Azt még nem tudom, hogy a mesterséges intelligencia (AI) kinek a munkáját veszi el és mikor. Abban viszont biztos vagyok, hogy az ügyvezetők egyelőre maradhatnak. Ha másért nem, azért, hogy a céges karácsonyi party-n beszédet mondjanak, vagy az év végén évértékelő cikket írjanak. Komoly megnyugvás ez nekem. 🙂

Mivel a 2023-as év a világ egy jelentős részén a ChatGPT-nek köszönhetően az AI körüli már-már hisztérikus figyelemről szólt, megnéztem, hogy tud-e már tisztességes karácsonyi beszédet írni (spoiler: nem). Ez lett belőle, javaslom, hogy csak az erős idegzetűek olvassák végig:

“Tisztelt Munkatársaim és Üzleti Partnereink!

Örömmel üdvözlöm Önöket a Számlázz.hu 2023-as év értékelő rendezvényén. Az idei év izgalmas és eredményekben gazdag időszak volt számunkra, és szeretném megosztani veletek néhány fontos pillanatot és eredményt.

Az elmúlt évben az elkötelezettség és szakértelem egyesült, hogy tovább erősítsük pozíciónkat a piacon. A Számlázz.hu csapata kiválóan teljesített a kihívások kezelésében és az új lehetőségek kiaknázásában. Az ügyfeleink elégedettsége továbbra is kiemelt prioritás maradt, és büszkék vagyunk arra, hogy sikerült megőrizni és növelni ügyfélkörünket.

Az innováció terén is jelentős előrelépéseket tettünk. Új szolgáltatások és fejlesztések kerültek bevezetésre, amelyek még jobb és hatékonyabb üzleti megoldásokat kínálnak partnereinknek. Az informatikai infrastruktúránk fejlesztése és a digitalizáció terén tett erőfeszítéseink segítenek abban, hogy a jövőben is az ügyfeleink igényeinek megfelelően szolgálhassuk ki.

Az évet a nemzetközi piacokon való jelenlétünk bővítésével zártuk, és büszkék vagyunk arra, hogy a Számlázz.hu egyre inkább elismert szereplővé válik a közép-európai régióban. Az internationalizáció révén nemcsak a vállalatunk növekedik, hanem maga a régió is erősödik a digitális gazdaság terén.

A fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás terén is aktív szereplőként folytattuk tevékenységünket. Környezettudatos és etikus üzleti gyakorlatunkkal arra törekszünk, hogy hozzájáruljunk a fenntartható jövő kialakításához.

Köszönöm minden munkatársam és üzleti partnerünk hozzájárulását az idei év sikeréhez. Bizakodva és izgatottan nézünk előre a következő év kihívásaira, és bízunk benne, hogy továbbra is együtt dolgozhatunk a Számlázz.hu sikeréért.

Köszönöm a figyelmet, és jó egészséget kívánok mindenkinek az elkövetkező évben!”

Az egyetlen előnye talán, hogy rövid. A munkatársaim előre aláírnának bármit, ha csak egy ilyen rövid beszédet kellene végighallgatniuk. De az ügyvezetőkben legyen tartás, és mondjanak minél hosszabb beszédeket, ez az évnek talán egyetlen időszaka, amikor ezt megtehetik. 🙂

A sok közhely helyett nézzük meg ténylegesen, hogy milyen év volt 2023:

A Számlázz.hu életében majdnem pont olyan, mint az elmúlt hat év, amióta itt vagyok.

Rengeteget dolgoztunk

5602 db kisebb-nagyobb fejlesztést, módosítást végeztünk a Számlázz.hu rendszerén. Működtettük a rendszert, amelynek segítségével ügyfeleink több, mint 101 millió számlát állítottak ki, mindezt úgy, hogy egy 23 ország közel 650 szoftverét érintő IT biztonsági összehasonlításában a legjobb 10%-ban vagyunk.
Számos úttörő szolgáltatást vezettünk be, elég csak a digitális faktoringra vagy a digitális követeléskezelésre gondolni.
A csapatunk nyolc új munkatárssal gyarapodott, most már 49-en vagyunk.
Az ügyfeleink száma pedig novemberben átlépte a 700.000-et!!!

