Júliusban is hozunk egy igazán hasznos új funkciót, melyet az MNB is ajánl: a Számlázz.hu-s költségeidet a Számlázz.hu-s fiókodból a mobil- vagy netbankodba érkező fizetési kérelemre kattintva is kiegyenlítheted, egyetlen kattintással. Nézzük meg, hogy pontosan mi is a fizetési kérelem, hogyan működik, mire és kinek jó! Kezdjük az alapokkal!

Mi az a fizetési kérelem? 🤷‍♂️

Röviden: egy fizetési kérés, ami technikailag egy előre kitöltött banki átutalás, amit az eladó állít ki és amely a Magyar Nemzeti Bank kezdeményezésére valósult meg

Részletesebben: a fizetési kérelem a Giroinstant rendszerben használatos szabványosított figyelmeztető üzenet, amivel egy kitöltött utalási megbízást küldhet a címzett (vevő) számára, aki szabadon dönthet arról, hogy:

  • elfogadja-e a kérelmet és egy kattintással átutalja a szükséges összeget,
  • visszatér később kiegyenlíteni (az érvényességi időn belül),
  • figyelmen kívül hagyja,
  • elutasítja a kérelmet.

A fizetési megbízásnak tartalmaznia kell (a banki átutaláshoz hasonlóan):

  • az utalás összegét,
  • cégadatokat, nevet, bankszámlaszámot (a fizetési kérelem csak bankszámlaszámra küldhető),
  • dátumot, érvényességi időt,
  • megjegyzést, ha szükséges.

A szolgáltatás az év minden napján 0-24 órában elérhető. A fizetési kérelemről minden információt megtalálsz a tudástárunkban.

Miért és kinek jó a fizetési kérelem? 🧐

  • Neked, aki megkapja ezt az üzenetet, ugyanis nem kell bajlódnod az utalás adatainak bepötyögésével, így egyszerűen, hibázás, elgépelés nélkül kiegyenlítheted a számlád.
  • A kezdeményező félnek, aki a kiegyenlítést követően néhány másodpercen belül hozzájut a pénzéhez.

A Számlázz.hu-hoz kapcsolódó díjakat már kiegyenlítheted fizetési kérelemmel 💻🧾

A fizetési kérelem a Számlázz.hu-s szolgáltatáscsomagodhoz tartozó díjaid egyszerűsített rendezésére vált elérhetővé. Ha eddig utaltál, ezentúl nem kell bajlódnod az átutaláshoz szükséges adatok előkeresésével, megadásával. A fennálló költségeid rendezésére nincs más teendőd, mint a Számlázz.hu-s fiókodban a felugró ablakon kiválasztanod, hogy melyik bankszámládról szeretnéd kiegyenlíteni a díjakat. Majd a kiválasztott bankszámládhoz tartozó netbankodban egyetlen kattintással fizethetsz és kész is.. És nem csak gyorsabban fizethetsz, hanem a hibázási lehetőség is csökken, nem fogsz semmilyen utalási adatot elgépelni. A fentieket mutatjuk lépésről-lépésre a következő képernyőképeken:

1. Válaszd ki, hogy hogyan szeretnél fizetni: a fizetési kérelem esetében válaszd az átutalást. A rendszer ezt a lépést a következő esedékes fizetésnél is meg fogja tőled kérdezni, így bármikor módosíthatsz a fizetési módon.

fizetési kérelem 1. lépés

2. Válaszd ki, hogy melyik bankszámládról szeretnél fizetni. Ha csak egy van megadva a rendszerben, alapértelmezetten válaszd azt a számlád. Fizetési kötelezettség esetén a rendszer ezt minden esetben meg fogja kérdezni tőled.

Átutalás fizetési kérelemmel

3. Majd a sikeres fizetési kérelem elküldése után lépj be a mobil vagy netbankodba, és fizess egyetlen kattintással!

Fizetési kérelem elküldve

A fizetési kérelem érkezéséről e-mailben is kapsz tájékoztatást.

Milyen bankoknál elérhető a szolgáltatás? 🏦💰

Jelenleg a következő bankok fogadnak fizetési kérelmet, így a szolgáltatás használatához az itt felsorolt bankoknál kell, hogy vezesd a vállalkozói bankszámlád. Figyelem: a fizetési kérelem fogadása bankonként eltérő, bizonyos esetekben a netbankodon keresztül kell engedélyezned az elfogadását! A fizetési kérelem küldése díjtalan, azonban az arral indított átutalásnál már felmerülhetnek költségek a banki szolgáltatáscsomagtól függően. A lenti linkekre katitntva elolvashatod a tudástárunkban, hogy az egyes bankoknál milyen teendőd van, ha a szeretnéd bekapcsolni a fizetési kérelem fogadását:

Ez még csak a kezdet!🏁 #staytuned

A fizetési kérelem szolgáltatás terveink szerint hamarosan elérhető lesz minden Számlázz.hu-val kiállított számlához kapcsolódóan, amivel a partnerek könnyebben, egyszerűbben és gyorsabban kifizethetik a számláidat. 🙂

Hozzászólások