Megérkezett a Számlaverzum, az ingyenes számlatárhely, nem csak Számlázz.hu-soknak! 

Amikor a barátainkat digitálisan tartjuk nyilván, amikor életünk szerelmére a neten találtunk rá, amikor a vonatjegyet neten rendeljük és fizetjük, amikor az adóbevallásunkat a NAV készíti digitálisan… Akkor természetesen a kopott irattartó sem maradhat sokáig, amibe a számlákat gyűjtöttük.

A kimenő és bejövő számláid eddig is itt voltak, ha itt, a Számlázz.hu rendszerén belülkészültek el. Na, de most figyelj: Most már MINDEN számlád itt van.

Július 1-től minden vállalkozás részére kiállított számlát be kell küldeni a NAV-nak, és a NAV a Számlázz.hu-n keresztül neked vissza is adja, hogy mindet egy helyen láthasd: csak kérned kell. Úgyhogy eljött a digitális számlakánaán, vagyis a számlák facebookja, a Számlaverzum! Itt van mindenki, mindegyik: a bejövő és kimenő számlák itt találkoznak és neked ehhez semmit nem kell tenned, csak kapcsold be, hogy szeretnéd látni. És innen már csak egy lépés, hogy mindez azonnal a könyvelődnél landoljon, sőt, azonnal “könyvelődjék is”!

De hát eddig is láttam a bejövő számláim! Mi is változott most? 

A Számlázz.hu korábban is tárolta a kimenő és bejövő számláidat is – amennyiben a partnered szintén Számlázz.hu-s, és a Számlázz.hu rendszerén belül állította ki a bizonylatot. Na, ez az, ami most megváltozik! Már minden számládat egy helyen láthatod, akkor is, ha Számlázz.hu-val állítottad ki, akkor is, ha másik számlázóprogrammal, és akkor is, ha kézi számlatömbbel (ugye nem?!). És ugyanez a helyzet a beérkező számlákkal is. 

Hogyan tudjátok ezt megcsinálni? 

A kötelező NAV adatszolgáltatással 2020. július 1-től minden, belföldi adóalany felé kiállított számlát továbbítani kell a NAV-nak. Vagyis a NAV-nál minden számla ott van. Ehhez nekünk, Számlázz.hu-nak egy adatkapcsolatot kellett kiépítenünk az adóhatósággal: ez nem csak azt jelenti, hogy küldjük a számlákat, hanem azt, hogy ha szeretnénk, pontosabban ha Te szeretnéd, akkor meg is kaphatod őket. 

Ezt a funkciót most december 31-ig mindenki számára elérhetővé tesszük: az ingyenes, #free csomagban is! 

Hiányzik a számlakép? 

Mivel a Számlázz.hu a NAV-tól “csak” adatokat kap, ezért hamarosan az a funkció is elérhető lesz, hogy feltöltheted a számlaképet is a számlaadatok mellé a Számlázz.hu-ban, így – ha működik fiókodban a könyvelői adatkapcsolat, akkor – ezeket is továbbítani fogjuk a könyvelőd felé. 

Banki integráció? Igen, a Számlázz.hu-n kívüli számláknál is működik! 

Ismered a Számlázz.hu autokassza szolgáltatását? Ha összekötöd a Számlázz.hu fiókodat a bankszámláddal, akkor ha ügyfeled kiegyenlítette a számládat, az automatikusan fizetettre vált a Számlázz.hu-ban! Ez az információ a könyvelődhöz is automatikusan eljut… 

Az autokassza már a MagNet, a K&H és a Budapest Bank ügyfelei számára is elérhető! Részletek itt!

Egy új korszak: Neked és a könyvelődnek 

Nem kell többé az e-mailek között keresned, hogy mikor küldte a szállítód a számlát, nem kell lementegetned őket a számítógépedre, hogy aztán egyben továbbítsd a könyvelődnek, ne adj’ Isten még ki is nyomtasd… 

Adj hozzáférést a könyvelődnek, hogy láthassa a számláidat, vagy az online könyvelői adatkapcsolat segítségével akár könyvelőprogramjában azonnal meg is jelenhetnek a számlák – már dolgozhat is velük! Ez ám az érintésmentes átadás, ugye? 🙂 

Próbáld ki, a Számlázz.hu fiókodba bejelentkezve a Beállítások / Fiók beállításai / NAV online adatkapcsolat menüponton belül tudod bekapcsolni a Számlaverzumot. 

Ha bekapcsoltad a Számlaverzumot, kis időbe telhet, mire letöltődnek a számláid. Ez nem csak a Számlázz.hu-n múlik, hanem azon is, hogy a NAV rendszere milyen gyorsan adja át az adatokat. 

Ne lepődj meg: a folyamat akár napokig is eltarthat, nyugodtan lépj ki a felületről, ha megnyomtad “A gombot”, akkor a háttérben folyamatosan töltődnek a bizonylatok. 

És már élvezheted is a Számlaverzum végtelen lehetőségeit! 

Több fiókod van ugyanahhoz az adószámhoz? Nézd meg, hogyan tudod használni a NAV számlaszinkront, vagyis a Számlaverzumot!

Nem vagy még Számlázz.hu-s? Nem baj! Te is kipróbálhatod és használhatod a Számlaverzumot, hiszen az ingyenes csomagban is elérhető a szolgáltatás december 31-ig! Regisztrálj egyszerűen és gyorsan, kapcsold be a Számlaverzumot, és kezeld minden számlád egy helyen! 

Szeretnél többet tudni a NAV online számlázásról?

Hozzászólások

hozzászólás