Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2022.09.06. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Banki tranzakciók automata feldolgozása az Adriana Accounting könyvelést támogató programmal

Ha valaki a cím vagy a kép hallatán az Adriára asszociálna, őt el kell szomorítsam: karácsony közeledtével nem egy tengerparti nyaralásra invitálunk Horvátországba (aki most oda vágyik, javaslom Lovasi András – Grand Hotel Halmahera legújabb solo lemezének a meghallgatását), hanem egy remek könyvelési megoldást mutatunk be, nem csak könyvelő szakembereknek. 🙂

Ahogy az a technikaibb beállítottságú embereknél (amilyennek alapvetően én is gondolom/képzelem magam 🙂) megszokott, a már jól bejáratott szoftvereik mellett gyakran keresgélik az újabb és jobb fejlesztéseket. Sokszor alakulnak különböző csoportok és közösségek egy-egy multimédiás szoftver vagy pluginek köré, ahol az emberek megosztják egymással tapasztalataikat, vagy ha látnak valahol egy ingyenes próbaidőszakot vagy extra kedvezményt egy programhoz, dobnak egy bejegyzést a csoportba.

A pénzügyi adminisztráció, könyvelés területen sincs ez másképpen: mi a Számlázz.hu-nál is nagyon fontosnak tartjuk a tudásmegosztást, ezért a Számlázz.hu-s könyvelők körében a legutóbbi hírlevelünkben megkérdeztük, hogy ki milyen szoftvereket használ a hétköznapokban, milyen megoldások könnyítik meg a munkájukat. Kaptunk bőven válaszokat, és ígértük, hogy beszámolunk az érdekesebbekről: többen is kiemeltétek az Adriana könyvelési megoldásait, amit most részletesebben is bemutatunk számotokra, ugyanis elég sok fejlesztés történik most a házuk táján, ami a Számlázz.hu-s könyvelőket is érinti.

Az Adriana Connect lehetőségei könyvelőknek 💻

Az Adriana legújabb fejlesztése, az Adriana Connect révén lehetővé vált a könyvelt vállalkozásaid Számlázz.hu fiókjából automatikusan átvenni a banki tranzakciós adatokat, és ezeket kontírozva és párosítva átküldeni a könyvelőprogramodba az online könyvelői adatkapcsolat segítségével, ami a Számlázz.hu #profi szolgáltatáscsomagjában érhető el. Az Adriana rendszere jelenleg 21 könyvelőprogrammal kompatibilis.

Abban az esetben, ha az ügyfeleid autokassza segítségével összekötik a bankszámlájukat a Számlázz.hu-s fiókjukkal, a tranzakciós adatok egyenesen beérkezhetnek az Adriana Connect fiókodba is, amikhez anélkül hozzáférhetsz, hogy e-mailben, megosztott mappákban vagy nejlonszatyorban elvinnék hozzád a bankszámlakivonatokat. Ráadásul ebben a formában nemcsak hozzáférsz az adatokhoz, hanem fel is dolgoztathatod az Adriana Accounting programmal.

Az Adriana Accounting lényege, hogy a nyers adatok feldolgozásában is segít, automatizálhatod vele a kontírozást és a számlakiegyenlítések megkeresését. Így a Számlázz.hu-ból átvett adatokat készre könyvelve töltheted be a könyvelőprogramod bank naplójába. Az eredmény pont olyan lesz, mintha kézzel könyvelted volna, csak sokkal gyorsabban kész leszel. Megspórolsz 2-3 adminisztratív lépést, ami hosszú és monoton órákban mérhető.

Miért jó Neked, könyvelőnek? 🧐

  • A banki adatok mostantól maguktól megérkeznek az Adriana Connect-be.
  • Nem kell többé a számlatörténetek letöltését kérned az ügyfelektől, se a megfelelő formátum lementéséért könyörögni, ha az ügyfeled Számlázz.hu fiókját összekötöd az Adriana fiókoddal.
  • Naponta hozzáférsz a banki tranzakciókhoz, anélkül, hogy a vállalkozótól vagy a pénzügyes kollégától kérni kellene a kivonatokat.
  • A könyvelési munka folyamatosan haladhat, nem fognak felhalmozódni a tételek, a hó végén pedig a kivonatból ellenőrizhető, hogy minden rendben van-e.
  • Nem kell kézzel bogarászni, hogy a bankba beérkező utalással milyen számlákat egyenlített ki a partner, az Adriana életszerű esetekkel tanított párosítási algoritmusa gondoskodik az összetartozó elemek automatizált összekapcsolásáról.

Az Adriana-t már több, mint 1.000 könyvelőirodában, több ezer könyvelő használja országszerte, tegyél egy próbát te is: minden hónapban tartanak egy-egy bemutató webináriumot, itt nézheted meg a következő időpontokat.

Az Adriana nem csak a könyvelőknek hasznos, hanem a vállalkozóknak is, ha nem akarsz lemaradni a témában   íródó második blogcikkünkről, ami a vállalkozások szemszögéből mutatja be a programot, feltétlenül kövess minket a Facebook-oldalunkon!

Ha te is szívesen megosztanád azokat a szoftvekeret, amik megkönnyítik a munkádat, még megteheted az űrlapunk kitöltésével. A válaszok feldolgozásán folyamatosan dolgozunk annak érdekében, hogy minden hasznos információt eljuttathassunk az arra nyitott könyvelők felé!