Ha már legalább egy (azaz 1) kollégádért felelsz – vagyis nem szigorúan egyszemélyes vállalkozásod van, hanem csapatot fejlesztesz -, cikkünk neked szól, és talán segíthet megoldásokat találni néhány égető problémádra. Hogyan tarthatod fent a kollégáid lelkesedését, elhivatottságát? Hogyan viheted tovább azokat az alapértékeket, melyek számodra egyértelműek voltak induláskor? Milyen eszközökkel támogathatod a szervezet egységét, hatékonyságát? Foglalkozol HR-kérdésekkel is a sok egyéb „szakmai” feladatod mellett? Nagyrészt intuitíven? Néha reménytelennek tűnik…? A hrpwr.hu-n megjelent esettanulmányunk: „Csillapítja a növekedési fájdalmakat az öröm-alapú HR-eszközpark” a Számlázz.hu csapatában használt eszközök bemutatásával a te növekedési fájdalmaidat hivatott enyhíteni.

„(…) Amikor az első munkatársak megérkeztek a céghez, kiderült, hogy szinte még a különleges fejlesztési metodika átadásánál is súlyosabb feladat a kultúra továbbörökítése. Szerencsés helyzetben voltam, mert marketingesként jöttem, de a csapatfejlesztésben már az első pillanatoktól részt vehettem. A leendő munkatársak felkutatása, interjúztatása (nagyon) profi fejvadász segítségével történt és történik az utóbbi években, de a kultúra őrzése, fejlesztése, és egyfajta belső szívritmus fenntartása ugyanúgy a mi dolgunk, mint eleinte. Mit tehetünk hát, hogy ezt ne feladatként éljük meg? Trükk nr. 1.! Sőt nulladik! Ha ez feladat lenne, máris nem tudnánk sikerrel végrehajtani. Ezt az első titkot csak így, szövegbe rejtve áruljuk el, a könnyedén átfutható felsorolás, azaz a jól definiált cél eléréséhez az eszközök listája még csak most kezdődik.

1. Számlázz.hu Reggeli

Minden szerda reggelünket mini-csapatépítéssel kezdjük: a soron következő reggelisták (félig véletlenszerűen sorsolt páros, más-más területekről egymás mellé terelve) “lakomát” készítenek a többieknek, és falatozás közben félinformális megbeszélést tartunk a hét eseményeiről. Hogy áll az új díjcsomag bevezetése, mikor szül már Adri, jövő utáni héten érkezik az új fejlesztő, mikor költözünk…

2. Világ legjobb irodája

Apropó költözés – az most nem lesz több! Megtaláltuk és nagyszerűen be is laktuk az ország legszínvonalasabb irodaparkjának objektíve legszebb szintjét: a Graphisoft parkban hallgatjuk a tavaszi madárcsivitelést, és a bringás munkatársak vidáman gurulnak végig a Duna partján minden reggel és délután… Olyan környezetben töltjük a napi 8–10 óránkat, ahova jó megérkezni, ahol nagyon alkotni, de nagyon lelazulni is lehet, ami valójában egy csöpp kis éden a rohanó város csücskében.

3. Ha csütörtök: jóga

Apropó bringások, apropó éden – elindult az irodai mozgásprogramunk is. Szóban kifejezett igény volt rá, felkutattuk a legjobb arc szolgáltatókat, kipróbáltuk más mozgásformákkal együtt, közösen pontoztunk, és választottunk. Egy lelkes (és egyre hajlékonyabb és erősebb) kis csapat csütörtök reggel kipakolja üresre a tárgyalót, és jól átmozgatja testét-lelkét, lazul és erősödik, és konkrétan felhasználja az új készségeket a munkájában is. Nem egy nagyon stresszes munkahely, sose volt az, de így már igazi ‘csill’.”

Ha mind a hét tippünkre kíváncsi vagy, olvasd el a teljes cikket itt, kezdve a kihívás részletes leírásától, egész a megoldásokig!

És Számlázz.hu fiókod van már?

Regisztrálj ingyenes
számlázási fiókot most!

Regisztrálok