Több oka is van annak, hogy kiemelt prioritással foglalkozunk a bejövő számlák kérdésével. Ezek közül az első és legfontosabb ok az, hogy nagyon sokan kéritek, gyakran sürgetitek a költségszámlák „kezelhetőségét” a Számlázz.hu-ban.

Van más okunk is, víziónk szerves része megoldani azt, hogy egy vállalkozó minden számláját, akárhonnan is jöjjön vagy akármerre is menjen az a számla, egyetlen felületen láthassa és dolgozhasson vele tovább. Azt gondoljuk, hogy a kimenő és bejövő számlák egyetlen felületen történő digitális kezelése nemzetgazdasági jelentőségű kérdés – ennek megfelelő erőkkel dolgozunk rajta. Még nem teljes a rendszer, de egy apró & fontos változásról máris beszámolhatunk.

Keresd a bejövő számlák között!

Ha #profi, #digital vagy #start szolgáltatási csomagot használsz, korábban megszokhattad, hogy a Számlázz.hu-t üzemeltető KBOSS.hu Kft-től kapott számláidat a számlaértesítőhöz csatoltuk. Mostantól ez nem így történik! A számlaértesítőt továbbra is megkapod ugyan, de magát a számlát a bejövő számláid között fogod megtalálni. De ha például Számla Agent megoldásunkat használod, és #free csomagban vagy, az Agent-használathoz kapcsolódó költségről szóló számláidat is a bejövő számlák között találod.

Mi jöhet még? Gyümölcssaláta?

Ritkán jelzünk előre fejlesztést – annyira nagyon ritkán, hogy most sem sikerült, mert egy kicsit hamarabb elkészültünk vele, mint terveztük, tehát már ez a része is kész. Így néz ki a fentiekből következő lépés:

Vegyük példaként Alma Kft-t és Körte Bt-t – természetesen mindkettő Számlázz.hu-t használ. Utóbbi előbbinek szolgáltat, ezért számlát bocsát ki felé. Erre Alma Kft. a számlaértesítőre kattintva a vevői fiókban megtekinti a felé kibocsátott számlát. Amennyiben a fiókja él és virul (azaz nincs zárolva valamilyen okból), és Alma Kft. a #profi csomagban van és minősített, egyszerűen átirányítjuk a vevői fiókja helyett a bejövő számláihoz, egy lényegesen biztonságosabb megtekintési és tárolási módot nyújtva ezzel. A kimenő linkek a vevői fiókra mutatnak ugyan, de itt mi „érzékeljük”, hogy adott bejövő számla egy számlázási fiókkal rendelkező #profi vállalkozáshoz tartozik (és minősített), ezért kezelője minden probléma nélkül megtekintheti a bejövő számláit – így arra bátorítjuk, hogy tegyen is így.

A számlaértesítőn keresztül szeretném letölteni számlámat, de a rendszer bejelentkezésre kér. Hogyan érem el a számlámat?” Olvasd el a témában GYIK-válaszunkat is!

Miért? Mert sokkal biztonságosabb és azonnal kifizetheted!

Ilyen módon a bejövő számlák csak meghatározott, erre felhatalmazott személyek által láthatóak, azok által, akik beléphetnek Alma Kft. számlázási fiókjába. Ha Alma Kft. #profi előfizető, és számlát kap, csakis a bejövő számlái között fogja azt látni.

Más kérdés, hogy ha egy feltételezett Banán Kft., aki még nem #profi előfizető, de KBOSS.hu Kft.-től számlát kap (Számlázz.hu-s előfizetéséről), és ezt látja a bejövő számlái között, akkor itt ezen a ponton dönthet úgy, hogy minden számláját ennyire biztonságosan szeretné fogadni. Minden Számlázz.hu-s bejövő számláját. EZ maga a számlaverzum. Itt olvass róla: Direkt számlázás: nem véletlenül látod a bejövő számláidat!

És ami még kényelmesebbé teszi az egész funkciót, hogy bejövő számláidat akár rögtön kiegyenlítheted a „kifizetem” gombra kattintva. Amennyiben a számla kiállítója engedélyezi az online fizetést, akkor az OTP SimplePay, a Borgun vagy a PayPal segítségével bankkártyával azonnal fizethetsz. Ha erre nincs lehetőség, akkor átutalással egyenlítheted ki a számlát, a szükséges adatokat ehhez rögtön megkapod felugró ablakban.

Szeretnél a részesévé válni a csodának?
Kezdd el használni még ma!

Hozzászólások

hozzászólás