Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2019.11.15. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

kornyezetvedelem_kamion

Facebook oldalunkon megjelent egy bejegyzés, mely egy IDC által elvégzett kutatás eredményéről informál. A felmérés szerint: „az Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) országainak nyomtatási szokásait vizsgáló 2011-es kutatásából kiderült, hogy több mint két millió oldalt nyomtattunk percenként, aminek elszállításához 200 000 teherautóra lenne szükség„.

Tehát percenként kétmillió oldal. Egyetértek azzal, hogy ez emberi aggyal felfoghatatlan mennyiség, de a Facebook oldalunkon megjelenő bejegyzéssel először nem tudtam egyetérteni.

A bejegyzés arra biztatott, hogy papír alapú számla helyett állítsunk ki elektronikus számlát, hiszen akkor egy oldallal csökkentjük ezt a percenkénti kétmilliós darabszámot.

Először arra gondoltam: tökéletesen és teljesen mindegy, hogy adott percben 2.000.000 oldalt nyomtatunk ki, vagy 1.999.999-et. Legalábbis annak a fényében teljesen mindegy, hogy a következő percben megint kinyomtatunk 2.000.000 oldalt.

Nem számít, ezzel nem is érdemes foglalkozni, ugye? De igen, nagyon is érdemes ezzel foglalkozni!

kornyezetvedelem_winston_churchill

Winston Churchill

Tudom, milyen óriási környezetterhelést okoz a szemétbe dobott rengeteg műanyag hulladék. Ez ellen egyet tehetek: én szigorúan szelektíven gyűjtök minden hulladékot. Hiszen ha mindenki így járna el, nem is kerülne műanyag a szemétbe (hanem mindent újrahasznosítanánk).

Sokan azt mondják: „Én ugyan nem gyűjtök szelektíven semmit, úgyis ugyanoda öntik össze az összes szemetet!”. Lehetséges, hogy ez történik, de ez ellen én semmit nem tudok tenni. Én annyit tudok megtenni, hogy szelektíven gyűjtöm a hulladékot, függetlenül az újrahasznosítástól vagy a mindent-összeöntök barbárságtól. Ennyit tudok megtenni, de nem is kell többet megtennem!

Winston Churchill mondta egyszer: „Tedd azt amit tudsz, ott ahol vagy és azzal amid van.”

Biztosan nem az az egy darab e-számla a legfontosabb, de talán az is beletartozik.

Új számlakibocsátó fiók regisztrációja: kattintson ide.