114 461 regisztrált ügyfél
49 154 332 kiállított számla

Számlatömb helyett online számlázó vs. NAV bejelentés

Ügyfélszolgálatunkhoz érkezett kérdés:

NAV bejelentési kötelezettség

A közelgő NAV online adatszolgáltatási kötelezettség miatt egyre több vállalkozás hagyja abba a kézi számlatömb használatát, vagy a számlatömb mellé keres online számlázót. Ezzel kapcsolatban kaptuk a két kérdést:

1. Jelenleg számlatömböt használunk, e mellé szeretnénk a Számlázz.hu rendszerét bevezetni. Az Önök tapasztalatai szerint működhet a két rendszer párhuzamosan, vagy kötelező jelleggel választani kell?

Minden vállalkozás használhat egyszerre (egy időben):

  • több kéziszámlatömböt is,
  • kéziszámlatömböt és számlázóprogramot is,
  • sőt, akár egyszerre (egy időben) több számlázóprogramot is

Ezzel kapcsolatban tehát nincs semmilyen megkötés.

2. A bejelentési kötelezettség a rendszer használatának megkezdésétől számított 30 napon belül áll fenn. Kérdésem, hogy mi számít a rendszer használatának megkezdésének a NAV szempontjából? A regisztráció dátuma, hiába nem történt érdemi esemény, avagy az első számla kiállításának ideje?

A számlázóprogram használatának megkezdésének az első számla kibocsátása minősül: ezt követő 30 napon belül kell a bejelentési kötelezettséget teljesíteni. (forrás: NAV)

A számlázóprogramok bejelentési kötelezettségéről részletesen az alábbi blogbejegyzésben olvashatsz:

Kisokos: számlázók bejelentési kötelezettsége

Válts te is NAV-álló számlázóra,
és tégy eleget minden törvényi kötelezettségednek
az online számlázónkkal!

Regisztrálok

Hozzászólások

hozzászólás

Írta: |2018-02-20T15:06:21+00:002018.01.17.|Jogszabályok|0 hozzászólás

A szerzőről:

A Számlázz.hu szolgáltatás-fejlesztési vezetője, alapító-tulajdonosa, "visionary leader"-e. Fő feladata az innovációt a számlázási megoldásokban megjeleníteni, fókuszban természetesen a Számlázz.hu mindenkori felhasználóival. Esküdt ellensége minden elavult technológiának. "Észrevétlenül segítséget nyújtani másoknak ahhoz, hogy megvalósítsák az álmaikat, vagy egyszerűen csak megéljenek a vállalkozásukból - ennél nem kell több."