Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2022.07.26. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

FIGYELEM: 2022. szeptember 1-jével jelentősen változik a kata!

A július 12-én elfogadott “új” kata adótörvény szerint a kata adó alanya kizárólag főfoglalkozású egyéni vállalkozó lehet, valamint megszűnik az adóalanyiság, ha 2022. augusztus 31. után nem magánszemélytől érkezik bevétel. A 2022-es kata változásokat ezen az oldalunkon foglaltuk össze.

Az autokata szolgáltatásunk értékesítését 2022. július 20-án leállítottuk, a meglévő előfizetések továbbra is élnek, és igény esetén megújíthatóak.

A jelenlegi jogszabályok alapján augusztus 31. után mindenkinek megszűnik a korábbi kata adóalanyisága, még akkor is, ha az új törvény alapján jogosult lesz katázni. A korábbi kata időszakot egy ún. záró bevallással kell lezárni minden katásnak, melyet a záróbevallás-varázslónkkal elkészíthetsz. A kata záró bevallás készítéséről bővebb információt itt találsz.

irány a kata záró bevallás készítése

Milyen feladatai vannak egy katás vállalkozónak? Mi a feladata egy könyvelőnek a 21. században? Automatizálhatóak-e a katások feladatai? Hogyan segíti az autokata a vállalkozókat és a könyvelőket? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgetett Érczfalvi András műsorvezető és Kis Ervin Egon, a Számlázz.hu stratégiai tanácsadója a Trend FM Monitor Délután című műsorában.

Hallgasd meg Te is!

Tudtad, hogy kata bevallásodat már Te magad is egyszerűen elkészítheted az autokata segítségével? Katt a részletekért!

Hozzászólások