Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2019.11.15. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

A Számlázz.hu fejlődése szempontjából rendkívül fontos, kik és hogyan használják jelenleg rendszerünket. Az ezt firtató kérdőívünket a jelenlegi 6.681 számlakibocsátó fiókhoz tartozó felhasználók hét százaléka töltötte ki az alatt a tíz nap alatt, míg a kérdőív elérhető volt:összesen 475-en.

A kérdőív utolsó pontja egy szabad szöveges mező volt a következőképpen:

„Örömmel vesszük, ha az alábbi mezőbe leírja véleményét, észrevételeit a Számlázz.hu-val kapcsolatban.”

Portrait of a large group of a Mixed Age people smiling and standing together. [url=http://www.istockphoto.com/search/lightbox/9786738][img]http://dl.dropbox.com/u/40117171/group.jpg[/img][/url]

Itt bármit be lehetett írni egy szöveges mezőbe, tehát felfoghatjuk egyfajta üzenetküldési lehetőségnek is.

Ezzel kapcsolatban először egy szubjektív gondolatot szeretnék megosztani. Az utolsó pontban sok mindent írtatok: dicséretet és hibákat, fejlesztési ötleteket és alapvető hiányosságokat. A kérdőív anonim jellege ellenére egy valamit nem kaptunk: alpári, modortalan beírásokat. Akár dicséret érkezett, akár szidás, az normális hangnemben történt, trágárságtól és trollkodástól mentesen. Köszönjük!

A fent említett szöveges visszajelzés során néhányan olyan funkciók hiányára hívták fel a figyelmünket, amelyek valójában már régóta elérhetőek a Számlázz.hu-ban. A funkciók indítása talán nem esik eléggé kézre, mindenesetre szaladjunk végig az így megemlített „hiányosságokon”.

1. „Jó volna egyszerűbb letöltés – lekérdezhetően: -tól-ig- csak szla/díjbekérő, (nem csak könyvelőknek a megfelelő könyvelési rendszerhez) sorba rendezés a számláknál ügyfél neve szerint, de bármely szempontból”

A számla lista képernyő bal oldalán kijelölhetők az egyes számlák (vagy az összes), és ilyen módon a számlák összes adata letölthető Excel formátumban.

kerdoiv_valaszok_netto

2. „Másolt számlán a netto/brutto összeg is változtatható legyen vagy akár az áfa összege is, ebből a másik két összeget a szoftver számolja ki.”

A nettó egységár felirat számla szerkesztés közben kattintható, és ilyen módon megadható a bruttó ár is. A számla tétel összes többi értékét a rendszer automatikusan kiszámolja. Minden megadható a beállítások oldalon is.

 kerdoiv_valaszok_szamla_kiegyenlites

3. „a kifizetettséget nyilvántartó oldalon nagyon körülményes, macerás a számla teljesítését felvezetni, kézzel kell beírni az összeget, a teljesítés módját (pedig a számlán rajta van hogy utalásos és milyen összegről szól, lehetne az az alapértelmezett, a dátum pedig a mai) „

A befizetéseket adminisztráló képernyő jobb felső sarkában levő „Kiegyenlítem” hivatkozással ez egy kattintással megtehető (számlánként három kattintással letudható egy számla).

4. „Nagy segítség lenne, ha a fizetési határidőket vevőnkét rögzíteni lehetne, így nem kellene minden alkalommal külön naptárral számolgatni.”

illetve

5. „Imádom, de tényleg. 🙂 Jó lenne ha ügyfelenként rögzíteni lehetne további számlaparamétereket, mint pl a fizetési hat idő”

Erre (már) van lehetőség a partner adatlapon, jobb oldalt.

6. „Egyetlen dolgot hiányolok: a számlák kiegyenlítésénél kellene egy szabad beírómező is, melybe bemásolhatnám a banki tranzakció azonosítóját, így könnyebb lenne a könyvelőnek összepárosítani a számlákat a banki befizetéseinkkel” 

Erre is van már lehetőség, megjelent a kért szabad szöveges mező.

7. „Jó lenne, ha a terméklistában is tudnék keresni (ifejezésre, vagy összegre).”

A termék listában (a partnerhez hasonlóan) megjelent a keresőmező.

kerdoiv_valaszok_labak

A végére pedig az egyik legkedvesebb visszajelzés:  „Eddig teljesen jók a tapasztalataim, sokkal rosszabbra számítottam.”

Köszönjük a segítséget, a kapott információknak megfelelően igyekszünk fejleszteni szolgáltatásunkat.