Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2018.02.26. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

mottó: „A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eigyk tnuamálny állístáa szrenit a szvakaon bleül
nnics jlenestőgée aannk, mkiént rdeneőzdenk el a bteűk, eegyüdl az a fnotos,
hgoy az eslő és az uolstó bteű a hlyéen lgyeen.
Ha a tböbrie a lgenogyabb övsszeiszsaásg a jleezmlő,
a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jnleeésg mgyazraátaa az,
hgoy az erbemi agy nem eyedgi btűeket, hneam tleejs sazakvat ovals.

Nos, egyik kedves olvasónk az emberi agy ezen csodájáról tett ékes tanúbizonyságot, majd levélben meg is írta nekünk, mit olvasott, amiért borzasztó hálásak vagyunk neki. Felhívta ugyanis figyelmünket egy apró, ám annál fontosabb érdekességre, melyet – bár tényleg kívül-belül meglehetősen jól ismerjük – mi magunk mégsem vettünk észre az elmúlt 12 évben a Számlázz.hu-ban……..

Történt ugyanis, hogy sajátos felhasználói élményben részesült, miután a „fizetési felszólítás” elküldése oldal URL-jét agya intelligensen olvasta el:

Ügyfélszolgálatunkra elküldött levelében annak a meggyőződésének adott hangot – amúgy teljesen jogosan! – hogy az ő vevőit, essenek bár fizetési késedelembe, ez a megnevezés egyáltalán nem illeti meg, hiszen ez mindenkivel (még ő magával is) előfordult, és senki nem örülne a fent olvasható jelzőnek.

Egyetértünk!

Sőt, minden felhasználónktól, aki valaha ezzel a jelenséggel találkozott volna, töredelmesen elnézést kérünk! Persze a magyarázat semmit nem old meg, azért álljon itt a jelenség hátteréről egy kis visszatekintés:

A f&szfej_ID története

1994 óta, amikor is számlázószoftvereket kezdtünk írni, már akkor egy bizonyos „szfej” nevű táblában tároltuk az adatokat. A számla volt már akkor is az „szfej”-ben, a számlatételek pedig azóta is töretlenül a „sztet”-ben vannak. Mindegyiknek van egyedi azonosítója (ID), azaz szfej_ID, ezt felhasználóink bárhol máshol is megtalálják, ahol a linkben hivatkozunk arra. Namost, ez előtt két különböző betű is állhat, az „F” fizetési felszólítást, az „S” pedig a számlaértesítő megnevezést takarja. Egyetlen karakter hiányzik még a képletből: URL-ben a paramétereket & jellel választjuk el, az egyszerűen a HTTP-protokoll része, tehát erről a karakterről tehetünk a legeslegkevésbé…

Ez egy ilyen IT-s dolog, amit nem nagyon lehet érteni.” – mondaná a laikus, mi persze nem vagyunk azok, tehát értjük, és ígérjük: kivételt teszünk, és szemfüles felhasználónk kedvéért a paramétereket a fizetési felszólítás esetében megcseréljük.

Köszönjük szépen az építő hozzászólásokat! Kérjük, hogy ezentúl is ha bármit észlelnétek a rendszerben, tűnjön mégoly elvadultnak is a felvetés, mindenképp szóljatok nekünk róla,
mert nálunk mindenre van megoldás!! 😀

Szeretnél te is velünk számlázni?
Íme, két dinnyézés között ezen a linken regisztrálhatsz saját szfej_ID-t! 🙂

Regisztrálok