Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2019.11.04. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Kivárja a júliust a NAV – írja az Önadózó.hu:

“Előfordulhat, hogy egy vállalkozás nem áll készen július elsején az online adatszolgáltatásra
annak ellenére, hogy megkezdte a felkészülést.”

Sok könyvelő és ügyvezető izgulta végig a június végét azt várva, hogy régi számlázóprogramjuk gyártója képes lesz-e vajon megfelelni az új jogszabályoknak. Az aggodalom sajnos nem volt alaptalan: több tízezer vállalkozás úgy volt kénytelen július elsején számlázni, hogy az általuk használt számlázószoftver nem volt NAV Online számla-képes. Bizony, ebbe a feladatba több régi piaci szereplő bicskája is beletörött. Olyasmiket írtak a jogszabály életbe lépését követően izzadó felhasználóiknak, hogy nagy erőkkel dolgoznak a programjukon, hogy a szükséges fejlesztések elkészüljenek. –

Kellemetlen lehetett ilyeneket olvasni azok után, hogy még fizettem is egy szoftverért…

Fentiek miatt adta ki a NAV azt a közleményt, mely szerint:

“Ha egy vállalkozás számlázó programja július elsejétől még nem képes az új szabályok szerinti számlaadat-szolgáltatásra, a NAV szankciómentességet garantál, ha az adatok még július végéig beérkeznek.” (forrás: Adózóna.hu)

Na ez az a közlemény, amely a Számlázz.hu-sokat egyáltalán nem érinti, hiszen a Számlázz.hu NAV Online számla rendszere július elsejétől folyamatosan és tökéletesen működik. Mi a NAV 2018 februári első technikai kommunikációja óta dolgoztunk a jogszabályi megfelelőségen. Nálunk ez “csak” egy volt a párhuzamosan futó projektek között, amelyet precízen és tervszerűen végrehajtottunk. Valójában nem ördöngösség: időben el kellett kezdeni a munkát, és beletenni az elkészüléshez szükséges időt és energiát.

  • Tudtad, hogy a Számlázz.hu – mint mindig – most is időben és 100 százalékosan elkészült a szükséges fejlesztésekkel?
  • Tudtad, hogy a Számlázz.hu – mint mindig – most is folyamatosan jogszabálykövető és NAV álló?
  • Tudtad, hogy a fenti ún. “NAV moratórium”-ra a Számlázz.hu-soknak egyáltalán nincs szüksége?

És ami a legfontosabb: tudtad, hogy egy vállalkozás egy időben több számlázóprogramot is használhat? Ha van olyan ismerősöd, akit érint más számlázók jogi döcögőssége, akkor jelezd felé, hogy pár kattintással csatlakozhat Magyarország legnagyobb számlázó-közösségéhez, és ismét nyugodtak lesznek az éjszakái. Teljesen ingyen, a #free szolgáltatáscsomagban is!

Sőt, ha a Számlázz.hu beépített ajánlórendszerén keresztül küldesz neki emailt, te magad is díjmentes extra hónapokhoz juthatsz a legtutibb #profi szolgáltatáscsomagban. Mire vársz? KATTINTS IDE.

Szeretnél többet tudni a NAV online számlázásról?