Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.01.31. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Mivel olvasod a Számlázz.hu blogját, talán rendszeresen, ezért – brit tudósok is megállapították -, neked az átlagosnál sokkal magasabb a számlázás-intelligenciád. Neked tehát azt javasoljuk, hogy könnyed játékossággal teszteld a tudásodat, és számold össze, mennyi meglepetés ér a poszt olvasása során. Az ismerőseidnek viszont, barátaidnak, üzleti partnereidnek, megrendelőidnek, akik még nem rendszeres olvasónk, nagyon hasznos lehet, úgyhogy bátorítunk a megosztására! Olyanoknak állítottuk össze az alábbiakat, akiket esetleg magába zárt a bürokrácia ragacsos csapdája…

… mert Magyarország* sok más országhoz képest nagyon bürokratikus. Ám előfordul, hogy számos korábbi beidegződés nyomán Te magad őrzöd szokásaidban a bürokratikus nehezítő körülményeket, akár még évekkel a megszüntetésük után is. Előfordul, hogy egy-egy területen a szabályozások egyszerűbbé válnak, például EU-s szabályozásokhoz igazodva, vagy a technikai fejlődés teszi lehetővé az egyszerűbb, biztonságosabb ügyvitelt.

A számlázást tipikusan egy csomó elavult beidegződés nehezíti, úgyhogy a Számlázz.hu összegyűjtött 12 olyan információt, amelyek alapján most frissítheted a számlázási szokásaidat, megsokszorozva hatékonyságodat számlázás terén.

* A kép nem Magyarországon készült.

  1. TUDTAD, hogy a papírszámla pecsét és aláírás nélkül is hiteles?
  2. TUDTAD, hogy a kéziszámlatömb használatának költségei postázási költségekkel együtt sokszorosa a számlázóprogrammal számlázás költségeinek?
  3. TUDTAD, hogy papírszámlák esetén még csak nem is a nyomtatás és postázás a legnagyobb költségtényező, hanem a másodpéldány hiteles megőrzése 8 éven keresztül?
  4. TUDTAD, hogy papírszámla esetén sem kell a másodpéldányt nyomtatnod, mert a törvényi szabályozás lehetővé teszi a digitális archiválást?
  5. TUDTAD, hogy az elektronikus számlát emailben is küldheted, nem kell postázni? Természetesen könyvelési céllal kinyomtatható, de a jogszabályok nem teszik kötelezővé a kinyomtatását.
  6. TUDTAD, hogy Magyarországon az EU-s előírásokkal összhangban már 2008 óta törvény garantálja az elektronikus számla kibocsátásának lehetőségét?
  7. TUDTAD, hogy elektronikus számlázással a számlázási költségek 90%-a megtakarítható, míg a bevezetése kevesebb mint egy vacsora ára?
  8. TUDTAD, hogy nem kell megkülönböztetni az eredeti és másolati példányokat?
  9. TUDTAD, hogy egyszerre több számlázóprogramot is használhatsz, és bármikor válthatsz számlázóprogramot, akár év közben is?
  10. TUDTAD, hogy az általad választott számlázóprogramot be kell jelenteni a NAV-hoz, ami a Számlázz.hu rendszerében borzasztó egyszerűen megoldható?
  11. TUDTAD, hogy a pénztárgépet ki tudod váltani számlázóprogram használatával, ha az ügymeneted megengedi?
  12. TUDTAD, hogy van olyan számlázó, ami nem egy telepítendő program, hanem bárhonnan, akár a mobilodról is elérheted, mindent egy helyen tárol, nem veszíthetsz adatokat?
KIPRÓBÁLOM MOST

Szeretnéd egy elegáns pdf formájában birtokolni és megosztani a 12 pontot?
Töltsd le pdf-ben: 12 dolog, amit nem tudtál a számlázásról!

Kérdésed van, vagy további pontok jutottak eszedbe? Használd a komment-mezőt, és írd meg nekünk!