Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2019.10.31. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Mai nap a Számlázz.hu statisztikai mérföldkőhöz érkezett: rendszerünkben elkészült az 500 000., vagyis félmilliomodik számla! Legelőször gratulálunk annak a remek ritmusérzékkel rendelkező nyertesnek, aki a kérdéses számlát készítette:

Nyereménye 500 db e-számla kupon, továbbá 5 hónapon keresztül díjmentesen élvezheti az E-számla díjcsomag összes szolgáltatását.

Sok ez a félmillió kibocsátott számla vagy kevés? Nyilván viszonyítás kérdése. Nekünk azonban, akik a Számlázz.hu-t 2005 augusztusában elindítottuk fontos esemény, mely arra késztet, hogy végigtekintsünk a mögöttünk levő 7 éven.

Unalomig ismételt tény, hogy a Számlázz.hu volt Magyarország első webalapú számlázóprogramja. A rendszer indulásának pillanatát az első számla elkészítésétől számoljuk: ez 2005 augusztus 11-én 12 óra 8 perc 31 másodperckor történt, tehát szinte napra pontosan hét éve.

A Számlázz.hu nyitóoldalán mindenki folyamatosan nyomon követheti a regisztrált cégek számát és az összesen kibocsátott számlák számát is. Hogyan alakultak a regisztrációk az elmúlt hét évben* ?

* a jobb szélső oszlop az idei év első 7 hónapjának adatát mutatja
 Látszik a tavalyi év jelentős ugrása, mely több tényező együttes hatását mutatja:
  1. 2011 tavaszán a Számlázz.hu jelentős megújuláson esett át: üzleti tanácsadónksegítségével elemeztük célcsoportunk igényeit.
  2. Bevezettük a bankkártyás fizetési módot.
  3. Megkezdődött elektronikus számla szolgáltatásunk.

Ha éves bontásban tekintjük meg a Számlázz.hu rendszerével kibocsátott számlák darabszámát, hasonló eredményt* kapunk:

* a jobb szélső oszlop az idei év első 7 hónapjának adatát mutatja
Feltűnő azonban az idei év: az elmúlt alig több, mint 7 hónap alatt a Számlázz.hu-t használókmásfélszer annyi számlát bocsátottak ki, mint tavaly! Ehhez mérten az első két évben készített számlák mennyisége meg sem jeleníthető.

Nézzünk még néhány érdekes adatot a Számlázz.hu eddigi történetéből:

  • a mai napig aktívan számlázó cégek közül a „legöregebb” 2005 szeptember 15-n regisztrált, tehát igazi veteránnak tekinthető
  • a csúcstartó cég eddig összesen 63 149 számlát állított ki
  • az első elektronikus számla kiállítása 2010 március 10-n történt
  • a Számlázz.hu történetében a legforgalmasabb nap 2012 április 4. volt: ekkor összesen 6 923 számlát állítottak ki
  • legkedvesebb (majdnem) regisztráltunkról pedig külön blogbejegyzés született

Hét év mögöttünk – hét (vagy hetvenhét) év előttünk. Félmillió számla és 4 128 regisztrált számlakibocsátó mögöttünk és velünk – a jövőben pedig újabb feladatok, kényelmesebb funkciók, szebb felület és még komolyabb integráció.

Ügyfeleink visszajelzésére, használati szokásaira és (esetleges) hibajelzéseire támaszkodva haladunk tovább – kiszolgálva az üzleti élet egyik utálatos kötelezettségét, amely mégis a legkellemesebb esemény: a jól végzett munka utáni számlakibocsátás.

Ha nincs még Számlázz.hu-s fiókja: regisztráljon most: kattintson ide!
Legyen a rajongónk, látogassa meg Facebook oldalunkat: kattintson ide!