Íme a 21. század:

Miközben ezt nézem és hallgatom, az agyam egyik fele (a mérnök) azt mondja: ez a szerkezet csodálatos! Farostlemez és rézcsavar, acélgolyókkal fűszerezve!

Közben a lelkem egyik fele (a művész) ujjong: de jó hogy még vannak ilyen emberek a földgolyón!

Aztán megint megszólal a mérnök (érzelemmentes hangon): azért ezt az energiát esetleg inkább a rákkutatásba kellett volna ölni, nemde? Potyogó golyók körül ugrabugrálni? Micsoda dolog ez, kérem?!?

És akkor eszembe jut a Számlázz.hu működésének első öt éve: 2005 és 2009 között. Öt év alatt kb, 850 vállalkozót “nyertünk meg” az online számlázásnak, és a havi árbevételünk nem érte el az 50 000 Ft-ot (ez az összeg nem fedezte a szerverhotel bérleti díját).

Akkor, abban az öt évben, a Számlázz.hu sem volt több, mint ez az élvezetes, de alapjában véve céltalannak tűnő golyós-potyogós zenegép. Aztán mi lett belőle?

A Számlázz.hu egyik belső kommunikációs csatornáján jelent meg az egyik üzemeltetőtől ez a néhány sor:

Regász Imre üzemeltető

Ez a picit kódolt (szleng) üzenet a következőt jelenti:

  • a Számlázz.hu rendszerében jelenleg tárolt közel 106 millió pdf számlakép fájlok tárolását újra kellett strukturálnunk,
  • ehhez a 3 fő szervergépünkön létre kellett hozni szerverenként 2,8 millió alkönyvtárt.

Ennyi könyvtárban kellett rendszereznünk a teljes számlakép állományunkat ahhoz, hogy az egy kattintásra, tizedmásodpercek alatt megjelenhessen a te számítógépeden.

Látszik, hogy az elmúlt tíz évben hatalmas utat tettünk meg. Ez már nem a potyogós-golyós fa-játékszer… És bár művészekre továbbra is (és mindig) szükségünk van, a hasonlat túlerőltetése nélkül jöjjön egy másik “művész-zeneklip” – a 21. századból. Kattints, ha mersz! Utána pedig űrsebességgel aktiváld a saját Számlaverzumod, hogy mindig, minden számlád egy helyen legyen: a saját számlázási fiókodban.