Óriási hírünk van! Már az OTP Bankkal is elérhető a Számlázz.hu autokassza szolgáltatása, hogy végleg elfelejthesd a számlák és banki tranzakciók kézzel történő párosítgatását!

“Mikor jön már az OTP?” – Tudjuk, hogy sokan vártátok, hogy az egyik legnagyobb hazai bank is csatlakozzon a Számlázz.hu autokassza szolgáltatásához, és ez most végre megtörtént!

2019 szeptemberében elindult az ún. PSD2, amitől mi nagyon sokat vártunk – Ti is, még akkor is, ha sokan akkor még nem tudták, hogy milyen lehetőségeket rejthet magában ez a 4 karakteres betűszó.

Többek között azt, hogy a Számlázz.hu a szükséges engedély (AISP) birtokában csatlakozhat a bankokhoz, és ők megosztják velünk az ügyfél számlainformációit, persze csak akkor, ha ő ezt kéri.

De mit is jelent ez a gyakorlatban?

Azzal, hogy az OTP autokassza, vagyis az OTP banki integráció elérhetővé vált, működik, és akár már ma elkezdheted használni, napi több óra adminisztrációt spórolhatsz meg. Ha ügyfeled utal, akkor a rendszer ezt automatikusan érzékeli, és fizetett állapotra váltja a tranzakcióhoz tartozó számlát. Ez havi néhány számlánál is könnyebbséget jelent, hiszen nem kell megnyitnod a netbankodat, letöltened a tranzakciós listád, vagy a számlatörténetben böngészgetned az előzményeket. De ha sok átutalásos számlád van, akkor egy igazi megváltás lesz számodra az autokassza. Akkor is óriási könnyebbséget  jelent majd neked, ha átutalásos díjbekérőket állítasz ki: ha utalt a vevőd, a Számlázz.hu ezt látja, érzékeli, és automatikusan kiállítja és kiküldi az ügyfelednek a számlát (persze ha az üzleti folyamataid nem ezt igénylik, akkor kikapcsolhatod az automatikus számlakiküldést).

Nézzük, hogyan kapcsolhatod be az autokasszát!

  1. Összekötöd Számlázz.hu fiókodat OTP-s bankszámláddal: nézd meg videónkban, hogyan.
  2. Pár órán belül letöltődnek a tranzakcióid a Számlázz.hu fiókodba, és a tranzakciós listádat láthatod is.
  3. Ezt követően, ha az ügyfeled utal Neked, és a közleményben feltünteti a számla sorszámát, a Számlázz.hu automatikusan érzékeli ezt, fizetettre jelöli az adott bizonylatot, és lekönyveli mellé a fizetés dátumát is.
  4. Ha díjbekérőt egyenlített ki az ügyfeled, és beállítottad, akkor a Számlázz.hu rendszere automatikusan kiállítja és kiküldi neki a számlát.
  5. Ha a Számlázz.hu fiókodat összekötötted a könyvelőd rendszerével, akkor az adatok nála is automatikusan megjelennek!

Autokassza a Számlázz.hu-n kívüli számlákkal is!

Ha van olyan számlád, amit még kézi számlatömbbel állítasz ki valamilyen oknál fogva, vagy esetleg más számlázóprogrammal, nem probléma: az autokassza ezekkel is működni fog, ha bekapcsolod a Számlaverzumot, ami a NAV rendszerével szinkronizálja számláidat.

A Számlaverzum segítségével a Számlázz.hu-ban láthatod az összes bejövő és kimenő számládat, vagyis azokat is, amelyeket nem a Számlázz.hu-val állítottál ki, és ezeket a bizonylatokat kezelheted is. Tehát amellett, hogy pl. fizetési felszólítást küldhetsz a vevődnek, az autokassza is működni fog.

Katás vagy? Itt az automatikus könyvelés!

Ha katás vagy, akkor gyakorlatilag teljesen megszabadulhatsz az adminisztrációtól a Számlázz.hu auto-szolgáltatásaival: az autokatával és az autokasszával! Hogy miért?

  • Kiállítasz egy átutalásos számlát, ez történhet kézzel vagy automatikusan.
  • A kiállítást követően az ügyfeled megkapja e-mailben.
  • Átutalja a számla ellenértékét a bankszámládra.
  • A Számlázz.hu ezt érzékeli, fizetettre állítja a számla állapotát és rögzíti a fizetettség adatait.
  • Ezek az információk átmennek az autokatába, anélkül, hogy bármit tenned kellene.
  • Az autokatában a fizetettségi adatok és a számlaadatok alapján folyamatosan, automatikusan frissül
    • a bevételi nyilvántartásod,
    • a kata kereted (természetesen a szüneteltetést és minden egyéb befolyásoló tényezőt figyelembe véve),
    • az alanyi adómentes kereted.
  • Februárban pedig mindenféle keresgélés és rohangálás nélkül, 5 perc alatt elkészítheted a kata bevallásodat.

Nézd meg, hogy mire képes még az autokata!

Ha könyvelő vagy, akkor is látod már, hogy miért jó, ha katás ügyfeleidnek nyitsz egy autokata fiókot, igaz? (Valódi könyvelős-autokatás tapasztalatokról itt olvashatsz.)

Milyen bankokkal működik még az autokassza?

Az OTP Bank mellett az autokassza számos bank ügyfelei számára elérhető a Számlázz.hu #profi csomagjában. Az autokassza oldalán tájékozódhatsz az elérhető banki adatkapcsolatokról..

Hallgass ránk és kapcsold be az autokasszát már most, és töltsd az eddig adminisztrációval lefoglalt idődet mással! 🙂