Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.05.21. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Facebook-oldalunkon kaptunk a minap egy érdekes visszajelzést: „Amióta a Számlázz.hu-t használom, nincs golyóstollam 🙂

Valóban, ahogy költöznek át az élet alapfunkciói a webre (előbb csak a számítógépre, aztán fel a felhőbe), egyre kevesebbet körmölünk kézzel. Hahó, számlát sem muszáj kézzel körmölni! … és mi nem tudunk ráunni arra a látványra, ahogy valakinek az arcán végigsuhan ez a bizonyos aha-élmény.:)

Most éppen a Bankmonitor.hu szerzője „csodálkozott rá” erre a tényre, és bár a cikk létrejöttében picit bennevolt a kezünk, mégis számos új szempontot vet fel, amit mi így belülről kevésbé látunk fontosnak vagy különlegesnek. Összefoglaljuk hát röviden,

mi mindent tart tehát egy pénzügyi újságíró az online és elektronikus számlázás kapcsán igazán fontosnak?

1. Egyszerűség
Az online számlázás egyik fő előnye: könnyebb, gyorsabb, és persze olcsóbb. Valóban, a „sok esetben több ember összehangolt, pontos tevékenységét kívánó munkafolyamat” végletekig leegyszerűsíthető, akár egy-két gombnyomásra. És nem pusztán a számlatömb árát spóroltad meg, hanem a néhány ember heti sok munkaóráját is (ahogy például Müller László, a Virágneked.hu ügyvezetője is elmeséli).

2. Biztonság
Ijesztően hangozna, hogy az összes pénzügyi adatom egy külső szolgáltató szerverein van? Sokak számára igen! Mit mond erre a pénzügyi szakember: „a szolgáltató szinte ‘bombabiztos’ megoldásokkal ügyel a nála lévő adatokra, hiszen ha onnan eltűnnek, akkor ő biztosan lehúzhatja a rolót.” – a vesénkbe lát! 🙂

3. Rugalmasság
Ahogy a biztonságot, a rugalmasságot is a felhő garantálja. Mire van szüksége egy elfoglalt, folyton jövő-menő vállalkozónak? Arra, hogy „egy okostelefonnal belépünk a felhőbe, ott végrehajtjuk a szükséges műveletet, elküldjük az eredményt és kész is„. Nincs géphez-kötöttség, nincs összetett koordináció, csak az a bizonyos gombnyomás.

4. Automatizált részfeladatok
Ez a folyton rohanásban lévő vállalkozó, akit az imént már magunk elé is képzelhettünk, kiemelten örül a könyvelői hozzáférésnek, vagy annak, hogy „Nem kell például bajlódnunk a kintlévőségek nyilvántartásával, a fizetési felszólítások kiküldésével, bizonyos szoftverek ezeket mind maguktól elvégzik!” El.:)

5. Archiválás megoldva
A Bankmonitor.hu hasábjain számos értelmes számítást olvashatunk, így a papíralapú számlák megőrzésére vonatkozóan is megtörtént a számítási művelet: „Mondjuk egy olyan vállalkozás, amelyik egy nap 1500 számlát bocsát ki, 8 év alatt nagyjából 17 tonna papírt kell megőriznie, raktároznia az irattárban.” Az túl sok lenne, ugyebár. Online számlázással ilyen nem történik.

6. Olcsó
A felhőalapú számlázók közül van, amelyik ingyen is teljes értékűen használható. Ha gyorsabb, rugalmasabb, egyszerűbb, időt és még pénzt is spórolhatsz vele, hogyhogy még mindig van, aki kézzel körmöli a számláit? Talán ők azok, akik még a kazettáikat is egy ceruzával tekergetik vissza az elejére, mert a magnójukon elromlott a „Vissza” gomb… 🙂

KIPRÓBÁLOM MOST

A teljes szakértői cikket itt olvasd el, ha pedig neked még van golyóstollad, hajítsd a kukába, miután regisztrálsz magadak saját számlakibocsátó fiókot, akát ingyen, itt!