Egy sokak számára hasznos fejlesztéssel robbantottuk be a nyarat. 🙂 Az idei utolsó tanítási nap után vakációzni küldtük (végleg) a korábbi e-mail sablonokat. Az új sablonok sokkal okosabbak lettek (lejjebb részletezzük, hogy miért), és a magyar mellett 10 új nyelvet is megtanultak. Lássuk, hogy mi változott és mi nem:

A korábbi négy helyett már hétféle értesítő sablont állíthatsz be a fiókodban:

 • Számlaértesítő
 • Számla fizetési emlékeztető
 • Számla fizetési felszólítás
 • Díjbekérő értesítő
 • Díjbekérő emlékeztető
 • Szállítólevél értesítő
 • Köszönőlevél

A sablonokat a fiókodban bejelentkezve a Beállítások / Fiók Beállításai / Számlaértesítő sablonok menüpontban éred el:

ertesito-beallitas-es-kuldes

Minden sablonhoz találsz egy alapértelmezett szöveges verziót, amit a bekeretezett ceruza ikonra kattintva szerkeszthetsz.

FONTOS: Ha korábban az értesítő szövegeket személyre szabtad, nem módosítottunk az általad elmentett szövegeken. Ha viszont korábban nem változtattál az általunk létrehozott alapértelmezett magyar nyelvű sablonszövegeken, most egy friss verzióval találkozhatsz.

Az alábbi nyelvek közül választhatsz:

 • magyar
 • angol
 • német
 • francia
 • olasz
 • román
 • szlovák
 • horvát
 • spanyol
 • lengyel
 • cseh

A nyelvválasztó funkció nagyon hasznos számodra, ha külföldi partnereknek is számlázol. Az értesítő nyelve alapértelmezetten a számla nyelvét örökli, tehát pl. egy német nyelven kiállított számla kiállítása után a német nyelvű sablont fogjuk előtölteni. Alapértelmezetten Számla Agenten keresztüli kiküldés is a számla nyelve alapján történik.

Az idegen nyelvű alapértelmezett szövegsablonokat fordítóiroda fordította, nem automatizált fordítással állítjuk elő. A magyarul átfogalmazott egyedi sablonok automatikusan nem fordítódnak le más nyelvekre. Így ha magyarul egyedi szöveget tüntettél fel, de átváltasz pl. lengyel nyelvre, a rendszer a fordítóiroda által fordított alapsablont fogja felkínálni.

Fontos változások

Bizonylatok kiküldésére háromféleképpen van lehetőséged:

1. a számla/díjbekérő/szállítólevél kiállítását követően az “Elküldöm e-mailben” gombra kattintva azonnal kiállítás után elküldöd:

Elküldöm emailben

2. A Számla / Kimenő számláim menüpontban az elküldeni kívánt bizonylat menüsorát lenyitva a @ ikonnal jelölt Számlaértesítőt küldök linkre kattintva a kiállítást követően később is elküldheted.

utólagos elküldés

3. A számla lista képernyőn több bizonylatot kijelölve csoportos kiküldést is választhatsz (ide egyelőre az új sablonok nem kerültek be).

Okosabbak lettek az értesítők

A kiállított bizonylat típusától, kifizetettségétől, fizetési határidejétől és korábbi kiküldésétől függően a rendszer a számodra legrelevánsabb két típust ajánlja fel (alapértelmezetten a legjobbnak gondolt verziót), amelyek között egy kattintással válthatsz a bizonylat kiállítását követően, anélkül, hogy kilépnél. Például új számla kiállítása esetén a Számlaértesítő sablont fogod látni:

Okosabbak lettek az értesítők A kiállított bizonylat típusától, kifizetettségétől, fizetési határidejétől és korábbi kiküldésétől függően a rendszer a számodra legrelevánsabb két típust ajánlja fel (alapértelmezetten a legjobbnak gondolt verziót), amelyek között egy kattintással válthatsz a bizonylat kiállítását követően, anélkül, hogy kilépnél. Például új számla kiállítása esetén a Számlaértesítő sablont fogod látni:

Amennyiben te számlaértesítő helyett inkább emlékeztetőt küldenél, kattints a jobb felső sarokban bekeretezett “Inkább számlaemlékeztetőt küldök” hivatkozásra.

Fizetési emlékeztető küldése

Köszönő e-mail küldésére is van már lehetőséged, ami akkor válik elérhetővé, ha a számlád már kifizetett státuszban van. Szintén újdonság, hogy már értesítőként kiküldhetsz kiszámlázott szállítólevelet is.

A sablon a tartalmát tekintve is változott

A “[cégnév]” nevű új, dinamikusan változó mező bekerült a tárgyba és a levél törzsébe is, ami a fiókbeállításokban szereplő cégnevet, egyéni vállalkozások esetében a vállalkozó nevét, alapítványok esetében pedig az alapítvány nevét tünteti fel automatikusan az értesítődben. Az értesítők formázásáról és a további dinamikus mezőkről részletesebben a tudástárunkban olvashatsz.

Ami pedig nem változott, vagy még nem elérhető

A csoportos értesítők kiküldése esetén nem elérhetők még az új sablonok, valamint a köszönőlevelek nem küldhetőek automatikusan a számla kiegyenlítését követően. A MostSzámlázz felületen is korlátozottan érhetők el az értesítő sablonok.

Ezek az újítások felhasználóink visszajelzései alapján készültek, reméljük, hogy örömmel próbáljátok ki őket, és a mindennapi üzletmenethez segítséget nyújt nektek. Bármilyen visszajelzést szívesen fogadunk akár kommentben, akár az ügyfélszolgálatunk felé jelezve.

Hozzászólások