Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2022.10.21. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

2022. szeptember 1-jével változott a kata! A korábban íródott bejegyzéseink (ahogy ez is) elavult információkat tartalmaz(hat)nak. 

  • Ha új katás, átalányadózó vagy vszja szerint adózó egyéni vállalkozóként továbbra is tevékenykedsz, Keret- és adófigyelő megoldásunkkal követheted alanyi adómentes és kata/átalányadó kereteidet számlázási fiókodban, teendőidre és a határidőkre is figyelmeztetünk, valamint bevallás-varázslóval segítünk a (kata/’58-as bevallás) elkészítésében!

Számlázz.hu #start, #digital vagy #profi előfizetés mellé külön díj ellenében érhető el a szolgáltatás! Részletek a Keretfigyelőről itt

→ A Keret- és adófigyelőn keresztül a QUiCK pénzügyi modul felületén adózási támogatást nyújtunk az áfakörbe tartozó új katás, átalányadózó és vszja szerint adózó egyéni vállalkozóknak, valamint az alanyi adómentes és áfakörös társas vállalkozóknak is!

  • A kata után is van élet: katautan.szamlazz.hu oldalunkon adónem-kisokost, átalányadó kalkulátort, ipa kalkulátort, cégalapítási, bankszámlanyitási tudnivalókat, valamint könyvelőkereső és digitális támogatást találsz egy helyen.
Irány a Keret- és adófigyelő

A Katalin magyar rövidüléséből önállósult női keresztnév, ami a japán harcművészetekben formagyakorlatot jelent, egyúttal az egyéni vállalkozók körében kiemelkedően népszerű adózási forma… Hihetetlen sokszínű nyelvünk használatakor megszoktuk, hogy kontextusban értelmezzük a szavakat, így mostanra biztos kitaláltátok, hogy se nem egy utónév-generátor fejlesztését, se nem egy új karate-ág megszületését jelentjük be, hanem a 2013. január 1. óta választható adózási rendről lesz szó.

KATA, avagy „kisadózó vállalkozások tételes adója” kedvező lehetőség, és bár vannak hátulütői, de ha most kezdesz vállalkozni, jó eséllyel ezt fogja ajánlani neked a könyvelőd. Összeszedtünk tehát néhány forrást, ahonnan az alapokat megismerheted, ez az, amit mindenképp tudnod kell, ha katázol:

NAV
Természetesen az első hiteles forrás a NAV honlapján összegyűjtött információ – ezt talán elég, ha a könyvelőd ismeri behatóbban, de fusd át, hasznos lehet!

Könyvelő
Mert könyvelőre mindenképp szükséged van! Ez tipikusan egy olyan rendszeres vállalkozói kiadás, amit semmiképp nem érdemes megspórolni, mert sokkal többet bukhatsz azon, ha valamit elnézel, lekésel, mint amit könyvelési díj formájában kiadsz. Olvasd el a Vállalkozás okosan blogon a részleteket: Ezért KELL a katásnak könyvelő

Freelancer Festival
Idén először, március 11-én a Grundon rendezik meg a szabadúszók „buliját”, a Freelancer Festivalt, ahol a katásleszek.hu stábja külön KATA szobában várja az érdeklődőket infóval, válaszokkal, segítséggel. A fesztiválon persze mi is ott leszünk, méghozzá egy igazi Számlázz.hu Műhely „különkiadással”! Stygár László szolgáltatás-fejlesztési vezetőt szabadúszó vállalkozók veszik körbe, hogy kifaggassák. Nagyon komoly a line-up, reméljük veled is találkozunk majd!

Mindent a KATÁ-ról
A Vállalkozói blogon adott interjút a katásleszek.hu két alapítója, Molnár Szabolcs, és Lakó Enikő, ahol azt is elmondják, hogy miért is jó a kata, milyen változásokon ment át 2017-re, és hogy miért ajánlják neked is. Olvasd el, ha KATÁ-s vagy, voltál, vagy leszel!

Számlázz.hu-s segítség
És persze nem is lenne jogszabályi változás Számlázz.hu-s támogatás nélkül. A legutóbbi, kifejezetten KATÁ-sok számára tervezett funkcióról itt írtunk. Megszavaztátok, úgyhogy meg is csináljuk a keret-figyelmeztetést, hamarosan mutatjuk, mire jutottunk a fejlesztéssel.

Tudtad, hogy KATÁ-sként is ideális választás a Számlázz.hu-val kibocsátani számláidat?
Ha nincs még saját számlakibocsátó fiókod,
KIPRÓBÁLOM MOST