Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2019.06.05. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Több oka is van annak, hogy kiemelt prioritással foglalkozunk a bejövő számlák kérdésével. Ezek közül az első és legfontosabb ok az, hogy nagyon sokan kéritek, gyakran sürgetitek a költségszámlák „kezelhetőségét” a Számlázz.hu-ban.

Van más okunk is, víziónk szerves része megoldani azt, hogy egy vállalkozó minden számláját, akárhonnan is jöjjön vagy akármerre is menjen az a számla, egyetlen felületen láthassa és dolgozhasson vele tovább. Azt gondoljuk, hogy a kimenő és bejövő számlák egyetlen felületen történő digitális kezelése nemzetgazdasági jelentőségű kérdés – ennek megfelelő erőkkel dolgozunk rajta. Még nem teljes a rendszer, de egy apró & fontos változásról máris beszámolhatunk.

Keresd a bejövő számlák között!

Ha #profi, #digital vagy #start szolgáltatási csomagot használsz, korábban megszokhattad, hogy a Számlázz.hu-t üzemeltető KBOSS.hu Kft-től kapott számláidat a számlaértesítőhöz csatoltuk. Mostantól ez nem így történik! A számlaértesítőt továbbra is megkapod ugyan, de magát a számlát a bejövő számláid között fogod megtalálni. De ha például Számla Agent megoldásunkat használod, és #free csomagban vagy, az Agent-használathoz kapcsolódó költségről szóló számláidat is a bejövő számlák között találod.

Mi jöhet még? Gyümölcssaláta?

Ritkán jelzünk előre fejlesztést – annyira nagyon ritkán, hogy most sem sikerült, mert egy kicsit hamarabb elkészültünk vele, mint terveztük, tehát már ez a része is kész. Így néz ki a fentiekből következő lépés:

Vegyük példaként Alma Kft-t és Körte Bt-t – természetesen mindkettő Számlázz.hu-t használ. Utóbbi előbbinek szolgáltat, ezért számlát bocsát ki felé. Erre Alma Kft. a számlaértesítőre kattintva a vevői fiókban megtekinti a felé kibocsátott számlát. Amennyiben a fiókja él és virul (azaz nincs zárolva valamilyen okból), és Alma Kft. a #profi csomagban van és minősített, egyszerűen átirányítjuk a vevői fiókja helyett a bejövő számláihoz, egy lényegesen biztonságosabb megtekintési és tárolási módot nyújtva ezzel. A kimenő linkek a vevői fiókra mutatnak ugyan, de itt mi „érzékeljük”, hogy adott bejövő számla egy számlázási fiókkal rendelkező #profi vállalkozáshoz tartozik (és minősített), ezért kezelője minden probléma nélkül megtekintheti a bejövő számláit – így arra bátorítjuk, hogy tegyen is így.

A számlaértesítőn keresztül szeretném letölteni számlámat, de a rendszer bejelentkezésre kér. Hogyan érem el a számlámat?” Olvasd el a témában GYIK-válaszunkat is!

Miért? Mert sokkal biztonságosabb és azonnal kifizetheted!

Ilyen módon a bejövő számlák csak meghatározott, erre felhatalmazott személyek által láthatóak, azok által, akik beléphetnek Alma Kft. számlázási fiókjába. Ha Alma Kft. #profi előfizető, és számlát kap, csakis a bejövő számlái között fogja azt látni.

Más kérdés, hogy ha egy feltételezett Banán Kft., aki még nem #profi előfizető, de KBOSS.hu Kft.-től számlát kap (Számlázz.hu-s előfizetéséről), és ezt látja a bejövő számlái között, akkor itt ezen a ponton dönthet úgy, hogy minden számláját ennyire biztonságosan szeretné fogadni. Minden Számlázz.hu-s bejövő számláját. EZ maga a számlaverzum. Itt olvass róla: Direkt számlázás: nem véletlenül látod a bejövő számláidat!

És ami még kényelmesebbé teszi az egész funkciót, hogy bejövő számláidat akár rögtön kiegyenlítheted a „kifizetem” gombra kattintva. Amennyiben a számla kiállítója engedélyezi az online fizetést, akkor az OTP SimplePay, a Borgun vagy a PayPal segítségével bankkártyával azonnal fizethetsz. Ha erre nincs lehetőség, akkor átutalással egyenlítheted ki a számlát, a szükséges adatokat ehhez rögtön megkapod felugró ablakban.

Szeretnél a részesévé válni a csodának?
Kezdd el használni még ma!