Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2021.08.16. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Ügyfélszolgálatunkhoz érkezett kérdés:

„Hogyan tudom beállítani, hogy ne csak kettő, hanem három példányos számlát nyomtasson ki a program?”

Rövid válasz: ennek beállítására nincs lehetőség.

A hosszabb válasz lentebb (pontokba szedve).

1. Ha megteheted: e-számlázz
E-számla esetén nincs nyomtatási problémád. Bizonyos esetekben (pl. csomagküldéses értékesítés) előnyösebb a papír számla kibocsátása: ilyenkor sajnos nyomtatni muszáj.
2. Nyomtatási példányszám beállítása

Papír számla nyomtatási példányszáma a beállítások oldalon adható meg.

3. Harmadik példány nyomtatása

Ez a számla elkészítése után, a műveleti sávból lehetséges.

4. Biztosan szükséged van a számla harmadik példányára?

Az első példány a vevőé, a második példányt a számlakibocsátó őrzi. Ha a harmadik példányt a könyvelődnek nyomtatnád, akkor ne tedd! Van ennél jobb megoldás: adj online hozzáférést könyvelőd részére a számlakibocsátó fiókodhoz. Így ő önállóan lekérdezheti a számláidat Excel formátumban, sőt, ha a Számlázz.hu által támogatott 12 könyvelőrendszer egyikével könyvel, akkor át is töltheti az adatokat a főkönyvi rendszerbe. Mindezt azonnal, gyorsan és egyszerűen. Részletes információért kattints ide.

5. Biztosan szükséged van a számla második példányára?

A Számlázz.hu digitális archiválási szolgáltatása lehetővé teszi, hogy papír alapú számláid másodpéldányát ne nyomtasd ki. Azt maga a rendszer őrzi számlakibocsátó fiókodban a törvényeknek megfelelő formában. Sőt! NAV ellenőrzéskor is elegendő a papír számláidról ezt az elektronikus archívumot bemutatnod. Részletekért kattints ide.

Végső konklúzió

Nyomtatni lehet, de nem (mindig) érdemes. Erről persze már korábban is írtunk „Védd a fákat – egyél hódot!” című cikkünkben 😀