Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2019.10.31. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

A Számlázz.hu rendszere volt az első (webes) számlázóprogram, amely 2010 februárjában az elektronikus számlázás lehetőségét egyszerűen és elérhető áron elhozta a kis-, és közepes méretű vállalkozások környezetébe. 2011 tavaszán e-számla árainkat drasztikusan csökkentettük a mind a mai napig egyedülálló 6 Ft/db (+áfa) árra. Barátunk (Google) segítségével könnyen tájékozódhatunk az elektronikus számlázás piaci árairól: a több tízezer forintos csatlakozási díjaktól kezdve az 50 Ft-os darabár sem ritka. Mindezek fényében nem csoda, ha heti rendszerességgel kapunk érdeklődő, hitetlenkedő e-maileket és telefonokat, ahol a hívó keresztkérdésekkel próbálja kiszorítani belőlünk a „csapdát„, a „stiklit„, hiszen az ilyen alacsony ár több, mint gyanús.

Hogyan lehetséges mégis ez a 6 Ft-os ár? Azzal nem lehet gyanúsítani minket, hogy kispóroljuk a húst a levesből, hiszen ugyanolyan újrahasznosított elektronokkal dolgozunk, mint bárki más. Mi lehet a titok?

a_nagy_e-szamla_titok_delfin1. Szakértelem
Szakembereink olyan magas terhelésű és rendelkezésre állású rendszereknél szereztek tapasztalatot, mint a Magyarország.hu Kormányzati Portál, vagy a legnagyobb magyar telekommunikációs cég üzleti részlege. Ez a szakértelem lehetővé teszi azt, hogy nagy hatékonysággal, olcsón dolgozzunk – és ezt az előnyt árainkban is érvényesítjük. Ügyfeleinknek nem kell megfinanszírozniuk a zsákutcáinkat: helyes döntésekkel mindig a cél felé törünk.
a_nagy_e-szamla_titok_e_szamla_motor2. Saját e-számla motor
A PDF alapú elektronikus számlákat fokozott biztonságú aláírással kell ellátni. Ez a valóságban egy meglehetősen bonyolult technikai folyamat során valósul meg. A Számlázz.hu szakemberei megépítették az ehhez szükséges motort, emiatt ügyfeleink az e-számlákat első kézből, a „gyártótól” vásárolják. Más szolgáltatók esetén ez nem feltétlenül van így – sőt, általában ők az e-számlákat egy erre a célra szakosodott Rt-től vásárolják (szintén darabáron). Ebben az esetben az e-számlán szereplő szállítónak (tehát az ügyfélnek) nem csak a valós előállítási költséget kell kifizetnie, hanem a közvetítő cég árrését is.

3. Stratégia és üzleti terv
A Számlázz.hu bevételi és kiadási oldalai előre megtervezett üzleti stratégián nyugszanak. Emiatt működésünk nem vakrepülés, hanem jól meghatározott irányt követ. Mit jelent ez a hétköznapjainkban?
  • A Számlázz.hu hosszú távra tervez. A kiállított számlák megőrzési ideje 8+1 év, és mi biztosak vagyunk abban, hogy kilenc év múlva is szolgáltatni fogunk elégedett ügyfeleinknek.
  • A Számlázz.hu tisztességes profitban gondolkodik. Árainkat nem az határozza meg, hogy mennyi pénzt lehet „kiszedni” regisztrált felhasználóinktól, hanem arra a tisztességes profitra törekszünk, amellyel magas színvonalon tudjuk üzemeltetni szolgáltatásainkat.
  • A Számlázz.hu hisz ügyfelei sikerében. Ha megfelelően olcsó árakkal segíthetjük ügyfeleink vállalkozásait, ezzel mi is hozzájárulunk (egy picit) annak sikereihez, és ez a siker mindkettőnknek nyereség.

Ez lenne tehát a Nagy Titok? Szakértelem és tervezés? Befektetett munka és reális megtérülés?
A Számlázz.hu filozófiája szerint igen, és ebben felhasználóink visszajelzései is megerősítenek minket. Jelenleg 3 742 regisztrált ügyfél használja a Számlázz.hu-t, és a tervek szerint ez a szám még ebben a hónapban átlépi a 4 000-t. Közben új funkciók érkeznek, kényelmesebb kezelőfelületet alakítunk ki – visszajelzéseket és véleményeket szívesen fogadunk itt a blogban, vagy Facebook oldalunkon.

Frissítés: … és mi a helyzet az időpecséttel? Az elektronikus számlázásra vonatkozó jogszabály után a digitális archiválásra vonatkozó jogszabály is módosult 2018. július 1-jén, és ma már nem írja elő az időbélyegző kötelező használatát. Az archivált számlákat a korábbi gyakorlatnak megfelelően továbbra is ellátjuk időpecséttel, de az újonnan kiállított elektronikus számlákat a törvényi szabályozás 2018. nyári változását követően már csak az előírt elektronikus aláírással.

További információra van szüksége? Még nem regisztrált? Kattintson ide: Számlázz.hu.

Kíváncsi a Nagy E-számla Titok 2. részére? Kattintson ide: folyt. köv.