Vállalkozók, akik több céget kezelnek. Könyvelők, akik több vállalkozás számláit böngészik nap mint nap. Mi a közös bennük? Az, hogy a Számlázz.hu mindegyikük számára megkönnyíti a munkavégzést! Ha cégedben nem egyedül végzed az adminisztrációt, a számlázást, más is készít riportokat, lekérdezéseket, akkor bizony neked való funkció az, hogy egy Számlázz.hu fiókhoz több felhasználót is meghívhatsz – különböző jogosultsági szintekkel.

UPDATE: A cikket 2020 februárjában frissítettük az új könyvelői jogosultsággal, amellyel a könyvelők már számlázhatnak is. 

Tisztázzuk a fogalmakat!

 • Számlázási fiók: ez Számlázz.hu-s megközelítésben gyakorlatilag a vállalkozásodat jelenti. Picit lejjebb olvashatsz majd arról, hogy a regisztrációt követően több számlázási fiókot is létrehozhatsz, vagyis egy e-mail címmel több vállalkozást is kezelhetsz. Később belépve ki tudod majd választani, hogy éppen melyik számlázási fiókot/vállalkozást szeretnéd kezelni, köztük balra fent lenyíló menüben tudsz váltani, így megúszod a folyamatos ki- és bejelentkezéseket.
 • Bejelentkezési név/e-mail cím: Ez az a név/e-mail cím, amelyet a Számlázz.hu weboldalán a „Belépés” gombra kattintva beírsz (ha nem Google vagy Facebook fiókkal lépsz be). Ezzel bejelentkezve akár több számlázási fiókot (céget) is elérhetsz.
 • Fiókgazda: ő az, aki létrehozta a számlakibocsátó fiókot. Adminisztrátori jogkörrel rendelkezik. Egy fióknak egy fiókgazdája lehet!

Hívd meg kollégáidat, könyvelődet!

Ha a vállalkozásodnak létrehoztál számlázási fiókot, akkor egy gombnyomással meghívókat küldhetsz a kollégáidnak, vagy – aki igazán hálás lesz ezért – a könyvelődnek. A könyvelődet olvasási joggal akkor is meghívhatod a számlázási fiókodba, ha a #free csomagot használod, ha másmilyen hozzáférést szeretnél adni munkatársaidnak, akkor ehhez  legalább #start szolgáltatáscsomaggal kell rendelkezned. 

Milyen szerepköröket adhatok másoknak?

 • Adminisztrátor: teljes jogkör, ide értve a hozzáférések (felhasználók) szabályozását is. Meghívhat új felhasználót, módosíthatja az egyes felhasználók hozzáféréseit, akár meg is vonhat hozzáférési jogot, de fióktörlést nem kezdeményezhet.
 • Könyvelő (#free csomagban is elérhető): Csak olvasási joga van. Amennyiben a számlázási fiókban valamely díjköteles szolgáltatáscsomag érhető el, lekérdezéseket futtathat, listákat és adatexportot kérhet a könyvelői rendszer felé.
 • Könyvelő (számlázhat): Ezzel a jogosultsággal a könyvelő nemcsak olvasási, hanem írási jogot is kap, azonban nem egyenértékű az adminisztrátori vagy a fiókgazda hozzáférésekkel. A könyvelő ezzel a jogosultsággal számlázhat, díjbekérőt állíthat ki, tömeges műveleteket végezhet, fizetési felszólítást, számlaértesítőt küldhet, az archív számlákat visszatöltheti, a partner- és termékadatokat módosíthatja.
 • Számlázó: a könyvelői jogok mellett készíthet számlát, sztornózhat, módosíthatja a törzsadatokat és a fiók beállításait, továbbá számlaértesítőt és fizetési felszólítást is küldhet, de kevesebb jogosultsággal bír, mint a “könyvelő (számlázhat)” hozzáféréssel rendelkezők.
 • Kezelő: a Számlázóval megegyező jogkör, továbbá lekérdezéseket, listákat és főkönyvi adatexportot is indíthat.

És akkor hogyan is adj másnak is hozzáférést?

 1. Kattints a „Vezérlőpult” ikonra (bal felső sarokban kis házikó ikon)
 2. A hozzáféréseket alul, a „Fiók hozzáférések” blokkban látod
 3. Klikk: „Meghívót küldök”, és a név, az e-mail cím és a jogosultsági szint megadása után már küldheted is a meghívót. A különböző jogosultsági szintek mellett megadhatod azt is, hogy meghívottad csak a saját maga által kiállított számlát lássa, vagy az összeset.

Meghívó küldése

Innentől a címzettnek 14 napja van arra, hogy elfogadja azt, ekkor az adminisztrátor és a fiókgazda értesítést is kap az elfogadásról (vagy az esetleges elutasításról). Itt láthatod majd, hogy ki, milyen jogosultsági szinttel rendelkezik, és ezt természetesen bármikor módosíthatod.

Tudod ki az, akit legtöbbször meghívnak a felhasználóink? A könyvelőjüket! Ezzel nemcsak az ő életük lesz könnyebb,, de a könyvelőé is! Sokkal!

Az adott céghez tartozó minden felhasználó láthatja, hogy ki, milyen jogkörrel bír a számlázási fiókban, azonban módosítani, felhasználót hozzáadni vagy törölni nem tud akárki, ezeket csak az adminisztrátori és fiókgazdai jogosultsággal lehet.

