Akár webshop tulajdonos vagy, akár (még) nem, az biztos, hogy sokszor belefutottál olyan cikkekbe, Facebook-posztokba vagy TikTok-videókba, melyek az online vállalkozás mellett érvelnek, és egy interenetes bolt indítására buzdítanak. Érthető, hiszen egy webshop sok előnnyel járhat, de tartsd szem előtt, hogy az üzemeltetése nem feltétlenül sétagalopp. Ezért segítünk magasabb sebességre kapcsolni: ismerd meg azokat a megbízható eszközöket, amelyek a számlázásodat teljesen automatikusan, a motorháztető alól vezérlik.

Ha valami jó, ahhoz szívesen adjuk a nevünket. Ha pedig a szakértelmét adja valaki valami olyanhoz, ami segít titeket, vállalkozókat, azért nem lehetünk eléggé hálásak. Így viszonyolunk azokhoz a webshopokhoz, üzleti alkalmazásokhoz kapcsolható bővítményekhez is, amelyek lehetővé teszik, hogy súlyos fejlesztői munkaórák nélkül lehessen webshopod számlakiállítása automatikus.

Önjáró számlázás – létezik?

Naná! A Számla Agent API segítségével bárki számára nyitva áll a lehetőség, hogy fejlesztői segítséggel automatikusan számlázhasson. A dokumentáció publikus, egy viszonylag egyszerű informatikai művelet segítségével összekötheted saját rendszered a Számlázz.hu-val, havi díjat fizetni az automatikusan kiállított számlák után pedig csak egy bizonyos darabszám után kell. Akár #free csomagban is eléred – de ha útdíjat is fizetsz, turbózhatod a járgányt (a csomagokról itt tájékozódhatsz).

De lehet még egyszerűbb! Képzeld el, hogy bekapcsolnod a GPS-t, de nézned sem kell a navigációt, és megérkezel az úticélhoz a lehető legegyszerűbb módon! Számos, a vállalkozásod flott működését szolgáló szoftver fejlesztői saját rendszerükbe már integrálták a Számlázz.hu-t, vagyis ha azokon keresztül állítod ki a számlát, Számlázz.hu csomagod összes előnyét is élvezed.

De elérhetőek olyan bővítmények, letölthető illesztőmodulok is, amelyeket pár kattintással beépíthetsz a gépezetbe – webshopodba, CRM-rendszeredbe – hogy számláid előálhassanak anélkül, hogy kitérőt kéne tenned Számlázz.hu fiókodba belépve, és a kézi váltót számlakiállítást használni. Ezek általában jól működnek, de mivel nem a Számlázz.hu saját fejlesztései, azon túl, hogy a fejlesztőket naprakész API-val és hasznos infókkal támogatjuk, nem tudunk garanciát vállalni rájuk.

Itt a biztosíték: Hivatalos Számlázz.hu Pluginek

Elérhetőek már olyan bővítmények is, amelyeket a Számlázz.hu fejlesztői először részletes tesztnek vetettek alá, majd validáltak – kvázi átengedtek a műszaki vizsgán. Ezek az eszközök egy olyan minősítést és az ezt jelölő digitális jelvényt kaptak, amelyet ha meglátsz, biztos lehetsz abban, hogy a számlázásoddal minden rendben lesz rendszeres szervizelés nélkül is.

Hivatalos Számlázz.hu Plugin

Miért jó, ha validált bővítményt használsz?

  • Teljes mértékben Számlázz.hu-kompatibilis megoldás: akkor számít hivatalosnak egy Számlázz.hu bővítmény, ha saját fejlesztőink jóváhagyták. Így biztos lehetsz abban, hogy a Számlázz.hu-val tökéletesen működik a megoldás.
  • Folyamatos fejlesztések, mindig naprakész infó: nemcsak afelől lehetsz nyugodt, hogy a bővítményt állandóan naprakészen tartja annak fejlesztői csapata, hanem abban is, hogy mi sem vesszük le a szemünket a fejlesztésekről. Folyamatos kapcsolattartás mellett bizonyosodunk meg arról, hogy webshopod számlázása minden fronton jó kezekben van.
  • Egyértelmű irányjelzés: ezek a rendszerek nem rejtenek apróbetűt. Könnyen értelmezhető útmutatás alapján, meglepetések nélkül tudod őket használni. Te csak vezesd a vállalkozásod, a pluginek nem fognak félrevezetni. 🙂
  • Ha elakadsz, lesz segítség: a hivatalos bővítmények fejlesztői támogatást nyújtanak neked közvetlenül, de a Számlázz.hu ügyfélszolgálata is boldogan elirányít.

Mely rendszerekhez érhető el Hivatalos Számlázz.hu Plugin?

