Egyre több a 21. századi gondolkodású vállalkozó a piacon, akiknek cégpolitikája, hogy automatizálják a felesleges adminisztrációt és akiknek szitokszó a nyomtató és bármilyen papíralapú megoldás az irodájukban. Hol jössz itt te a képbe könyvelőként? A digitális könyvelői attitűd 2021-ben rengeteg előnnyel járhat számodra, most összeszedtünk párat!

Növeld az ügyfélköröd digitális hozzáállással

Egészen egyszerűen hangzik, nem? Lássuk, mit is értünk alatta (tényleg egyszerű!): a digitálisan érett vállalkozások száma folyamatosan nő, akik nagy valószínűséggel digitálisan érett könyvelőt is fognak választani a munkájuk támogatására. Jogosan tehetnéd fel a kérdést, hogy “de minek nekik könyvelő, ha már 2021 júliusától az adóhivatal maga is elkészíti az áfabevallási tervezetet és számos digitális megoldás létezik, ami kiválthatja a könyvelési munkát?” A válaszunk a kérdésre az, hogy a könyvelő munkája nincs veszélyben, a szerepe az automatizmusok és az online innovatív megoldások ellenére nem csökken, hanem átalakul! Az adatrögzítés monoton munkája váltódik ki, és a szakmai táncsadás válik fontossá, mind könyvelési kérdésekben, mind pedig az okosmegoldások megfelelő beállítását illetően – persze ez nem azt jelenti, hogy informatikussá kell válnod, de mutatjuk, mik azok a dolgok, amikkel jó, ha képben vagy!

A Számlázz.hu-t használó ügyfeleid fiókjában

  • kérhetsz könyvelői hozzáférést (olvasói vagy számlázó), amin keresztül elérheted a kiállított számlákat.
  • az autokassza használatával az utalások és a kiállított számlák automatikusan szinkronizálódnak, így a kifizetettséget azonnal láthatod a könyvelőprogramodban.
  • az online könyvelői adatkapcsolat bekapcsolásával a könyveléshez szükséges adatok számlaképpel automatikusan áramolhatnak a könyvelőprogramba (Pl.: SMARTBooks Könyvelés használatával). A SMARTBooksba mostantól automatikusan, a banki tranzakciót követően 3 percenként érkeznek a banki jóváírások, terhelések a Számlázz.hu #profi fiókon keresztül.

Felejtsd el a doksik szatyorban mozgatását

A dokumentummozgatás nem túlságosan trendi és előremutató, ha az egy csíkos nejlonszatyorban, fizikális úton történik. Több szempontból sem biztonságos: vírus idején nem túl higiénikus és nagyon könnyen elkavarodhatnak így fontos iratok! Nem beszélve arról, hogy rengeteg helyet is foglalhatnak az irodádban ezek a papírstócok!
Az is biztosan ismerős lehet számodra, hogy egy ügyfél e-mailben zúdítja rád a csatolmányrengeteget, amit utána Sherlock Holmes munkáját megidéző kutatással kell kibogarászni. Ezeket elfelejtheted a SMARTBooks ingyenes DokuFree szolgáltatásával, amivel a könyvelő és a vállalkozó között a fájlok kezelése és megosztása egy közös online felületen történik. A DokuFree számos okoseszközt és könyvelést segítő beépített funkciót tartalmaz, így több egy sima felhőalapú tárhelynél. Amellett, hogy nagyon biztonságos, a használatával jelentős mennyiségű adminisztrációtól szabadulhatsz meg.

Kommunikálj, mutasd meg magad az online térben

Ha a fenti digitális megoldások már a kisujjadban vannak, az ügyfeleid ajánlása és a pozitív szájreklám csak egy lába annak, hogy hogyan növelheted az ügyfélkörödet. Manapság mindenkire rágugliznak az interneten, és jó, ha megtalálnak! Nagyon fontos, hogy merj kommunikálni az elérhető megoldásaidról, a szakmai sikereidről, esettanulmányokról. Hol tedd mindezt? Szerencsés, ha van saját honlapod, blogod és/vagy Facebook és Instagram oldalad is (együttesen remekül tudják támogatni egymást). Indíthatsz videós alapú szakértői csatornát is YouTube-on, vagy kreatívan megjelenhetsz a TikTok-on is néhány rövid, figyelemfelkeltő videóval!

Soha nem tudhatod, hogy melyik platform fog igazán működni és valós érdeklődőket terelni a könyvelőirodád felé! A befektetett energia garantáltan meg fogja hozni az elvárt eredményeket. Amit biztos, hogy megéri elindulni a digitalizációs megoldások irányába! A Számlázz.hu PARK-ban számos vállalkozásokat és könyvelőket érintő digitalizációs témát dolgozunk fel szakértőink segítségével, így érdemes csatlakoznod a Facebook csoportunkhoz!

A SMARTBooks a Számlázz.hu PARK (Pénzügyi és Adminisztrációs Rendszerek Központja) alapító tagja. Kíváncsi vagy, hogyan legózhatsz össze magadnak egy olyan vállalkozást, ahol kevés az adminisztráció, sok az automatizmus és digitális a szemlélet? Mutatjuk az utat!

Irány a PARK