Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.10.31. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

A legkisebbekkel senki sem törődik.” Lehet, hogy ez régen igaz volt, de ma már nem az. Speciel pont az e-számla kibocsátás lehetősége számított nagy áttörésnek 2010-ben, amikor a Számlázz.hu lehetővé tette akár már 1-5 fős mikrovállalkozásoknak is az egyszerű, gyors, költség- és környezetkímélő, valamint fokozottan NAV-álló megoldást. De a pályázatok, finanszírozási tanácsadás, vállalatirányítás, vagy épp a kisvállalati kontrolling területei is számos kihívást jelenthettek a mikrovállalkozók számára – amíg a Forbes és a Telekom el nem indította „Hello Biznisz” elnevezésű Műhelyét, ahol a pénzügyi szekcióban az e-számlázással együtt ezekre vonatkozó iránymutatást is kaphattak. Május 11-én meghívást kaptunk egy előadás és egy részletes workshop megtartására a jelentkező és kiválasztott kisvállalkozók számára, és rengeteget tanulhattunk egymástól.

Kiderült, hogy a megoldás nagyon sokszor épp az orrunk előtt álldogál, csak a fától (olyan típusú elavult parák, mint “a digitális megoldások használata bonyolult / kicsiknek nem elérhető / drága / beruházás-igényes / nem állok rá készen”, stb.) nem mindig látjuk meg az erdőt (azaz: könnyen és gyorsan elérhető megoldások rengetege).

Papír alapú vagy e-számla

Jól látszott a Műhelyre előzetesen összegyűjtött kérdésekből, hogy a digitális fejlődés rengeteg lehetőséget teremt, melyeket viszont nem minden vállalkozó tud megfelelően kihasználni, talán pont az előítéletei miatt. Lehetőségek háborgó tengerében könnyen elvész a tapasztalt halász is, korunk startup- és applikáció-viharában pedig vállalkozó legyen a talpán, aki tudja, mit mivel kell összekötnie a háttér-rendszerében ahhoz, hogy az működjön is. Gondoljunk akár csak a fizetési megoldások egyre burjánzó hadára, melyek közül szintén nem egyértelmű, kinek mi lesz az ideális választás (a legegyszerűbb mind között persze a miénk:).

Hello Biznisz

Hogyan jelenik meg az igény?

„A HELLO BIZNISZ MŰHELYEK programjait a Telekom kutatásából és az ügyfelek visszajelzéseiből kapott eredmények hívták életre. Kiderült, hogy a vállalkozások félnek az újdonságoktól, valamint kevés idejük van önállóan megtanulni az új informatikai megoldások használatát, ezért az edukáció, és a professzionális segítség nagyon fontos számukra. Az már világos, hogy az önképzésbe fektetett idő megtérül és hatékonyságot növel, de az is, hogy ezeknek a fejlődő vállalkozásoknak pont az időből van a legkevesebb.”

Előadás - Stygár László

Ezért vállalkoztunk arra, hogy a pénzügyi témájú Műhelyen e-számláról beszéljünk: Stygár László, a Számlázz.hu szolgáltatás-fejlesztési vezetője egy rövid előadásban (képek itt), és egy részletes, kiscsoportos workshop keretében átadta az alapokat, és most ti jöttök. Ha pedig ti időt fektettek a tanulásba, mi végül eszközt adunk a kezetekbe a tudás beépítésére. A Gyors, egyszerű, NAV-álló számlázás (PREZENTÁCIÓ ITT) mindenki számára elérhető tudás – és gyakorlat:

Regisztrálj magadnak saját számlakibocsátó fiókot most azonnal!