Emlékeztek még arra, amikor virtuálisan megismerkedtünk egyik legnépszerűbb ügyfelünkkel, a Budapest Bar zenekarral? Úgy történt (ha lenne köztetek olyan, aki esetleg nem emlékszik), hogy a Számlázz.hu épp új irodába költözködött, és posztoltunk néhány képet a vidám, nyári pakolós hangulatról, meg arról, hogy amúgy Budapest Bár ritmusra történik itt minden, Marcsi (Gier Mária pénzügyi vezető) ugyanis betette a tökéletesen megfelelő talpalávalót. Kommentben pedig máris érkezett a válasz a Budapest Bártól, hogy nemcsak mi hallgatjuk őket, de ők is velünk számláznak. 🙂

Na, éppen azóta (pedig már jó egy évvel vagyunk túl a következő költözésünkön is:) gyúrtunk arra, hogy élőben is beszélgessünk egy nagyot arról, hogy mégis miben segíthet egy zenekarnak egy online számlázó. Most találkoztunk végre: a héten “Rólunk mondták”-videót forgattunk a Budapest Bárral, és mivel irgalmatlan izgalmas a sztori egy másik aspektusa, ezt még a videópremier előtt megosztjuk veletek.

Történt ugyanis, hogy Gáncs Andrea, a Budapest Bár menedzsere és férje, Farkas Róbert zenekarvezető találtak egy fájóan üres piaci rést, ami lényegében a magas színvonalú kávéházi magyar muzsika. Egy régi szép hagyomány, a fővárosi bár-ökoszisztéma legújabbkori felvirágzásával nyílt hatalmas igény erre a fajta zenére, és a Budapest Bár azzal ráadásul, hogy ismert és fiatalok által kedvelt énekeseket hívott meg a frontvonalba, máris egy vadonatúj kategóriát teremtett. Hangos siker az első pillanattól, teltházas koncertek 11 éve, és ezzel pontot is tehetnénk a vállalkozói sikersztorira, hiszen Andreáék cége, a Bar Produkció Kft. a körülrajongott együttessel párhuzamosan szárnyal.

De Andreának, ahogy a videóforgatáson részletesen is elmesélte nekünk, ez még nem elég. Neki a zeneiparban menedzserként eltöltött évtizedek után sokkal több van a tarsolyában, és sorolja nekünk az énekeseket, akiknek épp tegnap / pont a múlt héten / a minap megmutatta, mennyivel egyszerűbb a Számlázz.hu-val számlázni. Erre akkor, amikor Andrea zenei menedzser lett, már csak azért sem lett volna lehetősége, mert a zenészek ódzkodtak Bt-ket alapítani, nagyjából esélyük sem volt “rendesen” számlázni. Ma már nagyságrendekkel fehérebben tudnak működni, köszönhető a KATÁ-s lehetőségnek is.

Andrea így egy személyben képviseli szinte a teljes Számlázz.hu-s ügyfélpalettát: saját webshopjukban a legszofisztikáltabb kényelmi megoldásainknak is jó hasznát veszik, Számla Agenttel suhan minden CD-számla magától, közben pedig a digitálisan csak manapság felzárkózó partnereinek türelmesen magyarázza, hogy akár már holnaptól kukázhatják a nyűtt számlatömböt, van helyette jobb megoldás. Az így “felzárkózó” művészek újabb szintre lépnek saját munkájuk adminisztrációjában – aki pedig profitál mindebből, az részben maga a menedzser, aki az egyre rendezettebb számlákat befogadja az alvállalkozóitól, részben a művészek, hiszen ők is nyugodtabban alszanak, ha rendben a tevékenységük háttere, részben pedig a rajongók, akik határozott profizmussal találkoznak nemcsak a színpadon, hanem akár CD-vásárlás során is. Közben pedig pompás régi-új zenékkel gazdagodik kishazánk kultúrája – gazdaságilag is egyre fehérebben. Kell ennél több bárkinek bármiből?

Mi pedig kamerákkal és mobilokkal a kézben tömörülünk a kis próbateremben, ami a zenekar-alapító házaspár pesti otthonának egyik szobája, és folyamatosan flesselünk: Jordán Adél a szemünk láttára pattintja rá a Csokoládéra az új rap-betétet, az együttes tagjai között épp olyan harmónia van, mint ami hangszereikből árad, és szinte érthetetlen kedvességgel fogadják extra kéréseinket (mert kitalálhatjátok, kibírtam-e, hogy ne próbáljam ki a cimbalmot:) – hát nem.:)

Mikor Adéllal összeállt a Csokoládé, és a művésznő továbbrohan, Andrea nyit be: “Eljátszanátok nekik a Meseautót?”, kérdezi, mert “az olyan Budapest Báros”, hátha tudjuk a helyben rögzített hangot használni a videóhoz, és különösebb egyeztetési körök nélkül a dobos már be is üti, és szól a Meseautó, tökéletesen, ahogy a rádióból hallgatnám, de ez itt most a szemünk előtt, a fülünk hallatára születik, csak nekünk.

Te is szeretnél egyre nagyobb számlaverzumot magad köré?
Te is szoktad ajánlani a Számlázz.hu-t (és ajándék #profi hónapokat is szerezni ezzel)?
Te velünk számlázol már?
Ha még nem, sose késő!