527 581 vállalkozás
619 877 felhasználó
185 968 808 kiállított számla
Autokassza az OTP Bankkal2021-09-27T15:21:17+02:00

Autokassza már az OTP Bankkal is!

Képzeld el, hogy soha többé nem kell figyelned, hogy utalt-e már az ügyfeled. Az OTP Bank ügyfele vagy? Akkor a képzelet már valósággá is vált!

Regisztrálok

Autokassza már az OTP Bankkal is!

Képzeld el, hogy soha többé nem kell figyelned, hogy utalt-e már az ügyfeled. Az OTP Bank ügyfele vagy? Akkor a képzelet már valósággá is vált!

Regisztrálok

Megérkezett a banki integráció az OTP Bank ügyfelei számára is! Mit jelent ez? Eggyel több dolog, ami automatikussá vált a vállalkozásodban!

Soha többé nem kell bogarásznod a tranzakciólistád, hogy beérkezett-e az ügyfeled utalása!

OTP Bank autokassza

Autokassza animáció

Mit nyersz az autokasszával?

Ha bekapcsolod az autokasszát,

  • ha ügyfeled utalt, a Számlázz.hu azonnal érzékeli
  • többé nem kell állítgatnod a számlák fizetettségét a fiókodban
  • ha díjbekérőt egyenlítettek ki, a Számlázz.hu automatikusan elküldi a számlát
  • könyvelőd életét is megkönnyíted: a fizetettséget ő is azonnal látja könyvelőprogramjában

A fizetési határidőket már nem kell követned, hiszen az automatizmusok, például a fizetési felszólítás jelentősen megkönnyítheti az életedet – viszont kellemetlen is lehet, ha nem veszed észre, hogy ügyfeled már fizetett, és nem állítod át a számla kifizetettségét, az értesítő pedig kimegy a partnerednek… Na, ilyen sem történhet mostantól, az autokassza ugyanis az utalás beérkezését automatikusan észleli, és fizetett állapotra állítja a számlát.

Miért jó ez neked?

Hogyan történik?

Aktiválás lépései

összekötöm

Letölthető autokassza tájékoztató

Összegyűjtöttük az autokasszával kapcsolatos összes fontos tudnivalót, és a leggyakrabban felmerülő kérdésekre is megtalálod a válaszokat letölthető tájékoztatónkban.

Ebook letöltése
autokassza letölthető tájékoztató

Itt a Számlaverzum!

Számlaverzum ikon

Szeretnéd, ha minden számláddal ez történne, nem csak a Számlázz.hu-ból kiállítottakkal? Már lehetséges! Ha esetleg más számlázóprogrammal vagy kézzel állítasz ki számlát, és ügyfeled utal, akkor azzal is működik az automatikus párosítás!

érdekel

Online adatkapcsolat a könyvelővel

Az autokassza bekapcsolásával nemcsak a számlázási fiókodba töltődik le azonnal és automatikusan bankszámlád tranzakciólistája, hanem a Számlázz.hu képes ezeket a tranzakciós adatokat átadni külső rendszerek felé is (ha ezt engedélyezed a Beállítások között).

Ha a könyvelőd által használt könyvelőprogrammal már létezik a kapcsolat (itt tudod ellenőrizni), és a program fogadja is a banki adatokat, a tranzakciós adatok elérhetőek lesznek a könyvelő számára is. Így nem kell többé a számlákat és tranzakciós bizonylatokat pdf-be mentegetni, nyomtatni és szatyrokban a könyvelődhöz cipelni. Hogyan működik?

olvasd el

Gyakori kérdések

Az autokassza szolgáltatás a #digital és #profi szolgáltatáscsomagban áll rendelkezésedre.

Jelenleg az alábbi bankoknál érhető el az autokassza:

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több bankot integráljunk a Számlázz.hu-hoz.

A Számlázz.hu a Magyar Nemzeti Bank által kiadott AISP-engedélyének keretén belül indította el az OTP Bankkal az autokassza szolgáltatást. Az engedély rendkívül szigorú szabályokhoz kötött, amelyeknek a Számlázz.hu maximálisan eleget tesz, így a rendszerünk biztonságát az MNB igazolja.

Amikor ügyfeled utal, a közleményben szerepelnie kell a számla/díjbekérő sorszámának vagy a rendelésszámnak.

A banki tranzakciókat csak a „fiókgazda”, az „adminisztrátor”, a „könyvelő” és a “könyvelő (számlázhat)” láthatja – a „számlázó” és a „kezelő” jogosultságúak nem.

A banki folyószámládra érkező összegek azonnal megjelennek számlázási fiókodban, amint a banktól beérkezik az adat. 

A beállítások oldalon ezt bármikor megteheted. Ekkor több adat nem érkezik a banktól a számlázási fiókodba, de az eddig megkapott adatokat továbbra is megtalálod.

Az OTP Banknál az autokassza kapcsolat érvényességét 90 naponta kell megújítani.

Az autokassza kapcsolat lejárta előtt 8 nappal emlékeztető üzenetet küldünk Neked, melyet megismétlünk a lejárat előtt két nappal, amelyben leírjuk a megújításhoz szükséges teendőidet. A jelenlegi kapcsolatod érvényességének idejét itt tudod ellenőrizni.

Az autokassza kapcsolat érvényességét érdemes a lejárat előtt megújítani, a megújítás folyamata pontosan ugyanúgy történik, mint az összekötés.

A kapcsolat megújítása előtt szintén szét kell bontanod a meglévőt, ha még nem járt le. Ezt itt tudod megtenni, az újbóli összekötés lépései megegyeznek az aktiválás lépéseiről szóló videóban látott teendőkkel. Ez a kapcsolat újabb 90 napig lesz érvényes.

Amennyiben a kapcsolat lejárt, és a lejárat dátumát követően újítod meg az autokasszát, a köztes időszak tranzakciói is megjelennek majd a fiókodban, és a párosítás is megtörténik utólag, amennyiben az inaktív napok száma nem több 90 napnál.

Ők is az autokasszát választották

Perényi Szonja
Marcella by Yum-Yum

Mindig megjelenik valamilyen új funkció, folyamatos a fejlesztés a Számlázz.hu-nál, és ez azért jó Nekem, mert tudom, hogy mindig a legújabb dolgokat próbálhatom ki a számlázási piacon. Ez a profi hozzáállás inspirációt ad a saját munkámban való folyamatos fejlődéshez és fejlesztéshez!

Bedő Beatrix
Impact Hub Budapest

Nagyszerűnek tartom ezt az innovációt, az autokassza megkönnyíti az életemet, és ezáltal sokkal átláthatóbbá tette mind a banki, mind a számlázási folyamataimat.

Doró Viktória
ReCity Magazin

Őszintén szólva a vállalkozói léttől pont azért tartottam mindig távol magam, mert nagyon ijesztő volt a könyvelés, számlázás, papírmunka, adminisztráció…
Azért nagyon jó az autokassza és a Számlázz.hu, mert az egész borzalmas procedúrát legalább egy kicsit megkönnyíti!

Még több infó az autokasszáról

Még több betöltése

Ingyenes, kötelezettség nélküli

Regisztráció