Ügyfélszolgálatunkhoz érkezett kérdés:

“Hogyan tudom beállítani, hogy ne csak kettő, hanem három példányos számlát nyomtasson ki a program?”

Rövid válasz: ennek beállítására nincs lehetőség.

A hosszabb válasz lentebb (pontokba szedve).

 

1. Ha megteheted: e-számlázz
E-számla esetén nincs nyomtatási problémád. Bizonyos esetekben (pl. csomagküldéses értékesítés) előnyösebb a papír számla kibocsátása: ilyenkor sajnos nyomtatni muszáj.
2. Nyomtatási példányszám beállítása

Papír számla nyomtatási példányszáma a beállítások oldalon adható meg.

3. Harmadik példány nyomtatása

Ez a számla elkészítése után, a műveleti sávból lehetséges.

4. Biztosan szükséged van a számla harmadik példányára?

Az első példány a vevőé, a második példányt a számlakibocsátó őrzi. Ha a harmadik példányt a könyvelődnek nyomtatnád, akkor ne tedd! Van ennél jobb megoldás: adj online hozzáférést könyvelőd részére a számlakibocsátó fiókodhoz. Így ő önállóan lekérdezheti a számláidat Excel formátumban, sőt, ha a Számlázz.hu által támogatott 12 könyvelőrendszer egyikével könyvel, akkor át is töltheti az adatokat a főkönyvi rendszerbe. Mindezt azonnal, gyorsan és egyszerűen. Részletes információért kattints ide és ide.

5. Biztosan szükséged van a számla második példányára?

A Számlázz.hu digitális archiválási szolgáltatása lehetővé teszi, hogy papír alapú számláid másodpéldányát ne nyomtasd ki. Azt maga a rendszer őrzi számlakibocsátó fiókodban a törvényeknek megfelelő formában. Sőt! NAV ellenőrzéskor is elegendő a papír számláidról ezt az elektronikus archívumot bemutatnod. Részlete korábbi cikkünkben: kattints ide.

 

Végső konklúzió

Nyomtatni lehet, de nem (mindig) érdemes. Erről persze már korábban is írtunk “Védd a fákat – egyél hódot!” című cikkünkben 😀

Nincs még számlakibocsátó fiókod?
Regisztrálj két perc alatt ingyen: KATTINTS IDE!

Hozzászólások

hozzászólás