A Számlázz.hu vlog második epizódjában bekukkanthattok a kulisszák mögé: így készülünk mi július 1-jére!

Gyerünk a Számlázz.hu motorházteteje alá!

Azt biztosan tudjátok, hogy több mint 70 000 vállalkozás használja a Számlázz.hu-t, vagyis átlagosan ők körülbelül 70 000 számlát bocsátanak ki naponta. A NAV online számlázásra vonatkozó jogszabály azt írja elő (ugye, valamennyien fújjuk már? :)), hogy a számlakibocsátás pillanatában a feltételeknek megfelelő számlát azonnal be kell küldeni a NAV szervere felé.

Akkor ugye ez a mi szempontunkból azt jelenti, hogy a Számlázz.hu rendszerén belül szükség van egy olyan algoritmusra, amely naponta 70 000-szer lefut, és eldönti, hogy az adott számlát be kell-e küldenünk a NAV szerverei felé, vagy sem, tehát a számla megfelel-e azoknak a feltételeknek, amelyeket a jogszabály előír, vagy sem.

Ez az algoritmus már elkészült, megfelelően leteszteltük, és eláruljuk nektek, hogy tegnap ez már éles üzembe is állt. Természetesen egyelőre semmilyen adatot nem küldünk be a NAV felé, nem erről van szó, hiszen csak július 1-jén lép életbe a jogszabály. Viszont szeretnénk, ha tudnád, hogy ez az algoritmus, amely eldönti, hogy az általad kibocsátott számlát be kell-e küldeni a NAV felé vagy sem, már éles üzemben van a Számlázz.hu motorházteteje alatt.

Próbáld ki velünk!

Egy nagyon érdekes kísérletet is szeretnénk végrehajtani, amihez te is kellesz. A Számlázz.hu alkalmazása a tegnapi naptól úgy működik, hogy ha te kibocsátasz egy olyan számlát, ami a jogszabályban előírt feltételeknek megfelel, tehát július 1. után majd be kell küldeni az

adóhatóság felé, akkor erről egy teszt értesítő e-mailt küld neked a Számlázz.hu.

Ez csupán egy teszt e-mail tehát, kizárólag arról szól, hogy a Számlázz.hu-ban már él, működik az a kicsi rész, amely eldönti, hogy az éppen kibocsátott számlát be kell-e küldeni a NAV felé vagy sem, és erről te egy értesítő üzenetet fogsz kapni.

A másik apróságnak tűnő dolog a beállítások átszervezése volt: ennek része az, hogy a Számlázz.hu-n a számlázási fiókod beállításai között már megjelent az a felület, ahova majd be tudod írni az adatokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a fiókod NAV online-képes legyen. Egyelőre ez az oldal még nem szerkeszthető, tehát nem tudod beírni az adatokat, abból az egyszerű okból fakadóan, hogy a NAV még nem teszi lehetővé az éles regisztrációt a NAV éles rendszerébe. (Meg hát egyébként sem küldjük még be az adatokat, de lehet már látni a Számlázz.hu felületén, hogy hol lehet ezt majd megadni.)

Ez a két egyáltalán nem apróság történt az elmúlt héten, a jövő héten pedig további újdonságokkal jelentkezünk a Számlázz.hu vlogban!

Szeretnél többet tudni a NAV online számlázásról?