Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2019.12.30. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

A Számlázz.hu rendszeréből kibocsátott számlák online (interneten keresztül) is kifizethetők mind bankkártyával, mind pedig átutalással. Bár ennek működését korábban taglaltuk, az időközben felmerülő kérdésekből (és válaszokból) összegyűjtöttünk egy csokorra valót.

„A ti szolgáltatásotokkal lényegében annyi történik, hogy az, akinek küldök számlát (manuálisan vagy API-ból) kap egy linket, ahol tud fizetni online is?

Igen.

„Ez a pénz hozzám érkezik vagy a Számlázz.hu-hoz?

A pénz a PayU Hungary Kft-hez érkezik, aki hetente egyszer utalja át a te bankszámládra.


UPDATE 2016. január 18.: 
Az online fizetési szolgáltatást 2016. januárjától a Simple rendszerén keresztül biztosítjuk.
Online fizetésről szóló friss blogcikkünk:

 

„A számlaértesítőben szereplő hivatkozás (értesítő link) szövege változtatható?

Igen. Részletek ebben a GYIK bejegyzésben: kattints ide.

„Amikor a vevőm erre a linkre kattint, akkor külön kell még regisztrálnia a Számlázz.hu rendszerében vagy egyből csak meg kell adnia az adatokat?

Fizetéskor a vevőnek nem kell regisztrálnia. A számlaértesítő emailből egy kattintással azonnal a fizetési felülethez érkezik.

„Van vmi tesztfelületetek erre? Nem gond ha át kell utalnom 1-200 Ft-ot, de kipróbálnám ezt a dolgot…”

Egyelőre nem rendelkezünk külön tesztfelülettel, de néhány képernyőkép megtekinthető itt: kattints ide. Valójában maga a felület az online fizetés bevezetését megelőzően is tesztelhető, hiszen a fizetés a vevői fiókban történik. A vevői számlafiók pedig „szerves tartozéka” minden számlakibocsátó fióknak (az online fizetés bevezetésétől függetlenül).

„Ennek nincs semmilyen felára, szolgáltatás díja, jutaléka?

A Számlázz.hu felé semmilyen költség nem merül fel. Az online fizetési szolgáltató (PayU Hungary Kft.) kedvezményes jutalékairól részletes információ itt: kattints ide.

„Ha a vevő egyből befizet, akkor tud ez az én irányomban automata lenni? Tehát meg tud hívni valami php fájlt, ami aktiválja a hozzáférését?”

Dolgozunk azon a modulon, amely sikeres fizetés esetén egy információcsomagot küld a számlakibocsátó informatikai rendszerének.

Ha kérdésed van, tedd fel itt, vagy Facebook oldalunkon.

Ha nincs még saját számlakibocsátó fiókod, akkor nyiss egyet fél perc alatt: kattints ide.