Rengeteget nevettünk

Erről nincsenek pontos statisztikáim, de mindig elkezdek aggódni, ha nem hallom hangosan nevetni a munkatársaimat az irodában. Keveset aggódtam, tehát sokat nevettünk.
Nem változott, hogy nálunk továbbra is a munkatársaink a legfontosabbak. Ez nem csak közhely. Bár a boldogságfelelősünket (tényleg ez a pozíciójának a neve) elengedtük babázni, kértük, hogy siessen vissza.
Idén harmadszor futottuk le az Ultra Tisza-tó 130 km-es távját csapatban, sokan jöttek velünk szurkolni olyanok is, akik nem futottak, de tartották a lelket a futókban.
Nyáron óriásit innováltunk, amikor a srácok kitalálták, hogyan lehet gáz-grillen pizzát sütni 40 ember számára.
Láthattuk, hogy a temékfejlesztési vezetőnk hogyan táncol a ‘90-es évek erősen felejthető dalaira (retinába és hallójáratokba égő élmény volt 🙂 ), vágtunk közösen disznót, túráztunk több helyen, és működtettünk egy chatet, ahol csak vicces tartalmakat lehetett megosztani.

Számlázz.hu csapatának vicces pillanatai 2023-ban

Rengeteg mennyiségű banánt megettünk

Egészen pontosan 510 kg-ot. Ez mondjuk magyarázhatja a sok nevetést, mert a banán magas triptofán tartalma a kedélyállapotunkra, magas magnézium tartalma pedig az idegrendszerünkre van kedvező hatással.

Egyetlen dolog fogy jobban a banánnál: a kávé. Legalább ötféle kávéfőző van az irodában, de a munkatársaim szerint még bőven van hova fejlődnünk. Nem is nagyon merek belegondolni, mi történne, ha egyszer elfogyna a világból a kávé…

Akiket ebben az évben is nagyon szerettünk

Bár azt tanítja a szentírás, hogy amikor adakozol, “ne tudja a te bal kezed, mit cselekszik a te jobb kezed”, fontosnak tartom megmutatni, hogy egyénenként és cégként is igyekszünk támogatni azokat, akiknek nehezebb, mint nekünk.
Több, mint 1100 alapítvány használhatja a Számlázz.hu #profi csomagját ingyen. Fát ültettünk, a munkatársaink több helyen önkénteskedtek. Támogatjuk a fiatal tehetségeket díjazó “<19 Formáld a világod!” versenyt.
Külön büszkék vagyunk arra, hogy együtt dolgozhatunk a Civil Impacttal, akik ‘nem halat adnak a civil szervezeteknek, hanem megtanítják őket halászni’.

Eközben a világban

Amikor kinéztünk a Számlázz.hu békés irodájából a világba, olyan új szavakkal találkoztunk, amelyekkel korábban csak a sci-fi regényekben: demográfiai krízis, de-globalizáció, green-washing, AI, szingularitás, stb.

Azt is látjuk, hogy a vállalkozóknak nem könnyű most. Alig lábaltunk ki a covidból, jött az energiakrízis, a rendkívül magas infláció, a gazdasági visszaesés.
És mi még viszonylag jó helyzetben vagyunk, mert nálunk nincs háború, mint a szomszédos Ukrajnában, vagy akár Izraelben.

A legkomolyabban mondom, hogy végtelenül hálás vagyok. Hálás a munkatársaimért! Hálás az ügyfeleinkért! Hálás az eredményeinkért!

És azt kívánom minden vállalkozónak, ügyfelünknek, partnerünknek, hogy meglegyen minden okuk ugyanennyire hálásnak lenni! Kívánok nyugodt körülményeket, kiváló munkatársakat, sok vevőt és minden eddiginél jobb üzleti eredményeket!

Mi, a Számlázz.hu munkatársai azon leszünk, hogy ebben segíthessünk.