Megérkezett a Számlaverzum, az ingyenes számlatárhely, nem csak Számlázz.hu-soknak! 

Amikor a barátainkat digitálisan tartjuk nyilván, amikor életünk szerelmére a neten találtunk rá, amikor a vonatjegyet neten rendeljük és fizetjük, amikor az adóbevallásunkat a NAV készíti digitálisan… Akkor természetesen a kopott irattartó sem maradhat sokáig, amibe a számlákat gyűjtöttük.

A kimenő és bejövő számláid eddig is itt voltak, ha itt, a Számlázz.hu rendszerén belülkészültek el. Na, de most figyelj: Most már MINDEN számlád itt van.

Július 1-től minden vállalkozás részére kiállított számlát be kell küldeni a NAV-nak, és a NAV a Számlázz.hu-n keresztül neked vissza is adja, hogy mindet egy helyen láthasd: csak kérned kell. Úgyhogy eljött a digitális számlakánaán, vagyis a számlák facebookja, a Számlaverzum! Itt van mindenki, mindegyik: a bejövő és kimenő számlák itt találkoznak és neked ehhez semmit nem kell tenned, csak kapcsold be, hogy szeretnéd látni. És innen már csak egy lépés, hogy mindez azonnal a könyvelődnél landoljon, sőt, azonnal “könyvelődjék is”!

De hát eddig is láttam a bejövő számláim! Mi is változott most? 

A Számlázz.hu korábban is tárolta a kimenő és bejövő számláidat is – amennyiben a partnered szintén Számlázz.hu-s, és a Számlázz.hu rendszerén belül állította ki a bizonylatot. Na, ez az, ami most megváltozik! Már minden számládat egy helyen láthatod, akkor is, ha Számlázz.hu-val állítottad ki, akkor is, ha másik számlázóprogrammal, és akkor is, ha kézi számlatömbbel (ugye nem?!). És ugyanez a helyzet a beérkező számlákkal is. 

Ha 2020-ban kapcsoltad be a Számlaverzum szolgáltatást, akkor a 2020. július 1. után kiállított bejövő és kimenő számláid megjelennek a Számlázz.hu rendszerében (hiszen ekkortól működik az adatszolgáltatás minden vállalkozás felé kiállított számláról). Ha pedig 2021. január 1. után kapcsolod be, akkor az aktuális tárgyév január 1. után kiállított bizonylatai jelennek majd meg a számlázási fiókodban.

Hogyan tudjátok ezt megcsinálni? 

A kötelező NAV adatszolgáltatással 2020. július 1-től minden, belföldi adóalany felé kiállított számlát továbbítani kell a NAV-nak. Vagyis a NAV-nál minden számla ott van. Ehhez nekünk, Számlázz.hu-nak egy adatkapcsolatot kellett kiépítenünk az adóhatósággal: ez nem csak azt jelenti, hogy küldjük a számlákat, hanem azt, hogy ha szeretnénk, pontosabban ha Te szeretnéd, akkor meg is kaphatod őket. 

Ezt a funkciót most december 31-ig mindenki számára elérhetővé tesszük: az ingyenes, #free csomagban is! 

Hiányzik a számlakép? 

Mivel a Számlázz.hu a NAV-tól “csak” adatokat kap, ezért hamarosan az a funkció is elérhető lesz, hogy feltöltheted a számlaképet is a számlaadatok mellé a Számlázz.hu-ban, így – ha működik fiókodban a könyvelői adatkapcsolat, akkor – ezeket is továbbítani fogjuk a könyvelőd felé. 

Banki integráció? Igen, a Számlázz.hu-n kívüli számláknál is működik! 

Ismered a Számlázz.hu autokassza szolgáltatását? Ha összekötöd a Számlázz.hu fiókodat a bankszámláddal, akkor ha ügyfeled kiegyenlítette a számládat, az automatikusan fizetettre vált a Számlázz.hu-ban! Ez az információ a könyvelődhöz is automatikusan eljut… 

Az autokassza már a MagNet, a K&H és a Budapest Bank ügyfelei számára is elérhető! Részletek itt!

Egy új korszak: Neked és a könyvelődnek 

Nem kell többé az e-mailek között keresned, hogy mikor küldte a szállítód a számlát, nem kell lementegetned őket a számítógépedre, hogy aztán egyben továbbítsd a könyvelődnek, ne adj’ Isten még ki is nyomtasd… 

Adj hozzáférést a könyvelődnek, hogy láthassa a számláidat, vagy az online könyvelői adatkapcsolat segítségével akár könyvelőprogramjában azonnal meg is jelenhetnek a számlák – már dolgozhat is velük! Ez ám az érintésmentes átadás, ugye? 🙂 

Próbáld ki, a Számlázz.hu fiókodba bejelentkezve a Beállítások / Fiók beállításai / NAV online adatkapcsolat menüponton belül tudod bekapcsolni a Számlaverzumot. 

Ha bekapcsoltad a Számlaverzumot, kis időbe telhet, mire letöltődnek a számláid. Ez nem csak a Számlázz.hu-n múlik, hanem azon is, hogy a NAV rendszere milyen gyorsan adja át az adatokat. 

Ne lepődj meg: a folyamat akár napokig is eltarthat, nyugodtan lépj ki a felületről, ha megnyomtad “A gombot”, akkor a háttérben folyamatosan töltődnek a bizonylatok. 

És már élvezheted is a Számlaverzum végtelen lehetőségeit! 

Több fiókod van ugyanahhoz az adószámhoz? Nézd meg, hogyan tudod használni a NAV számlaszinkront, vagyis a Számlaverzumot!

Nem vagy még Számlázz.hu-s? Nem baj! Te is kipróbálhatod és használhatod a Számlaverzumot, hiszen az ingyenes csomagban is elérhető a szolgáltatás december 31-ig! Regisztrálj egyszerűen és gyorsan, kapcsold be a Számlaverzumot, és kezeld minden számlád egy helyen! 

Szeretnél többet tudni a NAV online számlázásról?