Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2019.11.26. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Nemrégiben két különösen érdekes helyen is megfordultunk. Az egyik: Olliwander csavarboltja.

olliwander_csavarboltja_csavaruzlet_belulrol

Olliwander boltja (Harry Potter és a bölcsek kövére)

 

Olliwander úr vidéki csavarboltja arról híres, hogy nincs az a kis vasalat, rugó, menet vagy pöcörő, ami nála ne lenne kapható. Boltja telisteli van apró dobozokkal: valójában fogalmam sincs arról, hogyan találja meg az „önmetsző pántcsavat 8×110 mm-es” szelencét, ha a vevő épp azt kér.

De tegnapelőtt nem is ez járt a fejemben, amikor másodikként beléptem a kis helyiségbe. Egyetlen vevő állt előttem a pultnál, épp a fizetésen volt a sor.Gondoltam, hamar végzek én is – de nem így lett. Olliwander úr (valódi nevét sajnos nem ismerem) épp a számlaadással volt elfoglalva. Mielőtt elmesélném, hogyan is történt ez, le kell írnom Olliwander külsejét. Meglehetősen idős, talán már nyugdíjas úriembert kell elképzelni. Arca barázdált, viharvert – látszik, hogy a hatvanas évektől az építőiparban húzza az igát. Ősz haj, frissen borotvált áll, jobb kéz mutatóujjáról az első ujjperc hiányzik. Óriási szemüveg.

olliwander_csavarboltja_csavaruzlet

Kis vidéki csavarüzlet

Épp a pultra görnyedve körmöl egy hagyományos kézi számlatömbbe. De nem ám egy sort! Szépen hosszan az összes árucikket egyesével, sorokba rendezve hieroglifázza. Lassan, komótosan. Pár perc múlva (én is unom, az előttem álló vevő is unja) a végére ér. Közben azon  gondolkodom, miért írja fel a számlára egyesével mind a tízféle csavart (pántot, mittudomén), amit a vevő vesz? Miért nem ír egyetlen sort: „építőipari kellékanyag”, vagy egyszerűen „csavarok”? A végén persze megtudom: a fizetendő összeget az általános matematikai módszereknek megfelelően, a függőleges számsorok kézi összeadásával kalkulálja.

Nem lehetne ezt picit gyorsabban? Hatékonyabban? Vagy úgyis van idő, hiszen alig-alig tér be valaki a boltba? Nem teszem fel a kérdést. Amiért jöttem – épp nem kapható. Régen volt ilyesmi, de már nem tartanak olyasmit. Sebaj, majd az interneten rákeresek. Elköszönök.

Ilyen pici helyen el tudjátok képzelni a Számlázz.hu használatát? Például egy tabletről vagy egy ChromeBook-ról?

A válasz előtt hadd meséljek el egy másik történetet, amely a „Zeng a lélek” nevű hagyományőrző fesztiválhoz kapcsolódik. Ez egy igazán minőségi kipakolós-vásározós-népitáncolós sokadalom, ahova minden évben ellátogatunk. Nos a kézi fafaragós bácsi pultjánál lettünk figyelmesek erre a tárgyra:

olliwander_csavarboltja_negyagu_villa

Önvédelmi eszköz? Makovecz makett?

Amikor csokorban láttuk az árus asztalán mi sem tudtuk elképzelni, hogyan működik, hogyan kell használni és mire jó.

olliwander_csavarboltja_tablet

Addig meregettük a szemünket, míg az eladó az asztal alól elő nem húzott egy tabletet, és néhány tappintással elindított egy rántotthúsos videót. Hoppá! Hiszen ez egy húsforgató villa! Méghozzá milen remekül használható!

A tablet viszont sokkolt… de miért is?

A bácsika megértette: egy tablet segít az eladásban, segít az ügymenetben, meg egyébként is remek dolog.

Nem kell meglepődni, hiszen a 7.660 regisztrált számlakibocsátó fiók (2013.06.25-i adat) bárhol visszaköszönhet ránk (tableten vagy hagyományos notebook-on).

Bővebb információ itt: kattintson, regisztráció pedig itt: kattintson.