Számla Agent szolgáltatásunkkal webáruházad (vagy egyéb ügyviteli rendszered) könnyedén, emberi beavatkozás nélkül bocsáthat ki akár papír alapú, akár elektronikus számlát. A kapcsolat kiépítése után a webáruház képes lesz:

 • új számlát kibocsátani
 • számlát sztornózni
 • számla PDF dokumentumot lekérdezni
 • adminisztrálni számláid kintlevőségét
 • 2017 augusztusától e-nyugtát kiállítani
Jelenleg négyezernél is több (2020 januári adat) webáruház kapcsolódik a Számla Agent-en keresztül a Számlázz.hu-hoz.

A kapcsolat kiépítéséhez teszt környezetet biztosítunk a következőképpen:

  1. Hozz létre vállalkozásod részére egy számlázási fiókot (kattints ide). Válaszd az ingyenes (#free) szolgáltatáscsomagot.
  2. Jobb oldalon kattints a “Tesztüzem bekapcsolása” gombra. A tesztelés időszakára egy #profi csomagot állítunk be Neked, ennek használata erre az időszakra díjmentes számodra.
  3. Végezd el az illesztést a Számla Agenthez. Ehhez részletes segítséget itt találsz: Számla Agent dokumentáció.
  4. A fejlesztés során teszt számlák keletkeznek majd fiókban. Ebben az állapotában a fiók csak teszt számlák kibocsátására alkalmas.
  5. Sikeres kapcsolódás és tesztelés után visszaállíthatod fiókodat éles üzemmódba, a kiállított teszt számlákat töröljük és a teszt #profi csomagot is lezárjuk, fiókodat visszaállítjuk #free-be.
  6. Ezt követően tudsz majd előfizetni valamelyik szolgáltatáscsomagra.

FONTOS: Ha már rendelkezel olyan számlázási fiókkal, amelyet valódi számlák kibocsátására használsz, akkor az első és leginkább javasolt lehetőségünk, hogy Számla Agent kulcsot használj felhasználó/jelszó páros helyett.

Hogyan tudok Számla Agent kulcsot létrehozni?

A számlázási fiók gazdája vagy adminisztrátorai jogosultak kulcsot generálni. Belépés után a vezérlőpult felhasználói blokkjának aljára navigálj:

A Számla Agent kulcsok blokk jobb szélén látható kulcsra kattintva tudsz létrehozni új kulcsot:

A kulcs azonnal létrejön, megjelenik a listában. A kulcs a mellette lévő ikonra kattintva gyorsan vágólapra helyezhető (ilyenkor megjelenik halványan a Vágólapra másolva visszajelzés).

Innentől a mi oldalunkon nincs több teendő, a másolt kulcsot kell beállítani a “túlsó oldalon”. A webáruház beállításai között, vagy egy speciális plugin-ban, külső programban, vagy valamilyen konfigurációs fájlban, vagy akár a Számla Agentet használó rendszer fejlesztőit kell megkérni, hogy az átadott kulcsot helyezzék el a megfelelő helyen a kódban.

Bővebb információt a Számla Agent kulcsról itt találsz>>

Van már éles Számla Agent kapcsolatom, és a teszteléshez nem szeretnék Számla Agent kulcsot használni. Ilyenkor mi a teendő?

Ebben az esetben a számlázási fiókod tesztelésre már nem használható, mert létező Számla Agent kapcsolatodban az automatikus számlázás leáll. Ha nem térsz át Számla Agent kulcsra, akkor a meglévő fiókodtól független, új számlázási fiókra van szükséged. Ezt az új fiókot csak a Számla Agent adatkapcsolat kiépítésére és tesztelésre használod majd.

Így regisztrálhatsz magadnak külön teszt fiókot:

 1. Regisztrálj egy új fiókot saját adószámoddal, és bejelentkezés után, jobb oldalt kattints a Tesztüzem bekapcsolása gombra. Ez akkor fog működni, ha még nem számláztál. Az így bekapcsolt teszt állapothoz – amennyiben még #free csomagban vagy, tehát nem fizettél elő egyik szolgáltatáscsomagunkra sem – automatikusan egy #profi csomag is tartozik, ennek költségeit a tesztidőszak alatt mi álljuk.
 2. A regisztráció során adj meg új bejelentkezési nevet és jelszót. NE használd a már meglevő bejelentkezési neved, mert az automatikus számlakészítés (Számla Agent hívás) csak olyan felhasználó/jelszó párral lehetséges, amelynek kizárólag egyetlen fiókhoz van hozzáférése.
 3. Az így létrehozott számlázási fiók csak tesztelésre használható, valódi számlák kibocsátásra nem.

Nincsen még számlázási fiókod?
Kipróbálnád a Számla Agentet?
Tudtad, hogy a regisztráció ingyenes?

Regisztrálok

Hozzászólások

hozzászólás