Ha a meghívottnak már van Számlázz.hu hozzáférése…

Könnyen elképzelhető, hogy a meghívott személy már használja a Számlázz.hu rendszerét. Így még egyszerűbb lesz a meghívási folyamat: ebben az esetben csak a korábbi bejelentkezési névvel + jelszóval tud hozzáférni az új fiókhoz is. A meghívó elfogadásakor az „Igen, bejelentkezem opciót kell választania, majd meg kell adnia azokat az adatokat, amelyekkel eddig is használta a rendszert.

Milyen esetekben fordulhat ez elő?

Könyvelőknél, akiknek több ügyfele is a Számlázz.hu-t használja számlakibocsátásra, és többen is meghívták már őket a rendszerbe.
Ha valakinek több cége van, és azoknak a számlázását is a Számlázz.hu-val oldja meg.

Több cég kezelése egy felhasználóval

Van egy jó hírünk: ha már valaha regisztráltál nálunk, és új céget alapítasz, szerencsére nem kell újra regisztrálnod a másik cégedet. Meglévő fiókodhoz hozzákapcsolhatsz újabb vállalkozást, amelyet ugyanazzal a felhasználóval fogsz elérni.

Ehhez:

 1. Kattints a „Vezérlőpult” ikonra (bal felső sarokban kis házikó ikon)
 2. Jobb oldalon kattints az „Új számlázó fiókot hozok létre” gombra
 3. A felugró ablakban erősítsd meg, hogy valóban szeretnél egy új céget létrehozni
 4. Add meg a szükséges adatokat az új cég felviteléhez

Új cég hozzáadása

Ha két céget két bejelentkezési név/e-mail cím alá szeretnél elkülöníteni…

Ahogyan az összekapcsolásra, úgy természetesen a szétválasztásra is van lehetőség. Ha eddig egyetlen felhasználóval több céget kezeltél, de szeretnéd őket szétválasztani – például abban az esetben, ha eladtad a céget –, akkor azt a lentiek szerint önállóan meg tudod oldani.

Tegyük fel, hogy Alma Bt. és Körte Bt. a két céged, viszont Körte Bt.-t eladtad, és az új tulajdonosnak szeretnéd átadni a fiókgazdai jogosultsági hozzáférést. Így teheted meg:

 1. Bejelentkezel a Körte Bt. fiókba.
 2. A Vezérlőpultról küldesz egy adminisztrátori meghívót az új tulajdonosnak.
 3. A kapott e-mail segítségével az új tulajdonos elfogadja a meghívót. Itt megadhatja azokat az új felhasználói adatokat, amellyel ő a Körte Bt. fiókját kezeli majd.
 4. A meghívó elfogadásának pillanatában az új tulajdonos be is jelentkezett a Körte Bt. fiókjába.
 5. A Vezérlőpulton átadod a fiókgazdai jogosultságodat az új felhasználónak.
 6. Az új tulajdonos a Vezérlőpulton látja, hogy ő a fiókgazda. Joga van tehát a te hozzáférésedet törölni. Ha ezt megteszi, akkor a Körte Bt. fiókjához már csak ő, illetve az általa megadott személyek férnek majd hozzá.

Szeretnél még részletesebb információt kapni a jogosultságokról?

Ebben a táblázatban részletesen bemutatjuk, hogy az egyes szerepköröknek mely műveletekhez van jogosultságuk.

Fiókgazda Adminisztrátor Kezelő Könyvelő Könyvelő (számlázhat) Számlázó
Számlaműveletek
Papíralapú számla készítése
E-számla készítése
Díjbekérő készítése, számlázás díjbekérő alapján
Előlegszámla, végszámla kiállítása
Szállítólevél készítése, számlázás szállítólevelek alapján
Számla másolása (számla készítés már létező számla adatai alapján)
Számlák tömeges letöltése és nyomtatása
Tömeges végszámlázás
Számlakifizetettség nyilvántartása
Fiókműveletek
Vezérlőpult diagram megjelenítése
Fiók beállításainak módosítása
Partner és termék adatok megtekintése
Partner és termék adatok módosítása, törlése
Felhasználók meghívása, törlése
Több felhasználóval történő hozzáférés
Számlaszám-előtagok kezelése
Archív számlák visszatöltése (ideiglenesen)
Ügyfelekkel kommunikáció
Automatikus fizetési felszólítás aktiválása
Számlaértesítő küldése a vevő részére
Számla postázása
Adózás
Áfalista, Áfa analitika
Forgalmi lekérdezés
Évzárás (csak #free csomagra vonatkozik)
Könyvelés
Könyvelői csomag
Költségszámlák megjelenítése
Eddig olvasatlan költségszámlák számának megtekintése (hány darab van)
Online kapcsolat könyvelési rendszerrel
Könyvelői adatkapcsolat beállításainak megjelenítése
Adatexport a főkönyvi rendszer felé
Pénzügyi adatok beállításainak megjelenítése
Banki tranzakciós lista megtekintése, szerkesztése
Papír számlák digitális archiválása
Számla Agent API használata
Tömeges Számlagenerálás Excel fájlból
Autokata rendszer használata
Autokassza
Autokassza kapcsolat létrehozása
Autokassza kapcsolat bontása

Látod, mennyi lehetőség rejlik egy számlázóprogramban? Ha neked még nincs, akkor regisztrálj egyszerűen és gyorsan, és oszd meg az élményt kollégáiddal és könyvelőddel is mihamarabb!

Hozzászólások

hozzászólás