Még nem regisztráltál a NAV Online Számla rendszerében? Hát, nem kapkodtad el! 🙂 De semmi baj, elég lesz 10 percet rászánnod erre, és le is dohatod a válladról ezt a terhet. 

Most már tényleg nyakunkon a július 1., a NAV online adatszolgáltatás kezdete, amikor is minden belföldi adóalany felé kiállított számláról adatot kell szolgáltatni a NAV-nak. Tehát ha Te 

  • vállalkozás, 
  • egyéni vállalkozó, vagy 
  • adószámos magánszemély

felé állítasz ki számlát, akkor július 1-től kötelező minden ilyen számládról adatot szolgáltatni a NAV felé. Ez független attól, hogy Te katás vagy-e, vagy alanyi adómentes bizonylatokat állítasz-e ki. 

Kiket érintenek a változások? 

NA, Vlogolunk! című vlogsorozatunkban Stygár László, a Számlázz.hu szolgáltatásfejlesztési vezetője elmeséli, milyen változásokra kell számítani július 1-től, és pontosan kiket érint az adatszolgáltatás. 

Mi a helyzet a kézi számlatömbbel? 

A NA, Vlogolunk alábbi epizódjában erről is mesél Nektek Laci: figyelem, a hallottak után mindenki csak saját felelősségére kéziszámlázzon! 

Segítség a NAV Online Számla regisztrációhoz 

Ha Számlázz.hu fiókod még nincs összekötve a NAV rendszerével, akkor 

Minden segítséget megadunk neked, hogy az adatszolgáltatás zökkenőmentes legyen – ez július 1-től számodra biztosan az lesz, ha Számlázz.hu-t használsz. Mindössze annyi a feladatod, hogy 

  • regisztrálsz a NAV Online Számla rendszerében és 
  • összekötöd vele a Számlázz.hu fiókodat. 

Egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek hangzik: a Számlázz.hu munkatársa, Marcsi segít Nektek, és a teljes folyamaton végigvezet benneteket lépésről lépésre – mindössze 10 percben! 

Ne feledd! 

Ha számlázóprogramot használsz, akkor az adatszolgáltatás Neked semmilyen feladattal nem jár a számlakiállítást követően, a program ugyanis automatikusan megoldja helyetted. 

Ha már összekötötted (akár 2018-ban)… 

Ha megvan a NAV Online Számla rendszerének és Számlázz.hu fiókodnak az összekapcsolása, és a Vezérlőpulton a NAV-ikonod zöld, akkor Neked további teendőd nincs! Ez akkor is érvényes, ha már 2018-ban, az akkori jogszabályváltozás idején elvégezted az összekötést. Akkor semmi más teendőd nincs, dőlj hátra! 

Szeretnél többet tudni a NAV online számlázásról?