Nemrégiben volt egy javaslatunk azok számára, akik az újévben szeretnék a vállalkozásuk adminisztratív folyamatait a következő szintre emelni. Miután túl vagy az ünnepeken és befalatoztad az utolsó szelet bejglit is, el is kezdődhet a munka. Elhoztuk számodra 5 egyszerű lépésben, hogy hogyan tudod átköltöztetni az irodádat a SMARTBooks Businessbe.

Mielőtt rátérnénk a pontokra, és fölöslegesen bestresszelnél, hogy bonyolult lesz a programváltás, adnánk egy kis lelki támogatást számodra: nincs másra szükséged, csupán követned kell a lenti pontokat és jó, ha van egy minimális Excel tudásod. Lássuk a lépéseket:

1. lépés: szerepkörök beállítása

A szoftverrel könnyedén delegálhatsz feladatokat a csapattagjaidnak, így legelső lépésként mindenképpen érdemes meghívni minden kollégát a szoftverbe és megadni nekik a feladatkörükhöz szükséges jogosultsági szintet.

2. lépés: partnerek és termékek megadása

A partnerek egy úgynevezett partnertörzs menübe, a termékek pedig a terméktörzsbe kerülnek be. Aggodalomra semmi ok, leredukálhatod a feltöltési időt: az adataidat könnyedén importálhatod. A partnertörzset manuálisan is feltöltheted a Dun & Bradstreet (régi nevén Bisnode) alkalmazás segítségével, így nem kell minden cégadatot bepötyögnöd. A Partnerekhez kapcsolattartókat is meg tudtok adni, hogy ezentúl könnyebb legyen a kapcsolatteremtés, mivel ezt minden felhasználó látni fogja. A partnereidhez kedvezmény-szinteket is rögzíthetsz, ami egy nagyon hasznos funkció, ugyanis ezentúl nem kell a jegyzeteidben keresgélned, hogy melyik ügyfeledet mennyi kedvezmény illeti meg.
A termékeidhez egyedi termékkategóriákat is megadhatsz. Sőt, ha a Business Pro csomagot használod, speciális termékeket is felvihetsz (Pl.: gyáriszámos termékek, sarzs-kezelés).A beszerzés megkönnyítése érdekében a termékeknél minimum és maximum készletet is be tudtok állítani.

3. lépés: árlisták rögzítése

Az árlistákat beszállítói partnerenként tudod megadni, így ebben az esetben sem kell az árak után kutakodnod az Exceles és kinyomtatott táblázataidban. A Pro csomaggal pedig vevői árlistákat is létrehozhatsz, aminek az értékesítésben fogod hasznát venni.

4. lépés: telephelyek, raktárak beállítása, raktárkészlet

A negyedik lépés a telephelyek, illetve raktárak beállítása. Ha csak tárgyi eszközökkel rendelkeztek, és nincsen telephelyetek, akkor a székhely címét kell itt megadnotok. Ha több telephelyetek vagy raktáratok van, célszerű a SMARTBooks Business Pro csomagot választanotok.

A raktárkészletek kialakításához leltárakat kell létrehoznod, amiben lépésről lépésre navigálni fog a szoftver. Nyugi, lehetőséged van egyszerűsített leltárt is használni, ami mellett párhuzamosan lehet dolgozni a rendszerben és az aktuális készletmennyiséget is látni fogod. Illetve nyitó raktárkészlet rögzítésével is be tudod varázsolni a készletet a rendszerbe, ebben az esetben importálni is tudod a tételeket.

5. lépés: nyitó adatok, tárgyi eszközök, számlatükör*

A nyitó vevő/szállító számlákat és a nyitó főkönyvi tételeket* szintén lehet importálni a rendszerbe, de természetesen kézzel is felvihető. Ha van saját számlatükröd*, az is importálható, nem szükséges tételesen rögzíteni. A tárgyi eszközökkel ugyanez a helyzet: importálhatod, de fel is rögzítheted. Utóbbiakat aktiválhatod, selejtezheted, egyéb tranzakciókat hozhatsz létre.

Ugye, nem is bonyolult? A digitális csapattársad munkára kész. Ha több infót olvasnál a SMARTBooks szolgáltatáscsomagjairól, itt mindent megtalálsz. Még nem regisztráltál? A Számlázz.hu-s fiókoddal is megteheted, ha #profi díjcsomaggal rendelkezel. Most 30 napig ingyen és szabadon kipróbálhatsz minden funkciót.

*SMARTBooks Business Önkönyvelés modul esetén

A SMARTBooks a Számlázz.hu PARK (Pénzügyi és Adminisztrációs Rendszerek Központja) alapító tagja. Kíváncsi vagy, hogyan legózhatsz össze magadnak egy olyan vállalkozást, ahol kevés az adminisztráció, sok az automatizmus és digitális a szemlélet? Mutatjuk az utat!

Irány a PARK

Hozzászólások

hozzászólás