Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2019.10.31. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Nem a bugyuta reklámok sorát szeretnénk szaporítani a fenti címmel, mégis ez volt a lényege annak a kérdésnek, mellyel a Számlázz.hu rendszerében frissen regisztrált fiókkal rendelkező hölgy keresett meg minket. Miután használatba vette fiókját és elkészítette első számláját, azonnal felmerült benne a kérdés, hogyan jut el ez a számla a könyvelőjéhez? Kissé kényelmetlennek találta azt az utat, hogy minden egyes számláját küldje el a számlaértesítő funkció segítségével, a könyvelője ezeket hó végén majd „összegereblyézi”, és azokat összesítve könyvel.

Először elárultam a hölgynek, hogy a számla lista képernyőn, felül tudja különböző szempontok szerinti szűrni a kiállított számláit. Ez segítségére lehet, hiszen például a teljesítés dátuma alapján hozzájuthat a kívánt információhoz. A hölgy örült a válasznak, szinte elköszönt volna, amikor kértem, hogy vessen egy pillantást a Listák menüpanel Áfa lista és Áfa analitikamenüpontjára. Ezeknek a lekérdezéseknek a segítségével adott időszakra le lehet kérdezni a könyvelendő számlákat Excel formátumban, ráadásul ezek a listák a valós könyvelési dátum alapján szűrnek, tehát figyelembe veszik a Beállítások oldalon megadott egyszeres vagy kettős könyvviteli jelleget.

Ez egy remek lehetőség, ezt fogom használni!” – mondta a hölgy, azonban ezen a ponton fel kellett hívnom a figyelmét a könyvelői adatexport funkciókra, melyek segítségével a számlák adatait nem Excel formátumban kérheti le, hanem a Számlázz.hu által támogatott könyvelési rendszerek felé kaphat speciális adatállományt. Ezek az adatállományok azonnal betölthetők a könyvelő által használt programba, így elmarad az idegőrlő manuális adatrögzítés.

Természetesen ez a leghatékonyabb módja a vevői számlák könyvelésének, de a Számlázz.hu ezeknek az adatexport fájloknak a lehívását és könyvelőnek küldözgetését is leveszi a cégvezető/adminisztrátor válláról. A felhasználói jogosultságrendszerünk segítségével csak olvasási jog adható a könyvelő részére, aki önállóan be tud jelentkezni a számlakibocsátó fiókjába, és a fenti lekérdezéseket saját maga el tudja végezni.

A kedves telefonáló hölgy látta tehát, hogy a „Hogyan tudom megtenni?” kérdésére a válasz:ezt inkább bízza a könyvelőjére, és Ön koncentráljon vállalkozására. Elektronikus számla kiállítása esetén valóban nincs semmilyen egyéb, a vevői számlákkal kapcsolatos feladat, de papír számlák esetén a másodpéldányok eljuttatása az iratőrzési helyre (többnyire a könyvelőhöz) mégis szükséges lehet, igaz? Nem, egyáltalán nem igaz! Hiszen a Számlázz.hu rendszere képes a törvényi szabályozásnak megfelelő módon digitálisan archiválni a kibocsátott papír alapú számlák másodpéldányát, így azok nyomtatására és könyvelőhöz szállítására egyáltalán nincs szükség.

Akkor… mit is jelent mindez? Azt, hogy a Számlázz.hu a kibocsátott számlákkal kapcsolatos, könyvelést érintő összes feladatot leveszi az Ön válláról olyan módon, hogy közbenmegkönnyíti könyvelője munkáját is!

Nálunk ez természetes, hiszen mi nem csak a könyvelőket szeretjük, de mindent megteszünk a Számlázz.hu-t használó ügyfeleink kényelméért is. A kényelemről pedig nekünk rögtön ez jut az eszünkbe: