Vállalkozóként lehet, hogy kicsit zajos az év vége, de igyekszünk segíteni benne, hogy számláidat rendezetten hagyd hátra az óévben, és azok biztonságban archiválódva maradjanak meg a jövőben is. 🙂

No, de van egy olyan teendő, amit a Számlázz.hu rendszerében kell elvégezned akkor, ha #free csomagban vagy – csak és kizárólag akkor, szóval ha Te #start, #digital vagy #profi szolgáltatáscsomagot használsz, akkor nyugodtan zárd be ezt az ablakot. Ha viszont #free-t használsz, akkor feltétlen olvasd végig ezt a pár sort, mert téged is érint. 

Most mondunk néhány dolgot, ami elsőre kacifántosnak fog tűnni, de mire a végére érsz, nem lesz az, ígérjük: 

1. Évzárás MINDEN #free csomagot használó vállalkozónak 

Az első és legfontosabb dolog, amit tudnod kell, hogy a Számlázz.hu-n belüli évzárás érint téged is, ha a #free csomagot használod. 

2. Mit jelent az évzárás? 

#free fiókodban mindig csak az adott tárgyév számláit látod, vagyis 2020-ban csak a 2020-as keltezésű bizonylatokat látod majd a rendszerben. Egészen addig azonban, amíg le nem zárod a 2019-es évedet, a 2019-es számlákat fogod látni a fiókodban, és az új évre nem tudsz számlát kiállítani.

3. Hol tudom intézni az évzárást? 

Számlázási fiókodban az Egyéb menüpont alatt a 2019-es év zárása gombbal tudod elvégezni a zárást, de figyelmeztetni fogunk akkor is, ha új számlát állítanál ki a 2020-as évre.  

4. Mi történik évzárás után? 

Ezt követően: 

  • Nem tudod majd újranyitni az évet. 
  • Nem tudsz majd számlát kiállítani 2019-es keltezéssel és fizetési határidővel.
  • Nem fogod látni a 2019-es számláidat (Nyugi, a számláid nem törlődnek, viszont helytakarékossági okokból nem fogod látni őket a fiókodban.) 
  • Nem tudod majd sztornózni és módosítani a számlákat. 

5. Szükségem lenne évzárás után egy előző évi számlára. Mit lehet tenni? 

A számláid természetesen nem törlődnek, így két lehetőséged is van arra, hogy lásd a régebbi számláidat.

Az egyik opció, hogy egy egyszeri díj ellenében (bruttó 990 ft) elküldünk neked e-mailben egy linket, ahonnan 14 napig le tudod tölteni a választott év összes számláját egy pdf fájl formájában. Ezt a lehetőséget az Egyéb/Korábbi évek számlái menüpont alatt éred el.

Van viszont egy másik, tartósabb” megoldás is: ha valamelyik előfizetéses szolgáltatáscsomagunkat használod, akkor rád egyáltalán nem vonatkozik az évzárás – és ez visszamenőlegesen is igaz. Tehát, ha már lezártad a 2019-es évet, de előfizetsz például a #start csomagunkra, akkor 

  • látni fogod az előző év számláit is,
  • tudsz majd számlát kiállítani 2019-es keltezéssel és fizetési határidővel,
  • tudod sztornózni és helyesbíteni is a korábbi számlákat, és
  • ha megtartod az előfizetésed, a jövőben egyáltalán nem kell foglalkoznod az évzárással. 

Szóval semmi pánik: ha #free felhasználó vagy, már mindent tudsz, és mindenre van megoldás – ha pedig ettől a kicsi nyűgtől is szeretnél megszabadulni, akkor nézz szét a többi szolgáltatáscsomagunk között! 

Hozzászólások

hozzászólás