Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2018.02.20. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Gondoltál már arra, hogy milyen szuper lenne a költségszámláidat/bejövő számláidat is épp olyan flottul, egyszerűen és gyorsan kezelni, mint a Számlázz.hu-ban kiállított számláidat? Egész biztosan! Ezt a ziccert mi sem voltunk hajlandóak kihagyni: megcsináltuk nektek, így a Számlázz.hu közösség részeként mostantól kimenő és bejövő (azaz szállítói, vagy költség-) számláidat egyetlen, már jól ismert felületen kezelheted. Ha egy Számlázz.hu-s vállalkozás egy másik Számlázz.hu felhasználónak állít ki számlát, az mostantól az ő számlázási fiókja mellett a befogadó számlázási fiókjában is azonnal megjelenik, emailes (vagy postai, vagy bármilyen más technikával történő) küldözgetés nélkül. Az új szolgáltatást direkt számlázásnak neveztük el. Lássuk a részleteket!

Mi az a direkt számlázás?

Direkt számlázásnak nevezzük azt a folyamatot, amikor egy Számlázz.hu-s számlakibocsátó olyan vállalkozás felé bocsát ki vevői számlát, amely egyébként rendelkezik saját Számlázz.hu számlázási fiókkal. A vevő szempontjából nézve a frissen “megkeletkezett” számla szállítói-, költség-, avagy bejövő számlaként jelenik meg.

Úgy láttuk, hogy nagyon is sok értelme van a terméket vagy szolgáltatást megvásárló vevők saját Számlázz.hu fiókjában megjeleníteni az ezekről szóló költségszámlákat, avagy bejövő számlákat is! Hiszen:

  • (Egyre) több mint ötvenezer innovatív hazai vállalkozás számláz velünk.
  • A Számlázz.hu felhasználók közel felének van olyan ügyfele, aki szintén Számlázz.hu-s.
  • Az összes kiállított számla több mint egyharmadát másik Számlázz.hu-s kapta. Ez a teljes magyar GDP szemmel jól látható százalékát jelenti!

A direkt számlázásnak köszönhetően ekkora számlamennyiség mostantól rendszeren belül fog “közlekedni”, azaz el sem kell hagynod ezt a számlaverzumot ahhoz, hogy kimenő és bejövő (avagy költség-) számláidat kezeld!

Ezzel, valamint a frissen megújított díjcsomagjainkkal egy olyan teljes körű digitális pénzügyi asszisztenciát nyújtunk, mely a mai Magyarországon nemhogy egyedülálló, de eddig nem is lett volna elképzelhető… Nem kell elképzelned, csak próbáld ki!

Ha valamihez mégis hasonlítani kéne, ez éppen olyan, mint ha Gmail-es címedről írnál szintén Gmail-es ismerősödnek. És ahogyan ebben az esetben az email nem hagyja el a Google saját hálózatát, a direkt számlázás során sem kell a számlát “kiküldened” a Számlázz.hu rendszeréből. Ilyen esetben a kibocsátott, avagy kimenő számla azonnal megjelenik a vevő számlázási fiókjában a bejövő számlák között.

Mit jelent mindez?

Leginkább azt, hogy mostantól azonnal, a kibocsátás pillanatában látod a bejövő, azaz költségszámláidat is. A kibocsátott számláidhoz hasonlóan mostantól a számlázási fiókodban összegyűjtve és folyamatosan látod azokat a bejövő számlákat (költségszámlákat), amelyeket másik Számlázz.hu-s vállalkozás bocsátott ki feléd.

Felmerülhet a kérdés, hogy mi a helyzet a nem Számlázz.hu-s beszállítóktól kapott számlákkal? Ebben a számlaverzumban egyelőre a Számlázz.hu felhasználók közössége élvezheti ezeket az előnyöket, viszont mindenki nyugodjon meg, mert készülünk a kibővítésre!

Hogyan működik?
  • Ha számlázáskor kiválasztod a vevőd, a neve mellett meg fog jelenni egy csillag ikon. Innen tudod, hogy neki szintén van számlázási fiókja. Üdv a Számlázz.hu közösségben! 🙂

    Minősített fiók jelölés - direkt számlázáshoz

  • Kiállítod neki a számlát, az eddig olyan jól megszokott módon.

  • Az így kiállított kimenő számládról továbbra is küldhetsz számlaértesítő emailt, de a számla kibocsátásakor az egyszerűen meg fog jelenni a Számlázz.hu fiókkal rendelkező vevőd bejövő számlái között (persze csak akkor, ha a partnerednek van Számlázz.hu-s fiókja).

  • Az általad kiállított számla – számodra tehát kimenő számla – anélkül, hogy kilépne a bűvös számlaverzum területéről, megjelenik a vevőd számlázási fiókjában.

  • FONTOS tudni, hogy a direkt számlázás a Számlázz.hu rendszerében minősített, azaz hitelesített számlakibocsátó fiókok között működik.

+1. A direkt számlázással nemcsak egyszerűsödnek a feladataid: mostantól a minősített számlázási fiókoknak köszönhetően egyfajta “bizalmi kör” is létrejön felhasználóink között: a rendszeren belül kiállított és befogadott számlák tulajdonosai egymás kölcsönösen hiteles beszállítói, vevői, megrendelői és szolgáltatói lettek.

A vevői fiók mint újradefiniált kategória

Mivel a kimenő és bejövő számlák (azaz a kiállított és költségszámlák) ugyanazon a felületen lesznek elérhetőek a Számlázz.hu rendszerén belül, ezért amit eddig “számlakibocsátó fiókként” ismertetek, azt mostantól egyszerűen csak “számlázási fióknak” fogjuk hívni.

Ezzel párhuzamosan megjelennek számlaverzumunkban azok a vállalkozások, akik csak bejövő számláikat szeretnék nálunk kezelni, mert (valamilyen érthetetlen okból 🙂 ) más rendszert használnak számláik elkészítéséhez. Ebben az esetben is nyugodtan megtehetik azt, hogy a beszállítói számláik BEFOGADÁSÁHOZ regisztrálnak egy Számlázz.hu-s fiókot. Ezek a bejövő számlák ugyanis legalább 8 évig megtalálhatók lesznek a fiókjukban (itt olvashatsz az archiválási szolgáltatásunkról).

Szeretnél belépni a számlaverzumba?
Regisztrálj magadnak számlázási fiókot most!

Regisztrálok