Banki tranzakciók automata feldolgozása az Adriana Accounting könyvelést támogató programmal

Ha valaki a cím vagy a kép hallatán az Adriára asszociálna, őt el kell szomorítsam: karácsony közeledtével nem egy tengerparti nyaralásra invitálunk Horvátországba (aki most oda vágyik, javaslom Lovasi András – Grand Hotel Halmahera legújabb solo lemezének a meghallgatását), hanem egy remek könyvelési megoldást mutatunk be, nem csak könyvelő szakembereknek. 🙂

Ahogy az a technikaibb beállítottságú embereknél (amilyennek alapvetően én is gondolom/képzelem magam 🙂) megszokott, a már jól bejáratott szoftvereik mellett gyakran keresgélik az újabb és jobb fejlesztéseket. Sokszor alakulnak különböző csoportok és közösségek egy-egy multimédiás szoftver vagy pluginek köré, ahol az emberek megosztják egymással tapasztalataikat, vagy ha látnak valahol egy ingyenes próbaidőszakot vagy extra kedvezményt egy programhoz, dobnak egy bejegyzést a csoportba.

A pénzügyi adminisztráció, könyvelés területen sincs ez másképpen: mi a Számlázz.hu-nál is nagyon fontosnak tartjuk a tudásmegosztást, ezért a Számlázz.hu-s könyvelők körében a legutóbbi hírlevelünkben megkérdeztük, hogy ki milyen szoftvereket használ a hétköznapokban, milyen megoldások könnyítik meg a munkájukat. Kaptunk bőven válaszokat, és ígértük, hogy beszámolunk az érdekesebbekről: többen is kiemeltétek az Adriana könyvelési megoldásait, amit most részletesebben is bemutatunk számotokra, ugyanis elég sok fejlesztés történik most a házuk táján, ami a Számlázz.hu-s könyvelőket is érinti.

Az Adriana Connect lehetőségei könyvelőknek 💻

Az Adriana legújabb fejlesztése, az Adriana Connect révén lehetővé vált (a SMARTBooks Könyveléshez hasonlóan) a könyvelt vállalkozásaid Számlázz.hu fiókjából automatikusan átvenni a banki tranzakciós adatokat, és ezeket kontírozva és párosítva átküldeni a könyvelőprogramodba az online könyvelői adatkapcsolat segítségével, ami a Számlázz.hu #profi szolgáltatáscsomagjában érhető el. Az Adriana rendszere jelenleg 21 könyvelőprogrammal kompatibilis.

Abban az esetben, ha az ügyfeleid autokassza segítségével összekötik a bankszámlájukat a Számlázz.hu-s fiókjukkal, a tranzakciós adatok egyenesen beérkezhetnek az Adriana Connect fiókodba is, amikhez anélkül hozzáférhetsz, hogy e-mailben, megosztott mappákban vagy nejlonszatyorban elvinnék hozzád a bankszámlakivonatokat. Ráadásul ebben a formában nemcsak hozzáférsz az adatokhoz, hanem fel is dolgoztathatod az Adriana Accounting programmal.

Az Adriana Accounting lényege, hogy a nyers adatok feldolgozásában is segít, automatizálhatod vele a kontírozást és a számlakiegyenlítések megkeresését. Így a Számlázz.hu-ból átvett adatokat készre könyvelve töltheted be a könyvelőprogramod bank naplójába. Az eredmény pont olyan lesz, mintha kézzel könyvelted volna, csak sokkal gyorsabban kész leszel. Megspórolsz 2-3 adminisztratív lépést, ami hosszú és monoton órákban mérhető.

Miért jó Neked, könyvelőnek? 🧐

  • A banki adatok mostantól maguktól megérkeznek az Adriana Connect-be.
  • Nem kell többé a számlatörténetek letöltését kérned az ügyfelektől, se a megfelelő formátum lementéséért könyörögni, ha az ügyfeled Számlázz.hu fiókját összekötöd az Adriana fiókoddal.
  • Naponta hozzáférsz a banki tranzakciókhoz, anélkül, hogy a vállalkozótól vagy a pénzügyes kollégától kérni kellene a kivonatokat.
  • A könyvelési munka folyamatosan haladhat, nem fognak felhalmozódni a tételek, a hó végén pedig a kivonatból ellenőrizhető, hogy minden rendben van-e.
  • Nem kell kézzel bogarászni, hogy a bankba beérkező utalással milyen számlákat egyenlített ki a partner, az Adriana életszerű esetekkel tanított párosítási algoritmusa gondoskodik az összetartozó elemek automatizált összekapcsolásáról.

Az Adriana-t már több, mint 1.000 könyvelőirodában, több ezer könyvelő használja országszerte, tegyél egy próbát te is: minden hónapban tartanak egy-egy bemutató webináriumot, itt nézheted meg a következő időpontokat.

Az Adriana nem csak a könyvelőknek hasznos, hanem a vállalkozóknak is, ha nem akarsz lemaradni a témában   íródó második blogcikkünkről, ami a vállalkozások szemszögéből mutatja be a programot, feltétlenül kövess minket a Facebook-oldalunkon!

Ha te is szívesen megosztanád azokat a szoftvekeret, amik megkönnyítik a munkádat, még megteheted az űrlapunk kitöltésével. A válaszok feldolgozásán folyamatosan dolgozunk annak érdekében, hogy minden hasznos információt eljuttathassunk az arra nyitott könyvelők felé!

Hozzászólások