Lejjebb találsz egy képernyőképet (és közvetlen linket is) arra a Facebook-posztra, ahol egy könyvelő panaszkodik. Panaszkodik azon, hogy az egyik vállalkozó ügyfele alanyi adómentesként egész évben áfás számlát bocsátott ki a vevői felé, mert nem tudta, hogy alanyi adómentesként áfamentesen kell számláznia. És erre a számlázója nem figyelmeztette, mert ez az ember nem Számlázz.hu-val számlázott.

Amikor azonban a lánya is vállalkozni kezdett (szintén alanyi adómentes), a lánya már Számlázz.hu-val kezdett dolgozni. És igen, a Számlázz.hu az első számlánál, azonnal szólt neki, hogy hahó, te alanyi adómentes vállalkozó vagy, NEM 27 %-os áfakulccsal kell számláznod!

A vállalkozó apuka, aki másik számlázóval jelentősen félreszámlázott, ekkor dőlt a kardjába…

Könnyű lenne elsőre levonni a tanulságot: vállalkozó, és nem is tudja, hogy milyen áfakulccsal kell számláznia? Hahaha!

Mi azonban nem így gondoljuk.

Természetesen nem baj, ha a vállalkozónak van “könyvelési” vénája is, de ezekre az alapvetően adminisztratív dolgokra a vállalkozót segítő eszközöknek kell figyelni! Ahogyan például ebben az esetben a Számlázz.hu teszi, és ahogyan több tucat egyéb helyen is “figyeli” a Számlázz.hu a vállalkozó tevékenységét. Pont emiatt hívjuk mi a Számlázz.hu-t egyszerű számlázóprogram helyett Digitális Pénzügyi Asszisztensnek.

  • A Számlázz.hu nem egy ásó a kezedben, sokkal inkább egy Bobcat.
  • A Számlázz.hu nem egy plüssállat, sokkal inkább digitális társ és barát a mindennapokban.
  • A Számlázz.hu nem egy egyszerű térkép, sokkal inkább online navigációs eszköz.

Ez az egyik legfontosabb üzleti előnye a Számlázz.hu-s vállalkozóknak azokkal szemben, akik hagyományos mosóporral mosnak, és hagyományos (telepítős) számlázót használnak.

Fentieknek végletekig fejlesztett és spécizett esete a katás vállalkozók részére kifejlesztett autokata szolgáltatásunk. Ez a közeli digitális barátod tényleg MINDENT figyel, és azonnal szól, ha katás vállalkozóként valamit rosszul csinálsz. De nem csak figyel, hanem a köré épített hatalmas tudástár okos használatával akár könyvelő nélkül is boldogulhatsz (ha gondolod). Persze sok könyvelő is merít Magyarország legnagyobb katás információhalmazából…

Lentebb a kép és a link a konkrét félreszámlázós esetre. Ha még nincs Számlázz.hu-s fiókod, ingyen regisztrálhatsz magadnak. Ha katázol, akkor mindenképp fusd át azt, hogy miben segíthet téged az autokata.

Ne felejtsd el: a Számlázz.hu-val szinte lehetetlen félreszámlázni… 🙂