1. Shopify 

A Shopify egy olyan platform, amit kifejezetten webáruházak számára hoztak létre, és ahol eleve rendelkezésedre áll a tárhely és a szükséges egyéb oldalak. Néhány kattintás után pedig egy Számlázz.hu számlázási modulod is lesz hozzá. Miután telepítetted és összekötötted a Számlázz.hu fiókoddal, a számlakészítést akár a rendelés állapota alapján is elindíthatod. Számos számlázási beállítást szabhatsz testre, így például mindig a megfelelő áfakulccsal, számlatípussal és a megfelelő nyelven számlázhatsz, ami elengedhetetlen, ha külföldre, nemzetközi vevőknek is értékesítesz. A bővítményt a Shopify app store-ból tudod telepíteni ingyen és itt éred el a beállításokhoz szükséges további információkat is.

2. WooCommerce

A WordPress az egyik legnépszerűbb és legbiztonságosabb nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer, így nem meglepő, hogy webshop bővítmények léteznek hozzá. Ezek közül is a Woocommerce a legnépszerűbb. Viszt Péter jóvoltából már hosszú évek óta elérhető az ezt kiegészítő Számlázz.hu bővítmény is, amit már több, mint 4000-ren használnak – ez a szám magáért beszél.

A bővítménynek elérhető egy ingyenesen letölthető és telepíthető verziója, amelyben a számlázáshoz szükséges alapfunkciók érhetőek el. Ez is nagyon hasznos, de a teljes automatizáláshoz a PRO változatra lesz szükséged, amelyhez egyéves vagy korlátlan ideig szóló konstrukcióban is hozzájuthatsz. Ezzel különböző bizonylattípusok készíthetőek el automatikusan (díjbekérő, előlegszámla, végszámla, helyesbítő számla, sztornó számla, szállítólevél), elérhető a nyugtakészítés, és csoportos műveletek is végrehajthatóak. A bővítmény weboldalán részletes tájékoztatást kapsz minden elérhető funkcióról.

3. Gravity Forms

Egyszerűbb oldalakhoz, ahol csak egy vagy néhány, nem komplex terméket értékesítesz, egy űrlap is elég lehet neked, nem kell egy komplett webáruházat felépítened – ilyen lehet egy könyv e-book árusítása, vagy akár jegyértékesítés egy-egy eseményre. A Gravity Forms ebben segít. Az ezt kiegészítő Számlázz.hu bővítmény ingyenes változatában is elérhetőek a bizonylatok elkészítéséhez szükséges alapfunkciók, a PRO megoldással azonban az űrlaphoz tartozó bejegyzésekből könnyedén díjbekérő, számla vagy nyugta is generálható automatikusan.

Ha még nincs webshopom, melyik megoldást válasszam?

Vállalkozásod mérete, a termékeid komplexitása, hogy mekkora növekedésre számítasz – ez csak néhány szempont azok közül, amiket érdemes mérlegelned. Amíg a Shopify komplett e-kereskedelmi rendszert ad a kezedbe, cserébe kötöttebb és magasabb költséggel járhat a személyre szabása, a WordPress-WooCommerce páros nagyobb szabadságot kínál akár alacsonyabb áron, de több feladatod lehet vele. Űrlapon keresztül akkor érdemes értékesítened, ha nagyon egyszerű a termékkínálatod, és nem is tervezed szélesíteni. Fontos, hogy te vagy a volánnál, neked kell tudnod, hogy milyen úton mész. Javasoljuk, hogy tájékozódj rendszeresen az elektronikus kereskedelemről, például a Számlázz.hu PARK kapcsolódó cikkeiből

Fordulópont: kapcsolj automata üzemmódba!

Gondolj csak bele: az idő olyan, mint az üzemanyag – értékes és fontos, hogy jól gazdálkodj vele. Ezekkel a kész bővítményekkel pedig a beállítást követően nem kell foglalkozni azzal, hogy mi történik a karosszéria mögött.

Miután beérkezett a termék ára (online fizetési megoldásokon keresztül), a számla elkészül és vevőd azonnal megkaphatja. Számlázz.hu fiókodban is kifizetettre állítódnak a számlák, és online adatkapcsolattal fénysebességgel megérkezhetnek az adatok a könyvelődhöz is.

Szóval NYUGI. A számlázásod jó kezekben van akkor is, ha a Hivatalos Számlázz.hu Bővítményeket használod automatikus számlakiállításra webshopodban vagy egyéb üzleti alkalmazásodban. Egyszerűen, gyorsan, biztonságban célba érsz. 

Az elérhető bővítmények listája frissül, további hivatalos pluginek érkezése várható a közeljövőben. Naprakész információt tudástárunkban találsz, de cikkünket is igyekszünk updatelni. A számlázásoddal ellentétben ez még nem automatikus. 🙂

Hogyan lehet az én bővítményem is hivatalos?

Te is fejlesztettél a Számla Agent API segítségével egy bővítményt vagy integráltad digitális eszközödbe a Számlázz.hu-t? Mutatkozz be nálunk, hogy ajánlhassunk téged, és ha kiemelkedően jó a megoldásod, felkeresünk és teszteljük bővítményedet, hogy felkerülhessen a Hivatalos Számlázz.hu Pluginek sorába.