögtön érzékeli
  • a számlák fizetettsége automatikusan frissül a fiókodban
  • ha díjbekérőt egyenlítettek ki, a Számlázz.hu automatikusan elküldi a számlát
  • könnyebb lesz a munka a könyvelőddel: a fizetettséget ő is azonnal látja könyvelőprogramjában

Ha bankszámládat a Budapest Banknál vezeted, akkor maximálisan kihasználhatod a Számlázz.hu szolgáltatásait: az autokassza segítségével összekötheted bankszámládat és számlázási fiókodat, így soha többé nem kell foglalkoznod a számládra érkező összegek és a bizonylatok párosítgatásával.

Ezzel több órányi munkát spórolhatsz, elfelejtheted az esti programot, amikor a bankszámládat bogarásztad, majd beléptél a számlázódba, és megkerested a tranzakciókhoz tartozó összegeket… Ha megtaláltad, megnézted a fizetés adatait, majd rögzítetted a Számlázz.hu-ban. Ismerős?

Nos, ennek vége! Ha összekötöd Számlázz.hu fiókodat és a Budapest Bank-bankszámládat, ez a teljes folyamat automatizáltan működik majd – a számlák párosításától kezdve az adatok rögzülésén keresztül egészen addig, hogy a számla automatikusan kiállítódik, amikor egy díjbekérőre beérkezik a kért összeg…

Miért jó ez nekem?

Hogyan történik?

Aktiválás lépései

összekötöm

Letölthető autokassza tájékoztató

Összegyűjtöttük az autokasszával kapcsolatos összes fontos tudnivalót, és a leggyakrabban felmerülő kérdésekre is megtalálod a válaszokat letölthető tájékoztatónkban.

Ebook letöltése
autokassza letölthető tájékoztató

Itt a Számlaverzum!

Számlaverzum ikon

Szeretnéd, ha minden számláddal ez történne, nem csak a Számlázz.hu-ból kiállítottakkal? Már lehetséges! Ha esetleg más számlázóprogrammal vagy kézzel állítasz ki számlát, és ügyfeled utal, akkor azzal is működik az automatikus párosítás!

érdekel

Online adatkapcsolat a könyvelővel

Az autokassza bekapcsolásával nemcsak a számlázási fiókodba töltődik le azonnal és automatikusan bankszámlád tranzakciólistája, hanem a Számlázz.hu képes ezeket a tranzakciós adatokat átadni külső rendszerek felé is (ha ezt engedélyezed a Beállítások között).

Ha a könyvelőd által használt könyvelőprogrammal már létezik a kapcsolat (itt tudod ellenőrizni), és a program fogadja is a banki adatokat, a tranzakciós adatok elérhetőek lesznek a könyvelő számára is. Így nem kell többé a számlákat és tranzakciós bizonylatokat pdf-be mentegetni, nyomtatni és szatyrokban a könyvelődhöz cipelni. Hogyan működik?

olvasd el

Gyakori kérdések

Az autokassza szolgáltatás a #digital és #profi szolgáltatáscsomagban áll rendelkezésedre.

Jelenleg az alábbi bankoknál érhető el az autokassza:

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több bankot integráljunk a Számlázz.hu-hoz.

A Számlázz.hu a Magyar Nemzeti Bank által kiadott AISP-engedélyének keretén belül indította el a Budapest Bankkal az autokassza szolgáltatást. Az engedély rendkívül szigorú szabályokhoz kötött, amelyeknek a Számlázz.hu maximálisan eleget tesz, így a rendszerünk biztonságát az MNB igazolja.

Amikor ügyfeled utal, a közleményben szerepelnie kell a számla/díjbekérő sorszámának vagy a rendelésszámnak.

A banki tranzakciókat csak a „fiókgazda”, az „adminisztrátor”, a „könyvelő” és a “könyvelő (számlázhat)” láthatja – a „számlázó” és a „kezelő” jogosultságúak nem.

A banki folyószámládra érkező összegek azonnal megjelennek számlázási fiókodban, amint a banktól beérkezik az adat. 

A beállítások oldalon ezt bármikor megteheted. Ekkor több adat nem érkezik a banktól a számlázási fiókodba, de az eddig megkapott adatokat továbbra is megtalálod.

Ha a különböző (autokasszával összeköthető) bankoknál vezetett bankszámláiddal szeretnéd használni az autokasszát, gond nélkül megteheted. Ebben az esetben bármelyik bankszámládra is érkezik meg egy számla ellenértéke, a számla és tranzakció párosítása működni fog.

Figyelem! Ugyanazon bank több bankszámlaszám egyidejű összekötését sajnos jelenleg nem teszi lehetővé, így egy második vagy harmadik számlaszám összekapcsolásával megszakadhat a korábban kialakított és jól működő kapcsolat.

Például: két K&H-s bankszámlával nem tud működni az autokassza, de egy K&H és egy UniCredit bankszámlával zökkenőmentes lesz a párosítás.

A Budapest Banknál az autokassza kapcsolat érvényességét 90 naponta kell megújítani.

Az autokassza kapcsolat lejárta előtt 8 nappal emlékeztető üzenetet küldünk Neked, melyet megismétlünk a lejárat előtt két nappal, amelyben leírjuk a megújításhoz szükséges teendőidet. A jelenlegi kapcsolatod érvényességének idejét itt tudod ellenőrizni.

Az autokassza kapcsolat érvényességét érdemes a lejárat előtt megújítani, a megújítás folyamata pontosan ugyanúgy történik, mint az összekötés.

A kapcsolat megújítása előtt szintén szét kell bontanod a meglévőt, ha még nem járt le. Ezt itt tudod megtenni, az újbóli összekötés lépései megegyeznek az aktiválás lépéseiről szóló videóban látott teendőkkel. Ez a kapcsolat újabb 90 napig lesz érvényes.

Amennyiben a kapcsolat lejárt, és a lejárat dátumát követően újítod meg az autokasszát, a köztes időszak tranzakciói is megjelennek majd a fiókodban, és a párosítás is megtörténik utólag, amennyiben az inaktív napok száma nem több 90 napnál.

Ők is az autokasszát választották

Perényi Szonja
Marcella by Yum-Yum

Mindig megjelenik valamilyen új funkció, folyamatos a fejlesztés a Számlázz.hu-nál, és ez azért jó Nekem, mert tudom, hogy mindig a legújabb dolgokat próbálhatom ki a számlázási piacon. Ez a profi hozzáállás inspirációt ad a saját munkámban való folyamatos fejlődéshez és fejlesztéshez!

Bedő Beatrix
Impact Hub Budapest

Nagyszerűnek tartom ezt az innovációt, az autokassza megkönnyíti az életemet, és ezáltal sokkal átláthatóbbá tette mind a banki, mind a számlázási folyamataimat.

Doró Viktória
ReCity Magazin

Őszintén szólva a vállalkozói léttől pont azért tartottam mindig távol magam, mert nagyon ijesztő volt a könyvelés, számlázás, papírmunka, adminisztráció…
Azért nagyon jó az autokassza és a Számlázz.hu, mert az egész borzalmas procedúrát legalább egy kicsit megkönnyíti!

Még több infó az autokasszáról

Még több betöltése

Ingyenes, kötelezettség nélküli

Regisztráció